STOP 'suz işlem öldürseniz yapmam.
Ben öğrenciyken bu işi iiiiilk gördüğüm arkadaşım ciddi para kazanmıştı. Öğrenci olmasına rağmen lüks bir semtte ev tutup dayayıp döşemişti. Bir de araba almıştı. Ve hep çıktıkça sat, düştükçe al mantığı uyguluyordu, SL kullanmıyordu hiç.
O sene (2008-2009) EURUSD beklenenden fazla yükseldi. XXXX her 40-50 PIP mesafede bir SATIŞ yaptı. Bütün STOCH, RSI, MFI aşırı alım seviyesindeydi (daha sonra öğrendim ki o indikatörler öyle okunmuyormuş bu arada), ve XXXX sattıkça sattı.
Sayısız işlemi oldu. Ve hiç unutmuyorum, Ramazan Bayramı arefesiydi ve ben onlara gitmiştim, kopacaktık :)
Bütün gece EURUSD 'nin tane tane, bir bir yükselmesini ve arkadaşımın her şeyini batırmasını izledik. O sigara dumanıyla kaplı oda hala gözümün önünden gitmiyor. Ben sigara içmeyen biriyim bir de. Sabaha kadar 10 paket pasif içicilik yapmışımdır.
Paranın çoğunu çekip araba falan almıştı, hesabında 3500 USD falan vardı. Allahtan paranın hepsi içerde değildi. İşte o gece hepsi bitti.
Ve ben şanslı biri olarak, daha bu işe kalkışmadan, SL kullanmanın şart olduğunu deneyimleyerek öğrenecek kadar şanslıydım :)
Velhasıl kelam, o günden beri defalarca ekran karşısında farklı şeyler deneyerek, farklı formüller uydurarak sabahladım. FF 'te forumları okudum belki kafamda ampul yanar diye :)
Geldiğim Nokta (Hakkında Epemin Olduğum 2 Şey):
SL olmadan piyasada barınamam (Bakiyem daha 2 hafta öncesine kadar 2 haneliydi - düşünün artık :))
MARTINGALE iyi güzel hoş, ama bir anda her şeyi alma şansı var. Şanslıysan yürüyorsun. (MARTINGALE ile çok ciddi şeyler kazanıp kaybettim geçmişte)
Ve Trabzonlu olmam hasebiyle (evet Trabzonlu yazarken "-lu" eki kesme işaretiyle ayrılmaz), burnumun dikine giderim hep. Annem bazen hayatıma çok karışır ve ona hep "Bir tane hayatım var, onu da kendi burnumun dikine yaşayacağım." derim.
Çok uzattım.
Şınavı biriktirmeden hemen şimdi çekiyorum.
Bekleyen SATIŞ Emrim devreye girdi. Ölümüne AYI 'yım bugün :)
GBPUSD formaliteden ALIM yaptım. Aşağıda Bekleyen SATIŞ Emri var her zamanki gibi.
Saygılar, Selamlar
Ben hafta sonu boyunca çalıştım. Çalışmaya başlamak için yumurtanın dayanmasına ihtiyaç duyduğum bir iş vardı. Ona abandım. Hala daha bitmedi ve hesaplarıma göre 10 gün daha sürecek :(
Bittiği gibi T-34 Filmini izliycem.