FED nasıl bitirdi ben anlamadım.3.5 trilyon dolar para basarak mı bitti kriz.Hım kolaymış ,demekki 1929 da bunu akledememişler ondan büyük buhran çıkmış,tüh işte şanssızlık o zaman akıllarına gelseydi bu iş büyük buhran falan olmazdı tabi.
Printable View
Bu arada FED kamu falan değil özel banka.
1929 dan dersimi aldım diyen aktif bir kamu var falan denince ,ben sanki kamu olayı halletmiş diye yazdınız sandım sn thron yanlış anlamışım demek ki,herneyse dinamiği biraz farklı olsa da gelen şey 1929.
Hayır bu düşünceyi dillendiren ekonomistler var da,kahraman FED geldi 2008 de dünya ekonomisini ipten aldı falan diyorlar,elbette külliyen yalan.
Benim Pegasus aşkı kolay, çabucak vazgeçebilirim.
Asıl Tüpraş aşkı olanlar, vaz geçebilecek mi, mesela fiyat ya da temel analiz olarak ne olursa uzun vade yatırım olarak Tüpraş tan vazgeçerler...başta dudu abimiz olmak üzere, uzun vadeli olarak portföyde Tüpraş tutanlardan yorum duymak isterim.
Derdim de şu: 10-15 yıl mükemmel bir uzun vade kağıdı olan bir hisse...günü geldiğinde vedalaşmak gerekebilir...kolay değil.,yilların bağlılığı var..uzun yıllar kahrını çekmiş eşinden, yaşlandı diye ayrılmak gibi...teşbihte hata olmasın..,kolay değil, o açıdan abartılı bşr örnek verdim.
Her iste hayir vardir.
TGSnin kurulmasi büyümesi celebiyi nasil dogrudan yada dolayi yurtdisina tesvik ettiyse(sonuc ortada)
Pegasus icinde bu isten bir hayir cikabilir.
Yurticindeki buyumeyi engelleyen bir olusum var ise satinalimlarla inorganik buyumeye gecebilirler .
Ezcumle calisana heryerde ekmek cikar diye dusunuyorum.
Kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir
Baskasini bilmem ama ben 2 ay evvel eregli'den vazgecip pisman olmus biri olarak bu sefer TUPRAS'dan asla vazgecmem.Isterse 100'e dussun beklerim ne kadarsa.Herkes icin vazgecilemeyecek hisseler var bence.Mesela Froto alsaydim muhtemelen ondan da asla vazgecmezdim