https://i.hizliresim.com/jQDO3G.png
abd deki gelişmeleri tüm boyutuyla yakından takip etmekte fayda var , yorum okuyanın kendisine kalmış
Printable View
https://i.hizliresim.com/jQDO3G.png
abd deki gelişmeleri tüm boyutuyla yakından takip etmekte fayda var , yorum okuyanın kendisine kalmış
Söylediklerinin temeline katılıyorum. Yalnız atladığın konu, bu ülkeyi 60 yıldır ve hala bu işadamı zihniyeti yönetiyor.
İş adamı olmayan kaçtane milletvekili var bugün hükümet partisinde?
Bu üretimi engelleyen kanunları çıkaranlar kimler? Bunlar elbette.
Mesela, saman ithal ettirenlar, mesela tarlasını ekmeme karşılığında para teklif eden yönetmelikleri üretenler.
"Analiz yapma karşılığnda sana para vereceğim" deseler burada kim yazar, grafik atar?
Bir esnaf/ticaret erbabı olarak anlatayım. 100 bin TL lik mal satıyorsunuz. Üretmişsiniz, emek vermişsiniz. Fakat müşteri paranızı tam 2,5 ay sonra ödüyor.
Abartı değil, piyasada vadeler 60-75 gün. Ama devlet faturayı kestiğin anda senden vergi/stopaj istiyor.
Nasıl ödeyeyim ben 18000 TL stopajı? Daha paramı alamamışım!!
Cebine para girmemiş adamdan, peşin peşin vergi istemek, üretim isteyen hükümetin politikası olabilirmi? O hükümetin samimiyetine inanılırmı?
Paramı tahsil edemeden vergi ödeyeceksem ben nasıl üretim yapayım?
Genelde maaşlı çalışılınca bu durumlar bilinmiyor elbette. Hayatın gerçekleri bambaşka
Tabi burada benim üretim özürlü taşeron mal değneği dediklerim başkaları , tahmin edebileceğiniz sülaleler
Yoksa sizin gibi küçük yada orta ölçekli üreticiler için elbette yazmadım
Devletin asıl teşviği sizin bahsettiğiniz tarz yerlere yapması lazım
Fransa ciftisini korumak için , orta ölçekli sanayi üreticisini korumak için icabında Sovyet Rusya yi aratan yasalar koruma tedbirleri cazip olanaklar sunuyor
Cok önemli noktalara deginmissiniz
aptallık aynı şeyleri yapıp hep farklı sonuçlar beklemektir ....A. Einstein
Kapitalist emperyal anlayış budur
Adam kendi ülkesinde ciftcisini peynircisini ve benzeri korurken
Senin ulkene gelip kendine bir mal değneği bulup ortak edinip , senin köylünün ürettiği peyniri , senin köylünün ekip biçtiği lahanayı , onu bunu
Senin ulkende sana satıyor
Komik değil mi , traji komik ama gerçek
Şimdi o mal değneği gitsin bakalım Fransa ya da , Fransız üreticinin malını yine Fransız halkına satıp aradaki kar payını indiragandi yapsın
Yaptırırlar mı adama , aklının ucundan geçirmez
Niye ama global küresel topitop ekonomi vardı hani , serbest piyasa küresel dünya falan di hani
Yersen lokantaaaa :)
aptallık aynı şeyleri yapıp hep farklı sonuçlar beklemektir ....A. Einstein
Bizi batıran banka komisyonları, al sat yapalım derken bankanın aldığı komisyon yüzünden zarar ediyoruz. Zaten parayı götürenler de bankalar. Zaten borsa çok oynak, herkes zararda.
Yatırım tavsiyesi değildir.