işbank.
AL12.99530 TL
SAT12.41440 TL
Printable View
işbank.
AL12.99530 TL
SAT12.41440 TL
her gün saat 11 de günün en düşük kur seviyesi olacak mı bakalım :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Veee evvet, herkesin beklediği büyük an geldi. Selka reis Dolar Korumalı Mevduat hesapları ile ilgili tüm bilinmeyenleri tek tek anlattı !
https://i.ibb.co/kg0PDg8/ezgif-5-c4c583e48a.gif
nerede anlattı?
Fitch: Makroekonomik ve finansal istikrar Türk bankaları için negatif
Fitch: Zorlu faaliyet ortamı, yurt için güvende kötüleşme ve Türk Lirası'nda potansiyel zayıflık ve yüksek enflasyon makroekonomik ve finansal istikrar için risk
Fitch: Bu durum bankaların kredi profilleri için negatif, bankacılık sistemine hükümet müdahalesi olasılığını artırabilir ve 2022'de sektör için bizim görünümümüzü kötüleştirebilir
Fitch: Eğer 20 Aralık kararları sonrası lirada yaşanan toparlanma sürdürülür ve mevduatta dolarizasyon azalır ise Türk bankları için pozitif olur
Fitch:
-20 Aralık'ta açıklanan programın büyüklüğü, etkileri belirsiz
-Türk bankaları ciddi refinansman ihtiyaçları ve mevduat dolarizasyonu nedeniyle kur oynaklığına kırılganlar
Deli gibi para basıyorlar, parasal genişlemeye gidiyorlar, paranın değerini düşürüyorlar devalüe ediyorlar %80-%100 neyse oran, çarşı pazar ikiye katlamış....enflasyon nereye gitti..
Enflasyon nereye gitti....boşver nereye gittiğini düşecek...
E devalüasyon nereye gitti...O cari açık içindi....
Ney..nasıl..
2022' de enflasyonun düşeceğine inanan var mı? Yaw bu şartlarda yükselmedi bile ki düşsün...
Termometreyle oynayarak, hohlayarak/üfleyerek, odanın ısısını değiştiremezsiniz...Taşıma suyla değirmen işletemezsiniz..
Katar....gelir Aselsan maselsan ortak üretim, sipariş mipariş...swap mwap...buradan GKRY ye gider Doğu Akdeniz'de doğalgaz çıkarma anlaşması yapar, oradan Ermenistan'a gider, ağzını açamazsın...ne verdiniz, ne vaat ettiniz bu adamlara...yerli ve milli...dabi dabi..
Dolar bu sene %14 ten fazla artarsa, kur farkını hazine karşılayacak...neyle...kamunun parasıyla...kaçak elektrik bedeli gibi mübarek..Ee sen dolarını bana 1 yıllığına ver, dolar %14 ten fazla artarsa sana aldığım doları aynen iade edeceğim...Ben anlamadım..E dolar %14 artmazsa kardasın, neye göre hangi enflasyona göre...2022 de FED faiz arttıracak, %14 le kalır mı? Neyse yaw....normal düşünmenin anlamı yok...hiç bir şey normal değil ki...anormal düşüneceksin, hatta paranormal...
Bakalım 1 sene sonra ne olacak...gerçekten merak içindeyim...şu konut kredileri iyice bir düşerse çekelim, ev alalım dursun, madem ev fiyatları dolara endeksli...
Kendime Kastım Hıdır,
Dağlara küstüm Hıdır,
Zor günümde dostum Hıdır...
ps: Ne çok sela veriliyor yaw, imam dilkeşhaveran makamından vazgeçti artık, kısa kısa kesiyor...