Birbirlerini savciliga verip dursunlar.
Printable View
Drexty Hocam, Papaz hakkında yorum yapmayayım müsaadenle çünkü son 1 yılda beklentilerimiz hep ters köşe oldu, bu olayı oluruna bırakalım en iyisi, zincirin son halkasına bakarsak bir şekilde OFAC ile her 2 taraf da memnun kalacak şekilde uzlaşacaklar diye düşünüyorum
Danske Bank şimdi HALKB gibi ABD'li makamların kucağına düştü, ABD Adalet Bakanlığı yüklü bir ceza kesecekmiş diye haberler geçip duruyor, suçu "200 milyar dolarlık para aklama" işi yapmak, bu arada HALKB için konuşulan "ambargoya aykırı işlemler" 1 milyar dolar olarak geçiyor ciddi yabancı basında ve OFAC'ın icraatlarını takip eden hukuk bürolarının raporlarında.
Borsanın karakterini tanımlarken ne demiştim? "Manik depresif artı şizofren eğilimli paranoya" diye bir tanımlama yapmıştım. Bakın, Kalkınma Bankasının piyasa değeri yaklaşık 15 milyar tl oldu bugün itibariyle. Özkaynakları 2018 2Ç itibariyle sadece 1.3 milyar tl, toplam aktifler 10.7 milyar tl, 2017 yıllık cirosu 280 milyon tl, 2017 yıllık net kârı ise 128 milyon tl. Bakın, KLNMA'nın piyasa değeri aktiflerinin 1.4 katıdır, bu rasyoyu HALKB'ye uyarlarsak HALKB'nin piyasa değeri 560 milyar tl olacaktı, hisse fiyatı da 560 : 1.25=450 TL olacaktı ama hisse 6 TL'de sürünüp duruyor. İşte size borsanın karakterinin "manik" özelliğinin yani manyaklığının tipik bir göstergesi. Spektrumun öteki ucunda ise "depresiflik" yatıyor aynen HALKB'de olduğu gibi ve hisse olması gereken seviyenin çok altından işlem görüyor.
KLNMA şu anda defter değerinin 15 : 1.3=11.5 katından işlem görüyor, HALKB ise 0.3 katından. Aradaki farka bakın ve manyaklığın derecesini not edin. En olumlu piyasa şartlarında bile banka hisseleri nadiren 1.5 DD'nin üzerine çıkar o da geçici olarak ama KLNMA şu anki kriz ortamında 11.5 DD'den işlem görüyor. Ayrıca F/K oranı da 15 : 0.128=117 dir, HALKB'nin F/K oranı ise kabaca 2 dir.
Öte yandan HALKB'nin 2017 yılındaki cirosu 24 milyar tl idi ve hisse şu anda 2017 cirosunun 0.3 katından işlem görüyor ama KLNMA yıllık cirosunun 54 katından işlem görüyor. Bu hisseyi alanlar ne aldıklarının farkında değiller, aynen KLNMA haricindeki TR bankalarını bu fiyatlardan satanların ne sattıklarının farkında olmadığı gibi.
Elinize sağlık Sn Trend...Bu sadece borsanın manik depresif olduğunu göstermiyor...İstinye de bulunan borsa adındaki kumarhanenin tecil levhasını bize gösteriyor....Burada gerçek değerler ile az buçuk değerlendirme yapılsaydı bu kadar uçuk kaçık fark olmazdı....Benimde aklıma Kent operasyonu geldi malum çikolata altın olmuş Kent in piyasada değeri yanlış hatırlamıyorsam 4.5 milyar $ olmuştu...Derin piyasamızdaki kontroler kurumlar ise klasik serbest piyasa diye KY nin duduklenmesini seyrettiler......Maalesef.....
Ya arkadas, beni sasirtiyorsunuz artik harbiden. Bir hissenin teki herkese yayilmis senelerdir. Otekisin halka aciklik orani %0.92. 5 milyon lotu var. Toplu. Basip gittiler.
Borsada ufak bir kesim kazanir. Bu basit konsepti anlamayip ustune kitaplar yazmak, karsilastirmalar yapmak abes artik.
--------------------------------------------------------------------