Bir haftadir dususe oynuyorlardi
Cuma gunu yukselise oynamislar sanirim
Printable View
Yanlış değerlendiriyorsunuz üstad. BES başlığında konuyla ilgili ayrıntılı tartışmalar, değerlendirmeler olmuştu. Zamanında ben de epey yazmıştım, şimdiki durumunu bilmiyorum. Ama konu ile ilgili ve bilgili kişiler orada olduğu için yönlendirme doğru. Burada 2 gün önceki mesajı arasam bulamıyorum, sayfalar çok hızlı ilerliyor.
eyvallah üstad. Bu arada faiz hesabı çok yapmak zorunda kalan fahri bir programcı olarak da faiz hesabından bahsedeyim. Aslında tüm faizler anaparaXfaizoranıXvade÷36000 oranı ile hesaplanır. Bileşikte sadece vade sonu faizi anaparaya dönüşür. Hesap makinasindaki MU tuşu bileşik faiz dolayısıyla dibs hesabı için de idealdir. AnaparaXfaizoranı-MUXfaizoranı-MU...... hesaplar gider🤓
MU(hesapl***** üzerine ekle)
BES-Sever olmamakla birlikte, istediğiniz izahı yapabilirim sanırım. Ivır zıvır kesintiler ana paranız üzerinden alınmıyor. İlk 5 sene alınıyor. Eğer yüksek katkı payı öderseniz o ıvır zıvırların alınmadığı planlarda mevcut BES şirketlerinde :) Ana para üzerinden alınan %2'lik kesinti kısmına gelirsek şu an fon yatırımı yaptığınızı düşünüyorum bu kesintiler sizden de kesiliyor hatta daha fazlası da kesiliyor olabilir çünkü BES fonlarında daha düşük yönetim ücreti var. Hangi fonlara yatırım yaptığınızı söylerseniz ne kadar kesiliyor onu da söyleyebilirim.
Aıs pazartesi oranimi
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazınızın benim yazdığım mesaja hitaben yazıldığını düşünüyorum.
Ama demek istediğim anlaşılmamış.
BES paylaşımları burada kaybolacak zaman içinde
Halbuki bu konuda ayrı bir başlık var bilgiler orada derli toplu incelenebilir
Tabi isteyen buraya yazsın isteyen oraya.
Ben bilgiler kaybolmasın diye faydalı bir öneride bulunduğumu sanıyordum ama meramımı anlatamamışım demekki.
Buyrun isteyen istediği yere yazsın hiç sorun değil benim için.