bunu ABD de yapti bir suru insan ama kredi skorlari 7 sene dusuk kaldi ve eninde sonunda borclarini odettiler
Kimse borcunu odemekten kacamadi
Printable View
yine yanlissin
dunyada 196 ulke var kendini 3-4 ulke ile degil dunya ile karsilastir
son 30 seneedir yada 20 senedir rekor rekordur ciddi bir trenddir
efendim bunun sebebi turkiye hukumeti degilmiste ucuz ucak ucuz benzinmis
ee yeni zelandadaki turist sayisinin sebebi yeni zelanda hukumeti mi yoksa ucuz ucak dusuk faiz ucuz benzin degilmi?
bak ben sana hakaret etmiyorum. Diyorumki global ruzgar bu ve TR yi de etkiliyor. Rekor rekordur trend de trend dir. TR de dolar cok ucuz yani gecmise gore alim gucune gore cok ucuzladi bunu ben hissediyorum her gittigimde
petrol butun dunyada ucuz elektronik ucuz alibaba cok ucuz, isteyen internete girip alibabadan yani cinden hemde GUMRUKSUZ mal getiriyor kullaniyor isterse satiyor
3 ay once ABD den iphone getirmeye kalktim burada millet ozelden bana link yollamis "abi TR de bunlar ayni fiyat diye"
sen uyumana devam et. Turkiye fakir degil demiyorum TUrkiye dunya ile cok yaklasti diyorum. Turkiye artik dunyanin bir parcasi. Biraz yurtdisini gez gor mesela Amerikaya gel. Sonra bak nasil gidip istanbul havalimaninda yerdeki mermeri opuyorsun. Ben open cok gordum
buna amerikalilar urban sprawling diyorlar
ben 4MM nufuslu bir sehirde oturuyorum ama sehir o kadar geniski Istanbul un belki 5 kati buyuklugunde
simdi bu iyi bir seymi?
hayir
cunku uzaydan uydudan baktigin zaman heryer beton olmus tamam aralara parklar koymuslar agaclar dikmisler ama iyice baktigin zaman mahvetmisler dogayi
iste bu yuzden ben o parklara bile gidemiyorum. Heryer autocad le cizilmis gibi dogal hicbir sey kalmamis. Heryere hali gibi cimleri ekmisler ama cim suni cim. Agac suni agac yani genetigi ile oynanmis o bolgeye uyarlanmis
Cim desen gercek cim degil Turkiyedeki cime benzemiyor. Magazada satiyorlar cimi hali gibi seriyorsun suluyorsun cim topraga saplaniyor
Butun bu yesilligi ayakta tutmak icin binlerce ton kimyasal madde sikiyorlar (monsanto - roundup kimyasali su anda mahkemelik). Bu cimler uzerinde cocuklar oynuyor filmlerde ne guzel gozukuyor degilmi? Uzerinde o kadar oynaniyor ama cimler ezilmiyor buzulmuyor himm neden acaba? :) gercek cim degilde ondan
Binalar hep ahsap ama ilk once ahsap olmasi iyi zannediyorsun sonra icine oturunca bakiyorsunki sabah aksam tamir gerektiriyor ve kilima hic durmamasi gerekiyor cunku durursa o zaman kuf tahtayi yiyor. Betonun gozunu seveyim
heryere kilcal damar gibi yollar yapmislar ama yollar hep parali ve sik sik tikaniyor. bizim burada 26 seritli otoban var. Turkiyeden bakinca bu iyi bir seymis gibi gozukuyor ama o 26 serit tiklim tiklim doluyken sen bu otobanin 10 mil otesinde oturuyorsan ne kadar genzine bogazina kukurt ve sulfur ve benzen giriyor?
Maalesef Istanbul da da bu gelismelerin aynisi yasaniyor. Otobanlar kilcal damar gibi yayiliyor ama esas yayilan kanser hucreleri. Koctas ta bu cimlerin aynisini gordum icim burkuldu uzuldum. Ama yapacak bir sey yok. Sizler amerikayi cok seviyorsunuz onlar gibi olmak icin cirpiniyorsunuz ve sonunuzda onlar gibi olacak.
ABD dunyada en fazla kanser hastasi olan ulke. En fazla cocuk alerjisi en fazla ilac tuketilen ulke. Hasta sehirler insanlari hasta ediyor. Istanbulda ayni yolda gidiyor. Uzuluyorum ve yaziyorum buraya sabah aksam ama kimse beni anlamiyor.
bi dediği bi dediğini tutunca dişimi kırıcam
Amerikan sistemine gecilince yeni durum bu. Bi biraksaniz Amerikan hayalini sistemini dusuncesini dunyanin en mutlu en mureffeh ulkesi olacak ama yok illaki amerika. Neden? Cunku beyaz adam akilli biz aptaliz, beyaz adam yapiyorsa bi bildigi vardir
mankafalar
Adrese dayalı sistemin sonucu: Fen lisesi yanında daire 7 bin TL!
http://haber.sol.org.tr/toplum/adres...-bin-tl-216214