Froto çok iyi yerlere gelecek.. Ama uçacak kaçacak bir şey yok....Paranında maliyetinin olduğu ve mevduatların 49-50 lere çıktığı unutulmamalı..
Printable View
Froto çok iyi yerlere gelecek.. Ama uçacak kaçacak bir şey yok....Paranında maliyetinin olduğu ve mevduatların 49-50 lere çıktığı unutulmamalı..
Dua edelimde usd/eur paritesi yukarı gitmeye devam etsin..dxy çıkarsa iyi olmaz..Zaten dolar baskılanıyor bizde.
yaw Adanalı...
gençlere göre konuş...vebale girme..işin gücün bana muhalefet:)
adam maaşından alıyor her ay ....
bu sene %70 içerde...
hep gençlere,hep yenilere mesaj verecez
yaw sana niye muhalefet yapayım....zaten ortağım... gerçekleri diyorum..Burda nakit akışa ve İNA ya ilk dikkat çeken benim.. Ama bilanço beklendiği gibi ve fena değil..Ama uçacak kaçacak bir şey yok.. Ve paranın zaman maliyeti var..şimdi bana tahvil üzerinden hesapma yaptırma :) Akşam akşam..
Temettü konusunda yanılıyorsun ve bakış açımız farklı. ok ama ..Burda olay temettü değil, alım yeri ve zamanı.... öyle al satla bu kağıtlarda kazanamzsın..sözüm senin için değil.. Herkes senin gibi teknikçi değil... İsmi lazım değil bir ara bir şirkette malını kaptıran bir angut başını yerden yere vuruyordu , kağıt çıkmaya başlayınca.... Hata şurda tek entrümanda kalınmaz..kalınmamalı.. vadelide olacak,altında , hissse porföyü de geniş olacak,sektörel takip olacak..... dengeleyeceksin portföyü..Yoksa o angut gibi etrafa saldıracak yer ararsın.Finansal okur yazarlık laızm..Portföyün %10 dan fazlası bir kağıtta olmamalı...%50 den fazlasıda tek cins enstrümanda olmamalı..evin olacak, altının olacak, hissen olacak, dövizin olacak..vs. vs...Yoksa dediklerine katılmamak zaten mümkün değil... Temettü işin kaymağı..maliyetin ucuzsa ne güzel..
Gürsel hocam daha yeni bir arkadaşım ismenden 2,2 milyon temettü aldı.. maliyeti 5 tl... yani ifayatlardan alanlar için iyi.. Ama ismendeki olay temettü değil..Sektörel gelim ve avantajları.... Yani mesele temettü değil ama maliyetin iyiyse iyide temettü alabiliyorsun....giderde 54 den temettü için toplu ismen alırsan işte olmuyor..O konuda tamamen haklısın.
Dikkatimi çeken ingiltere ticari araç piyasasının geçen yıl aynı çeyreğe göre %11 az olması .ing. İhracatın %26 sını oluşturuyor frotonun. Beklentilerin değişmemesi şimdilik iyi.düzelir umarım.