fazla yemenin yan etkileri
Printable View
fazla yemenin yan etkileri
Ağaçlarda 1,5 Ton civarında mayer limon kalmıştı, halde kg fiyatı 80 Krş civarı gidiyor toplatıp götürsem maliyeti kurtarmayacak bir de yorulma çabası.
Sonra farklı 5 pazarcıya söyledim gelin alın toplayın para istemiyorum zarar ederiz dediler:vk: neyse ki 1 hafta sonra birisi ben gelip toplayım dedi, Cumartesi günü 4 tane işçi kendisi ve kardeşi ile birlikte topladılar.
Biraz sohbet edince abi işçi parası getir götür yemek yedir kişi başı 200 TL mal oluyor bizi de saysan maliyet 1.200 TL zaten o kadarlık topladık zarar ettik bu işten diye dert yandılar.
Sohbet uzasa üstüne para isteyecekler kısa kestim.:whistling:
Geçen yıl attığım ürenin çuvalı 150 TL'di, bu yıl ise 800 TL civarı, mazot neredeyse 2 katı işçi maliyeti % 80 artmış durumda.
Aslında benim başıma gelmezse çokta inanmazdım, bu yıl tarımın durumu gerçekten merak ediyorum, son baharda ne olduğuna hep birlikte bakarız tekrar.
Yetiştirdiğimiz ürünlerin fiyatı çakılırken maliyetler iyice uçuyor, herkes te kıskanıyor.!!!
Günaydın iyi haftalar
Sn Kucuk Ciftci, esim ve ben sahip oldugumuz yuksek diplomalara ragmen Turkiyede yasarken esimin ailesine ait arazilerde ciftcilik yapardik. Pamuktan, tahildan, hayvanciliktan tut yaz ve kis sebselerine kadar. O kadar is gucu yaratirdik ama sezon sonunda el elde bas basta kalirdik. Benim fikrimce Turkiyeyi ve diger milletlerin ekonomisini ayakta tutan tarim kesimidir. Tum dunya siyasileri onlarin haklarini somurur. Yasadigim ulkede de ayni durum ama Turkiyedeki kadar degil. Ornek bir adet limon yil boyunca ortalama bir Avustralya dolari civarinda supermarketler de. Kisa surelerle 0.50 dolarada stiliyor. Ama burda herkes hayatindan memnun. Siyasiler ciftcisini bizdeki gibi ezdirmiyor. Allah yar ve yardimcin olsun.
Sağlık bakani : 25-31 Aralık arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...884ca8b597.jpg
Ülke yönetiminde böyle liyakatlı insanlar olduğu sürece ve daha da liyakatlileri atanmaya devam ettikçe hep birlikte göreceğiz neler olacağını,işçiye tekme atanı ateşe olarak ata,öğrenciler arapçayı iyi öğrensin diye okulda türkçe konuşmayı yasaklayanı meb yardımcısı ata,neden mercimeği Kanada dan alıyoruz sorusuna;paramız var ki alıyoruz diyeni tarım bakanı olarak tutmaya devam et,neyse daha fazla yazmanın anlamı yok ,halimiz budur....
Üretememezlik.
İthaledememezlik
Sonucu Kıtlık.
ATAM'dan başka bu işi kavrayan olamadı.Siyasilerde zaten onlarda genelde çapsız oluyorlar.
Ben gibide yüksek ilkokul diplomalarıda yok.
Avusturalyadaki ücretler burada olsa bu mantıkla gene maaşlar yetmez be kardeşlerim.
Mantık yanlış ve yabancıların maşası yada ajanı siyasiler var.
Ab politikalarıyla köyler yok edildi.Tarım ve Hayvancılık yok edildi.
Oysa ATAM domates ile fabrika kurdurmuş.
Kendimiz üretmezsek sonumuz pek iç açıcı değil.