getir, şok marketleri satın alacak diye bi rivayet var..
satın almasa bile, ortaklık yapmaları stratejik olarak çok doğru olur, 7-8 bin şok mağazası ve önlerinde getir motosikletleri, domine ederler bütün online sipariş piyasasını
Printable View
getir, şok marketleri satın alacak diye bi rivayet var..
satın almasa bile, ortaklık yapmaları stratejik olarak çok doğru olur, 7-8 bin şok mağazası ve önlerinde getir motosikletleri, domine ederler bütün online sipariş piyasasını
Yıllar önce Ben burda 2000 jeton 4000 jeton basan adam gördüm dudağım uçuklamıştı. para mevzusunu bu kadar büyütmeyin
belki de şuan topikte oluklu abiden daha zenginler vardır
2005 yılında kozaa 1 tl den harekete geçip 25 tl lere gitti idi..
Sonradan bölündü..
2008 krizi oldu..
Sonra yine 4-5 katına gitti..
İlk ipek matbaacılık ile başladılar idi..Davetiye basarlardı falan..
Sonra malum altın arama ruhsatları şakır şakır dökülmeye başladı..
Bilin bakalım kozaa da en çok kimler mal alıyor/taşıyordu..
GUBRF nın nasıl bir beklenti ile harekete geçtiğini buralara geldiğini biliyoruz..
Hatta o kararı çıkaranların bile malı vardı tahtada..O kadar söylim..
20 yıl önce bergamalı köylüler, çevreci örgütler, medya falan nasıl bi kampanya yürütmüştü o altın madeninin kapatılması için- sonradan bütün kampanyayı alman vakıflarının yürüttüğü anlaşılmıştı
sonra maden koza grubuna geçti- fetö bağlantısıyla- koza bütün altını çıkardı yıllar boyu.. bütün o çevreci stklardan tık diye ses bile gelmedi
TR de büyük firmaların ve ailelerin hepsi zamanında devletten yemlenerek bugünlere gelmiştir..
Batıda da devlet desteği önemlidir ama TR sosyolojik yapısı ekonomik yapısı ile unstable bir ülkedir..
Öyle yatırım kararları ile müthiş beyinler çalıştırarak başarı sıfırdan çok çok çok zor gelir..
Devlet destekli yargı kararlar..
Ucuza çökmeler..
Vergi afları ucuz krediler devlet garantili işler..(yani vatandaşın parası)
Kozaa madencilik 2005 e kadar sürünen devamlı bedelli açıklayan batak bir firma idi..
Sahipleri de farkında idi bunun..Öyle duruyor du işte..Taa ki devlette bir yol yordam bulana kadar..
Sonrasında oluk oluk altın arama ruhsatları bu gruba verildi..
2016 darbe sonrası içi boşaltılmış haldeki şirket bile inanılmaz zengin idi..
Şimdi 5 li çete de aynı işi yapmakda..
Sırf bu anlattığım nedenle de eğitim planlama efendim geleceği okuma/tahmin tecrübe falan..2. safhadadır ..
Tabiki de işleri bir kere rayına oturttukdan sonra o işleri rayında tutabilmek için eğitimli adamlar ihtiyaç vardır ama bir yenilik bir vizyon dünya çapında bişi çıkmaz işte..
Ve bunu halk buram buram hissetiğinden ötürü de eğitim asla gelişmez bu ülkede..Çünkü eğitimin büyük para kazanma üzerine etkisi hemen hemen sıfıra yakındır..