misalen ben kiracımla yüzde 50 şeklinde anlaştım o da kabul etti. olabilir mi böyle bir şey .yoksa zorunlu yüzde 25 mi olacak. yani kiracım ben yüzde 50 ye razıyım dese bile sistem hayır %25 mi yapacaksın diyor teşekkürler
Printable View
misalen ben kiracımla yüzde 50 şeklinde anlaştım o da kabul etti. olabilir mi böyle bir şey .yoksa zorunlu yüzde 25 mi olacak. yani kiracım ben yüzde 50 ye razıyım dese bile sistem hayır %25 mi yapacaksın diyor teşekkürler
Sonunda zor da olsa doğru yolu bulanlar var ! Daha işe başlarken - nasıl soyarım- mantığındaki eğitimsiz emlakçılara dünyanın parasını vereceğinize , işini bilen !! ( her avukatta bu işi yapamaz - yapmaz ) avukatla aynı paraya daha güvenli alışveriş yapanlar kazançlı çıkar.
hala kira gelirlerinin doğru düzgün beyan edilmediği, evlerin tapuda beşte biri gösterildiği bir yerde buna kim dikkat edecek?
kiranın ortak ödendiği bir sistem v.s. olsa olurdu, diğer türlü buna kimse karışamaz.
zaten mevcutta da 12 aylık tüfe ortalaması tavanı vardı ama pratikte ev sahibi kiracı nasıl anlaşırsa o şekilde.
ancak kiracının gidip davacı olması lazım, e zamanda zaten baştan anlaşmazdı.
Sistem çok yavaş çalışır ama hiç beklemediğiniz bir anda ( sizin unuttuğunuz tarihte ) maliyeden can sıkıcı mektubu alabirsiniz.
Bu %25 meselesi kiracıyı düşündüklerinden değil ; enflasyonu daha düşük gösterebilmek, çalışanlara daha az zam yapabilmek için icad edilmiştir. zaten bitmiş bir kitleye son darbeyi de siz vurun gitsin.
Yasanın içinde olmamasına rağmen , adalet paketinde görüşülen maddelerin içinde '' yasayla sınırlanan hususların aşılmasında her iki tarafa da eşit oranda ceza verileceği '' yazıyor. Yani kiracı da - çaresizlikten de olsa- %25 oranı aşarsa cezayla karşılaşır.
Avukatınıza danışınız. Ama gerçek avukata.