AES alabilen var mı? Almak istediğim de yeterli fon adeti yok diyor. Hala mı fona giriş de sınır var?
Printable View
AES alabilen var mı? Almak istediğim de yeterli fon adeti yok diyor. Hala mı fona giriş de sınır var?
Fon yatırımını poker oyunu gibi görmeniz ilginç.Şeffaflık ve hesap verilebilirlik herkes için iyi bir şey diye düşünüyorum,hem fona yatırım yapanlar hem de diğer yatırımcılar açısından en azından kıyaslama olanağı tanır.
Aslında bir rapor yayınlama zorunluluğu olduğu anlaşılıyor,yatırım fonları ''portföy dağılım raporu''adı altında her ay kap'a bildirim yapıyorlar fakat uygulama da her fonun ayrı telden çalması bence yanlış.Bu gönderilen raporların bir standardı olmalı ve herkes ''kafasına göre takılamamalı'' diye düşünüyorum.Standarda uymayan raporlar geri gönderilip düzelttirilerek tekrar yayınlanmalı.
heheee ben bi kere sabah TEB in mutlak getiri hedefli fonunda günlük getiriyi % 400 küsür görmüştüm... keşke anlık resmini alsaydım... olur öyle şeyler arada.. ama hatalı fiyatlarla alım satım emirleri yerine getirilmez... denetimden geçmil fiyatlarla emirler yerine getirilir...
aynen... eskiden strateji portföy yayınlamazdı hiç ketumdular ve 2013 yılı öncesi on yılda da 5 yıldada en yüksek başarı oranına sahiptiler... macitin aylık rapor yayınlaması elini şeffaflıkk adına göstermesi benim stilime uymaz... borsada para kazandığın köşe gösterilmemeli... benim tarzım bu herkesin de farklı düüncelerine saygı duymak zorundayız tabii...
Hocam şeffaflık güzel kavramdır ama para piyasalarında mahremiyet biraz daha güzel bir kavramdır aslında. Hesap veriyorlar zaten. Ancak hangi gün kaçtan aldı kaçtan sattı detayları, fonun performansına olumludan çok olumsuz sonuç getiriyor. Fonlar birbirini taklit ederken, gidecek kağıt gitmiyor. Fonun aldığını gören küçük yatırımcı da alıyor vs. Bir sürü pratik olumsuz etkisi oluyor. Piyasalar poker kadar elini belli etmemen gereken bir alan çoğu zaman. Standart tutturulması kısmına katılıyorum. Ama SPK muhtemelen mevzuatta asgari şartı getirmiştir, kimisi gönüllü fazlasını açıklıyordur, aksi çok mümkün değil. Yurtdışında bazı fonlar regüle eden kuruma sunuyor detayı sadece, yatırımcısına değil mesela. Hatta hisse mi aldı, emtia mı sattı, tahvil mi topluyor, onu bile söylemeyenler var. Çünkü mantık şu, fon tümü ile ne yaptıgını açıklarsa, dışarıda bir yatırımcı birebir onun yaptığını copy-paste edip, fona yatırım yapmayabilir. Fona yatırımcının katılması için neden kalmaz. Teoride mümkün. En azından epey gecikmeli açıklaması gerekir. Kişisel kanaatim tabii, sizinkine de saygı duyarım.