en doğru bilgiyi aracı kurumdan alabilirsiniz
pazartesi sabah aracı kurumu arayıp öğrenebilirsiniz
zaten teminatı saat 14:00'a kadar tamamlamanız lazım... vaktiniz var
Printable View
bende öyle biliyordum ama yine en iyisini aracı kurum bilir dedim.
mesela cuma gününden 10.000 tl teminat tamamlama çağrısı aldınız, bu 10.000 tl yi pazartesi 14:00 a kadar yatırmanız lazım veya portföyünüzden 1 kontrat eksiltmelisiniz.(endeks kontratı için söyledim, 1 kontrat 11900 tl civarı, sizin 10000 tl'yi karşılıyor )
eksiltmez iseniz 14:00 dan sonra aracı kurum bu işlemi yapmak zorunda kalır...
onlara bırakırsanızda (dikkat etmezler ) 1 kontrat eksiltmek yerine, bütün portföyü flat edebilirler... buna dikkat edin
ve piyasa sizin marjine düştüğünüz yönün tersine, yani portföyünüzün karına, portföyünüzün büyüdüğü yöne doğru gidiyorsa, aracı kurum tüm kontratlarınızı satmış ise, bu seferde kardan zarar etmiş olursunuz
(1.050.000 longsunuz... uzlaşma 1005000.. 45.000 pips zarardasınız... saat 13:50 de.. 1015000... zarar 35.000 oldu... kurum pozunuzun hepsini kapatırsa 35.000 puan zararınız kesinleşmiş olur... ama piyasa 14'ten sonra kalktı gitti 1060000'e...
pozlarınız elinizde durmuş olsa 10.000 puan kar edecek iken, pozlarınız 35.000 puan zararına kapatıldığı için, 35.000 pips zarar etmiş olacaksınız... ANLATABİLDİMMİ ? )
yeni rakamlara alışamadığımı ve hala eski rakamları kullandığımı biliyorsunuz, yazdıklarımdan 2 sıfır atın anlayın :yahoo:
ez cümle: yapılması gerekeni kendiniz yapın, aracı kuruma birşey bırakmayın... bi halttan anlamazlar zarar ettirirler size
Murat AĞIREL
@muratagirel
·
2s
Ali Nuhoğlu, 50 milyon dolarlık villaları Ekrem İmamoğlu’nun şirketine 15 milyon TL’ye sattı.â€
Günlerce bu başlıklarla manşetler atıldı.
Amaç halkı bilgilendirmek değil, bir algı operasyonu yürütmekti.
Bu iddialar, kimi medya organlarında ısrarla servis edildi.
Oysa gerçek bambaşka.
Evlerin toplam değeri 4 milyon dolar.
İmamoğlu İnşaat, bu yerleri toplamda 88 milyon TL’ye almak üzere anlaşma yapıyor.
Bu bedelin 15 milyon TL’si 3 parça çek, kalanı ise Beylikdüzü’nde bir villa ile ödeniyor. Ancak İmamoğlu İnşaat, yükümlülüklerini yerine getiremeyince sözleşme bedeli kur farkıyla birlikte 150 milyon TL’ye çıkıyor.
Savcılık, Ali Nuhoğlu’nun şirketlerine gelen parayı araştırıyor.
İddialara göre, Nuhoğlu’nun 2017-2018 yıllarında İBB’den bazı ihaleler aldığı, ödemelerin de sonraki yıllarda devam ettiği tespit ediliyor.
Ali Nuhoğlu, 2021 yılında Güllüce Tarım adlı şirketi kuruyor.
Şirket aracılığıyla, N. Soysal ve M. Satıroğlu’ndan, ailesi için 4 milyon dolara bazı villalar satın alıyor.
Ancak, ABD’de yaşayan maliklerden biri evini satmayınca, proje hayata geçirilemiyor.
Bu villaların hemen arkasında ise İmamoğlu İnşaat’a ait bir ev bulunuyor.
İmamoğlu İnşaat, bu alanı topluca değerlendirmek için Nuhoğlu’nun elindeki yerleri satın almak istiyor.
İfade tutanağında şu bilgiler yer alıyor:
“15 milyon TL nakit, Beylikdüzü’nde bir villa ve kur farkından dolayı 87 milyon TL ödenecek şekilde İmamoğlu şirketi ile Güllüce Tarım arasında devir sözleşmesi yapıldı. Ancak bu bedel ödenemediği için arabuluculuk süreci başlatıldı. Yeni sözleşmede kur farkı yaklaşık 100 milyon TL’ye çıkmıştı. İlk sözleşmede taahhüt edilen villanın inşaatı bitmek üzereydi ve teslim edilmesi bekleniyordu. Ayrıca, yeni yapılan arabuluculuk sözleşmesinde, bu 100 milyon TL ödenmediği takdirde ek olarak 2 villa daha verileceği kayıt altına alındı. Bu sözleşmeler şirketimizin muhasebe kayıtlarında mevcuttur ve avukatım tarafından savcılığa sunulacaktır.
Yani Güllüce Tarım’ı 15 milyon TL’ye devretmedim.
Güncel değeri yaklaşık 150 milyon TL olan bir anlaşma söz konusudur.â€
https://cumhuriyet.com.tr/yazarlar/m...ri-yok-2311813
https://x.com/muratagirel/status/1903361782996987961