Amator ve yani bir borsacı yabancı satıyor diye kaygilanabilir borsa düşecek diye ama eski bir borsacı çok iyi bilirki bu adamlarin aldığı sattığı faiyatlara bakarak öngörü yapılamaz. Yapanlar zaten son dönemde shortta battı. Bu yabancının 3 e deli gibi satıp 5 ten deli gibi aldığını çok gördük. Son 20 yilda bugünden daha kötü durumlar olmasına rağmen yabancı %60-65 arasında gezdi. İlk defa %50 nin altına düştüğü bir dönemde dipten nerdeyse duzeltmesiz 30 bin puan yükseldi. Ben yabancı satışını gerçekçi bulmuyorum belkide yabancı kılığında işlem yapan yerliler o kurumlardan yerli kurumlara taşıdı pozisyinlarini. Geçen ışık okte diyorki. Bir iki günde Akbank ve garanda 60 milyon lot yabancı satacak ve o gün borsa sadece %0.20 düşecek deseler hayatta inanmazdım diyor adam haklı eskiden bu satılan malda borsa en az %10 düşerdi diğer tahtalarda etkilenirdi. Yeni yerli küçük yatırımcı girişi çok fazla bahaneside hikaye yenilerin hepsi dandik tahtalarda u30 da küçük yatırımcı varlığı skoru belirleyecek kadar yok. Oyun büyük. Dolar ne olur bilemem ama borsa Arjantin borsası gibi olacak kokusu alıyorum. Dolar düşerse zaten piyasa yukselir, eğer dolar yükselirse borsa zaten yükselmek zorunda. Her %2-3 Luk satışta battik coktuk dip geliyor lafları boş. Dow dada oyun var. Büyük sert bir çıkışa hazırlanıyor borsalar. Dow geçen 2. Dalga geldi diye %2 artidan sıfıra geldi ertesi gün %2.5 yaptı şimdi yine yukarda stopsuz short olan ve inatla çoğaltanin batısı kaçınılmaz.