Dardanel Önentaş Gıda'nın 2023 yılı 12 aylık konsolide net zararı 60.970.669 TL (2022/12 aylık: 265.111.182 TL)
Printable View
Dardanel Önentaş Gıda'nın 2023 yılı 12 aylık konsolide net zararı 60.970.669 TL (2022/12 aylık: 265.111.182 TL)
Gün içi Nato kap haberi ile ele verilmiş gibi duruyor. Zarar açıklamış bu gıda enflasyonunda. Muazzam bir başarı. Emeği geçenlerin taaaaaae ..
DARDL
- DARDANEL
Alış
0,000
TL |
Satış
7,500
TL |
Saat
Dardanel/Önen: Katma değerli ürünler üretmeye devam edeceğiz
21/05/2024 13:10:43
Dardanel 2023 yılı finansal raporunu açıkladı. Buna göre 2023 yılında 6,5 milyar TL ciroya ulaşan şirket 1 milyar TL brüt kar ve 377,9 milyon TL toplam kapsamlı gelir (kar) elde etti.
Şirketin 2023 yılında elde ettiği 377,9 milyon TL kapsamlı gelir (kar) ile 2023 yılı özvarlığı 3,7 milyar TL’ye yükseldi. Şirketin 2022 yılı özvarlığı 3,4 milyar TL’ydi. Böylece şirketin 2023 yılında özvarlığı ödenmiş sermayesi olan 586 milyon TL’nin 6,5 katına ulaşmış oldu.
Dardanel’in 2023 yılı finansal sonuçlarını değerlendiren Dardanel Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, “2023 yılında ciromuz 6,5 milyar TL, brüt karımız ise 1 milyar TL olarak gerçekleşti. Bu beklediğimiz bir sonuçtu. Yenilikçi ürün geliştirme kabiliyetimiz, çevik yapımız ve güçlü yatırım alt yapımız 40 yıldır sektörümüzde lider olmamızın en büyük etkenleri. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte dünyanın en büyük deniz ürünleri üreticileri arasında ilk 5 arasında yer alma hedefimiz çerçevesinde katma değerli ürünler üretmeye ve yenilikçi ürünlerimiz ile farklı coğrafyaları keşfetmeye devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.
Dün taban yedi satılan lot sayısı 1milyon yok.En çok satış yapan diğer kalemi 700bin lot.
Şirket zarar etmesi de mal alımının %45 ilişkili şirketlerden dardl karı ilişkili (patronun diğer sahibi olduğu) şirketlere gidiyor. Bunlara birilerinin dur demesi lazım, evet yaptıkları yasal olabilir ama ne etik ne de helal değil; bu kafayla da biz de hiçbir zaman dünyaya açılacak marka şirketler doğmaz.
Dardanel'ın vergi dairesine sunulan 2024 yılı 3 aylık zararı 74.300.263 TL
8,30 lardan 6,30 lara kadar düşmüştü
güzel bir alım fırsatı vermişti aslında
alabilenlere tebrikler
Sermaye Piyasası Kurulu'nun 01.12.2023 tarih ve 2023/76 sayılı kararıyla uygun görülen ihraç limiti kapsamında, Şirketimizin yurt içinde halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılan 180 gün vadeli, vade sonunda yıllık %49,75 sabit faizli kupon ödemeli, TRFDRDL82425 ISIN kodlu finansman bonosunun 2.ci kupon ödemesi 30.05.2024 (bugün) itibarıyla gerçekleşmiştir. Kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunulur.
.................................................
Finansman bonosu ile gemi yürümez, buraya taze para enjekte etmek gerek.
Satislarin maliyetine yanlis uygulanan EM sonucu eksi 225M cikan favok, duzeltme ile +662M oldu
Hadi bakalim buyrun ayiklayin pirincin tasini
Bilancodan beri satip cikanlara ne diyecekler? Elbette hicbirsey
Cunku burasi banana republic, hic bisey olmaz
Sahsen neredeyse tüm param buradaydi ilk gün tabandan satamadim, ikinci gün -7 -8 de de satmadim. Sonraki gün yüzde 4-5 daha yapınca stoplamis burdaki hızlı zararı çıkarmak için çok riskli hisselere girip bir yüzde 24/5 daha yedim... Hepsi bu nalet bilanço yüzünden oldu. Allah bunları kahretsin
Genelkurmay Başkanlığı' nın ihalesi ile Nato'dan alınan ihalelerin etkisi 2.çeyrekte görülecektir...
