Yapabilecek varsa buyursun yapsın 🙂
Printable View
https://i.hizliresim.com/0z3ggW.png
Bu gidişle ABD Alman 2 yıllık faiz farkı değil 88 yılı, annemin beni kadınlar hamamına götürdüğü yıllara kadar uzanacak..:kahkah:
Dolar şortcuları iyi çalışıyor..bizim kanalda öyle(bloomberght)..:cool:
Fed bu gece de dolara kayarsa
Bi daha fed diyenin agzina kurekle vururum :kahkah:
Senyör vicente konuyu yanlış değerlendiriyorsun..bak FED şeyederken verilere göre hareket eden bir kurum..ancak baktı gördü ki karıncanın beli incinecek, temkinli açıklamalar yapıyor o zaman..bunu da dolar şortcuları fırsata çeviriyor..olay budur bence..
Bu açıklamada güzel olmuş;
Ancak Euro'nun taktığı yok değil mi..:)
Selamlar...
Bu akşamki FED toplantısı yılın geri kalanı ve ilk çeyrek için kritik önemde. Şöyle ki; ABD birkaç çeyrektir makro verilerde çok güçlü gidiyor. Dikkatle macro verilerde ve enflasyon tahminlerindeki revisyon var mı diye takip edeceğim. Çünkü takip ettiğim kadarıyla piyasa 2ye bölünmüş durumda ve suda yüzen bot misali kısmi dengede duruyor. Herhangi bir yöne, yukarı veya aşağı revizyon bu dengede duran botu o yöne doğru agresif bir şekilde çevirecektir. Makro veya enflasyon ayağında yukarı yönde herhangi bir revisyon bullish olarak algılanır. Dolar kükrer. Eğer herhangi bir revisyona gitmezse statüyü koruma adına hafif dovish algılanır ve bu sene daha faiz artışı yok demek olur. Dolara kısmi satış getirir. Aşağı yönlü revisyona giderse ki beklemiyorum, bu da doları gömer.
2018 de 4 faiz artışı fiyatlandı..
2019 beklentileri önem kazanıyor..
Doların kükrediği falan yok daaaa
Bir bize işte..
Biz ne zaman ABD ile zıtlatsak dolar yürüyor
EM lerin hepsi 2016 ocak seviyelerinin altından işlem görüyor..
euro desen 1.10 1.20
usdjpy desen 10 yıllardır 100 110 120..
Bir TL 2016 ocak seviyesini 2 ye katladı..
Neymiş 50 milyar dolar cari açık var mış..
eh artık bilmiyorum..
kükresin bakalım
Tayyip kükremesin de..:oleyo:
Yanlışınız var syn Gundwane. Trump'ın faiz çıkışı ve arkasından Powell'ın Jackson Hall konuşmasından sonra faiz için net sadece eylül fiyatlaması yapılıyordu, Aralık ayı flulaştı. Eğer bugün, bu sene için bir faiz beklentisi daha oluşursa dolar kükrer..DXY sene sonuna doğru kimsenin tahmin bile edemeyeceği yerlere gidebilir.