üstad aynı şeyleri aft ve yay içinde söyleyebilirmiyiz.
Printable View
Yok hayır, aktivite anlamında teb'in tff o da kısmen aktif , başarı kısmı da muallak.
Ama ak portföy, ykb, garanti yabancı hisse fonlarında ben yıllardır hiç aktivite de , ya da benchmarklarını yendiğini de görmedim. Portföy dönüşüm oranları yıllık %3'lerde . Dayanak endeksleri kazanırsa kazanırlar. O da muhtemelen o dayanak varlık getirisinin tümü değil bir kısmı olur.
Tabii, asla yatırım tavsiyesi olmaz, ben de sıradan bir yatırımcıyım , alanlara bol kazançlar, ama benim asla almayacağım fonlar kişisel olarak.
Zaten büyük özel bankaların fonlarını almıyorum prensip olarak. Çünkü yönetildiklerini düşünmüyorum. Portföy raporlarından da anlaşılıyor.
Kişisel tercihim tabi yine söylüyorum, bir şey bildiğimden , anladığımdan değil, herkes kadar biliyorum.
Yok hocam vakıf değilim o derece, portföyümdeki fonlardan biri sadece. Elimde taşıdığım fonları da kim yönetiyor, nasıl yönetiyor biliyorum bir miktar. Dönem dönem çok sınırlı türev yaptıklarını biliyorum. Ancak dolar short muydu, hatırlamıyorum, yanlış bilgi vermek istemem.
yurt paydaşlarımıza şunu da hatırlatmak isteriz ki ( ben ve şahsım ) ; inek dar yerde sağılır... yani konfor alanından başarı hikayesi çıkmaz...