20 mayısta fiyatı 8,33 tl iken şu an 6 liralara indi...
yani potansiyeli sürekli artıyor
son düşüşlerden sonra piyasa değeri 3,3 milyar tl ye indi...
satışlar artıyor Nato ihaleside aldı , Genelkurmayın büyük ihaleside 2.çeyreğe yansır büyük oranda
Sayın carlisleculen selamlar sizi Migros’tan biliyorum rygyo falan güzel yerlere yatırımlar yapıyorsunuz bir yıl önce zarar eden Banvit bilançolarını güzelleştirecek 1 yılda 80 lerden 425 lere geldi. Gıda firmaları zarardan kara geçince güzel getiriler getirebilir diye düşünüyorum bu yıl dolar bazlı %45 büyüme işe 400 milyon dolar ciro bekliyorlar çok yüksek bşr büyüme sizin şirket hakkındaki beklentileriniz neler acaba selamlar şimdiden teşekkürler
https://x.com/sefa_toptan1/status/18...d8F2ZUHt93mWtw
Hocam bu röportajı okudum çok olumlu güzel gelişmeler ben faaliyet raporunda fabrikaların kapasite kullanımları 1. Çeyrek düşük 40-50 lerde iken neden ezinede fabrikalar yapılıyor diğer fabrikalar buraya mı taşınacak yoksa ilave satış için mi birde bunkonuda fikriniz var mı Yunanistan da suşi fabrikası açılıyormuş eylülde. Satışlar 400 milyon dolar olursa bu sene çok yüksek bşr ciro artşı olur üstüne yeni fabrikalarda yapılıyor.
dardanel genel kurulunda ezinedeki fabrika için yatırırım kredisi aradıklarını,bulduklarında anda oraya mevcut kapasitenin iki katı yarım yapacaklarını ilettiler.
mevcuttaki fabrikayı edirne eneze taşıyacaklar.
şu andaki fabrikanın yeri 100 milyon dolar civarı,piyasa değeri de o kadar.
gerçek bir kelepir hisse
yatırım tavsiyesi değildir
bı ayki Forbes Dergisi'nde Niyazi Önen ile yapılan şirketin büüyüme planlarının olduğu büyük bir röportaj var.
okumanızı tavsiye ederim.
Ton balığı denince Türkiye'de akla ilk gelen marka olan Dardanel'in yüzde 17,06'lık payı yurt dışına satılacak. Şirketten konu hakkında KAP'a açıklama yapıldı.
Dardanel yabancılara satılıyor
Türkiye'nin ünlü ton balığı markası Dardanel ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. KAP'a yapılan açıklamada şirketin borsada işlem görmeyen yüzde 17,06'lık hissesinin yabancı bir kuruluşa satılacağı belirtildi. Niyazi Önen Holding, satış için görüşmelere başlayacak.
KAP açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:
"Şirket hakim ortağımız Niyazi Önen Holding A.Ş. tarafından aşağıdaki şekilde yönetim kurulu kararı alındığı bilgisi tarafımıza iletilmiştir.
Şirketimizin 28.11.2024 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında;
Şirketimizin sahibi bulunduğu Dardanel Önentaş Gıda Sanayi A.Ş. hisse senetlerinden (şirketin sermayesinin % 68,60'ına sahibiz) borsada işlem görmeyen 100 milyon adetlik bölümünün (bu miktar şirketin sermayesinin % 17,06'lık kısmına tekabül ediyor) borsa dışı işlemle, yurtdışında yerleşik bir yatırımcı kuruluşa satışı konusunda ( her halükarda şirket sermayesinin % 51,5'lik kısmının sahibi olarak kalacağımız şekil, kayıt ve şartı ile) görüşmelere başlanmasına ve bu konuda Osman Niyazi Önen ve/veya Aşkın Kurultak'a yetki verilmesine karar verilmiştir."
