Originally Posted by
INVENTOR
Sayın dostum merhaba.
iDeal'in normal kullanımda döngü periyodu özelliği var. Tek bir listedeki sembolleri döngüye sokabiliyorsunuz, bildiğiniz üzere.
Biraz uğraştım, farklı listeleri farklı grafiklerde döngüye sokabilir miyim diye..
Yanlış ve hatalı bir gözlem ve bilgi olabilir ama;
grafiklere atanan Sistem nesnesi (statik değil) sabit kalmıyor, bir grafik oluştuktan sonra peş peşe 2-3 defa farklı Sistem nesneleri yaratılıyor ve akabinde yine farklı nesneler oluşturmaya devam ediyor iDeal. Grafiğin en son oluşturduğu nesnedeki Sistem.Sembol ve Sistem.Periyot değişkenlerini değiştirseniz de grafiğe yansımıyor bu değişiklik. Eski bir nesneyi de grafiğe tekrar atayamıyorsunuz, grafiği refresh edecek bir metot da yok. (Özel oluşturulan (custom) semboller için bir yöntem var ama.. farklı bir kullanım amacı var galiba, onu test etmedim)
Yani özel bir timer yaratarak grafiğe belirli aralıklarla Sistem.Sembol değişikliklerini değiştirme yöntemini denedim ama olmadı. Zaten timer nesnesini işi bitince disabled yapmak, grafiği oluşturan metodun zaman içinde oluşturacağı yeni timer nesnelerini kontrol etmek de oldukça zahmetli. Belki de mümkün değil.
Sorunuzun cevabı: yapamadım. :)