Forumdaşlardan biri villa önerin dedi, önerdik. Yatırımlık evle ne ilgisi var ya :wave:
Yatırımlık ev kira carpanı düşük evdir.
Printable View
Bi ara yine yazmıştım. Ziraatten kredi çekenler bilir. Sigorta üstüne sigorta, kart üstüne ek kart, kredili mevduat hesabı. Dask, konut sigortası, hayat sigortası. En az üç tane otomatik ödeme. Üzerime fatura yok diyorsunuz. Akrabanızın faturalarıda olur diyor. Kısacası onlardan gelecek kredi orda kalsın. Şu güzelim dünya da boş yere sinirlerim zıplımasın. Ayrıca Yatırım dünyasında öyle herkesin kol kola yürüdüğü yoldan da ortalama üstü bir getiri çıkmaz.
Bu 0.74 ikinci el konutlar için değilmiydi? Onada bir sürü şart gelmişEk 25332
Bu arada burası berbat bir ülke. Ekonomisi de kötü. Eger imkanınız varsa, dolar alıp eurobonda koyun.
Mevduatta paranız erimesin diye yazıyorum. Yoksa bu ülkede ev almak da dert, yönetmek de dert, ekonomi kötüye gider ev de dolar bazında değer kaybeder..
O yüzden varsa imkanınız yurtdışında ev alın, ya da eurobond gibi doviz varlıklara paranızı yatırın.
AMA SAKIN TL MEVDUATTA KALIP PARANIZI ERİTMEYİN.
Bu ülkede konut arzı artık artamaz . Bu pek olası değil. Her türlü maliyet tl deki değer kaybı veya gelen ultra vergiler yüzünden yeni ev maliyetlerini katladıkça katlıyor. Camdan mobilyaya betondan demire hicbir şeyin fiyatı inmeyeceğine göre artık arz artmaz. Arz artmadığı sürece de 20 yıllık ev fiyatı bile astronomik fiyata çıkıyor veya çıkartılıyor. 10 yıldır balon deniyordu ama fiyatın indiği de yok.
Daha ham birşey alıp kendin yaparsan daha güzel iş çıkar bence, soba büyüyü bozdu bende
aşağıdaki büyük ihtimal izbe biryerdi süsledi püsledi yakışıklı hem millet foto paylaştıkca gelende çoğalır:)
Günlüğü 350ye kiraladık.
https://www.airbnb.com.tr/rooms/3275...sts=1&adults=1
Sn oğuzvortex19.
airbnb'yi ben de çok kullandım Amerika'da. Bir kaç ev sahibiyle de konuşmuşluğum var bu konuyu, orada mesela 10 günlüğüne Miami'ye gideceksiniz, adam beğendiği evi 1 günlük kiralıyormuş, sonra da ev sahibiyle anlaşıp diğer 9 günü sistem dışında, orada yazan fiyattan biraz daha düşük fiyattan ödüyormuş
Çünkü burada yazılan mesela 350 ise oradan vergi, airbnb payı filan düşüyorlarmış, arada anlaşıyorlarmış.
Bu arada verdiğiniz linkteki yer bayağı popüler herhalde, hep dolu gözüküyor...