ASUS_X00QD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
ASUS_X00QD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Rahat olun sayın Dudu, bizdeki durum kötü, alım gücümüz çok düştü, farkındayız. Ama Amerikan Dolarındaki devalüasyonuda hesaba katarsanız amerikalıların durumu da kötü ve daha farkında değiller... Şimdi dolarları geri çağırıyorlar, orda herşey güllük gülistanlık... Bütün paralar gelince halka bu durumu nasıl anlatacaklar çok merak ediyorum...
2001 altın ons fiyatı ortalama 270 dolar civarı şimdi ise 1240 dolar civarındayız, dört buçuk kat fark diğer bir değişle %450 doların değer kaybetmesi... Peki bu altın fiyatı burda duracak mı sizce? Geçmiş fiyatlara bir göz atmak gerek bence ...
http://www.onderpirlanta.com/?Syf=26...-ons-fiyatları
saygılarımla...
Yastık altı dolarlar oraya gider. Millet zaten doların düştüğü bu seviyelerden imkanları ölçüsünde dolar alıyor. Bankada olan, dolarını bankaya, yastık altı olan elde tutmaya devam eder. Sanırım hedef bu. Yoksa kimsenin bankadan dolarını çekip daha düşük oranlı tahvile yatıracağını sanmam.
tahvil faizi 8 olsaydı ben alırdım bu tahvili :)
Borsayı bırakalı on yıldan fazla oldu. Teknik, temel analiz konularında bir hayli çalışmışlığım vardır. Önümde grafik falan yok ama borsa en çok 120 bine kadar çıktı. Fibonacci analize göre düşüş trendinde ilk %38 lik kısmını geri verse 75 binli seviyelere gelmesi gerekir. Yani borsada bana göre ciddi bir düşüş yok. Bir hissenin fiyatının düşük olması ucuz olduğunu göstermez. Belki de fiyatı çok şişmiştir. Anlamak için bazı kriterlere bakmak lazım. Bir soru. Yabancılar neden banka hisselerine ilgi gösterirler? Temettü gelirleri çok iyi olduğu için mi? Peki neden? Borsa amatör yatırımcılar için girmeden önce çok düşünülmesi gereken alan.