..........
Printable View
Bugün sabahtan +3 valörlü bir fondan bir miktar satmak istediğimde bana +4 valör gibi 21 i Perşembe gününü gösterdi.
Önümüzdeki hafta yurtdışı piyasalarda tatil olan bir gün var mı.
eurobond fonları ile ilgili birkaç sayfa önce yazılan geniş yorumları okudum... katılır mısınız bilemem ama benim şahsen vardığım sonuç şu: Eurobond fonları, riskli yatırımlar olsa da, uzun vadede (en az 5 yıl) banka faizinden daha fazla kazandırıyor. Doları ise bir iki tık ancak geçebiliyor...
amacı enflasyona yenilmemek, doları da azıcık da olsa geçebilmek olan biri için bu bana kafi gibi geliyor... Bu fonlar anlaşılan TKF ve AFT gibi yılda yüzde 100'den fazla getiremiyor. ve getirmemesi ve istikrarlı gitmeleri belki daha da iyi... ben bu sonuca vardım...
NNF için çok iyi bir test günüydü dün. short çalışacak mı yoksa bizi mi yiyorlar diye merak etmiştim. mükemmel geçtiler testi güven tazelediler. Ayrıca ekoturk tv'de fon yöneticisinin (yaşar) yayınını vardı çok kendinden emin güven veren bir imajı var. Bugünkü endeks de tam NNF'lik oldu bakalım netice ne olacak? :)
Ben de yaptığım paylaşımda sizinle aynı görüşte olduğumu, cds priminin yüksek olduğu bi dönemde eurobond'un kendisini almayı uzun vade yatırım için daha mantıklı bulduğumu belirttim.
Amacım eurobond fonlarının burada bahsedildiği kadar kötü performans göstermediğini geçmiş veriler ile ispatlamaktı. Yıllık birleşik faizi oranı %5-%6 arasında. Ve bu veriler son 5 yıla dayanıyor bazı eurobond fonlarının 5 yıllık verisi dahi yok. Süre arttırkça getiri de artıyor eurobondların doğası gereği.
5 yıl vadeli eurobondun kendisi şu anda ortalama %4 kupon getirisi sağlıyor. Eurobond alabilmek için de doğru zamanı beklemek gerektiğini unutmayalım. Biz aynı zamanlayı eurobond fonlarında yaptığımızda https://share.getcloudapp.com/v1u4pY1X buradaki gibi bi tablo çıkıyor.
Bunun dışında her türlü eurobond alım-satım kazancı vergiye tabi. Yıllık ~50k tl kupon geliri aşımı sonrasında da yine gelir vergisine tabi oluyorsunuz.
Ekran görüntülerini paylaştığım web uygulaması bana ait. Malesef henüz bir web sayfası üzerinden yayınlanacak durumda değil. Vakit bulaiblirsem üzerinde çalışıp sizlerle paylaşmayı isterim.