Önen’in hesaplamalarına göre, 2024 yılı sonunda 400 milyon dolar olacağı tahmin edilen ciro, 2029’da 1 milyar doların üstüne çıkacak. Bunun için Türkiye’de kişi başı mevcut ton balığı konserve tüketiminin 310 gramdan 1 kilograma yükselmesi ve şirketin yurt dışı yatırımları ile ihracatını artırması gerekiyor. Hedef büyük, zaman kısa. Önen ise iddialı.
Haberin tamamı ve daha fazlası Forbes Türkiye’de.
dışarıdan hissenin %17 sini alan yabancı piyasadan da hisseyi toplamaya çalışacaktır diye düşünüyorum
buda hissenin fiyatına olumlu yansır
https://www.sozcu.com.tr/dunyada-buy...da-bit-p115647
Somonun yasaklanması ile Ton balığına talep artması beklenir.
Türkiye'nin ünlü ton balığı markası Dardanel ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı.
Şirket, borsada işlem görmeyen yüzde 17,06'lık hissesinin yabancı bir kuruluşa satılacağı belirtildi.
Şirketten KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Şirket hakim ortağımız Niyazi Önen Holding A.Ş. tarafından aşağıdaki şekilde yönetim kurulu kararı alındığı bilgisi tarafımıza iletilmiştir.
Şirketimizin 28.11.2024 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında;
Şirketimizin sahibi bulunduğu Dardanel Önentaş Gıda Sanayi A.Ş. hisse senetlerinden (şirketin sermayesinin yüzde 68,60'ına sahibiz) borsada işlem görmeyen 100 milyon adetlik bölümünün (bu miktar şirketin sermayesinin yüzde 17,06'lık kısmına tekabül ediyor) borsa dışı işlemle, yurtdışında yerleşik bir yatırımcı kuruluşa satışı konusunda ( her halükarda şirket sermayesinin yüzde 51,5'lik kısmının sahibi olarak kalacağımız şekil, kayıt ve şartı ile) görüşmelere başlanmasına ve bu konuda Osman Niyazi Önen ve/veya Aşkın Kurultak'a yetki verilmesine karar verilmiştir."
Şirket hakim ortağımız Niyazi Önen Holding A.Ş.
tarafından tarafımıza gönderilen bilgi aşağıdaki şekildedir.
Şirketimizin sahibi bulunduğu Dardanel Önentaş Gıda
San. A.Ş. hisse senetlerinden 100 milyon TL nominal tutarlı (toplam
sermayesinin %17,06'sı) kısmını yurtdışında yerleşik Gramercy Funds Management
LLC'nin yönettiği fonların yatırımı ile Lüksemburg merkezli Crescent
Securitisations Lux Sarl şirketine, borsa dışı işlemle satmış bulunmaktayız. Bu
işlem sonrasında şirketimiz, Dardanel Önentaş Gıda San. A.Ş.'nin sermayesinin
%51,5 oranında sahipliğini ve hâkim ortak durumunu sürdürmektedir.
Kamuoyumuza saygı ile duyurulur.
Şirketimizin 19.12.2024 tarihli Yönetim Kurulu Toplantısında;
1- Şirketimizin Esas sözleşmesinin Kayıtlı Sermaye başlıklı maddesi kapsamında 5.000.000.000- Türk lirası kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 586.099.283.-Türk lirası olan çıkarılmış sermayesinin tamamı nakden (bedelli) karşılanmak suretiyle 1.758.297.849 Türk lirası tutarında artırılarak 2.344.397.132 Türk lirasına yükseltilmesine,
2- Artırılan 1.758.297.849 Türk liralık her biri 0,01 TL nominal değerli 175.829.784.900 adet sermayeyi temsil eden payların hamiline olarak ihracına, ortakların yeni pay alma haklarında herhangi bir kısıtlama, prim, iskonto, imtiyaz yapılmamasına, yeni pay alma haklarının nominal değerden kullandırılmasına,
3- Yeni pay alma hakkı kullanım süresinin 15 (on beş) gün olarak belirlenmesine, bu sürenin son gününün resmî tatile rastlaması halinde yeni pay alma hakkı kullanım süresinin izleyen iş günü akşamı sona ermesine,
4- Yeni pay alma haklarının kullandırılmasından sonra kalan payların 2 (iki)iş günü süreyle nominal değerden düşük olmamak üzere Borsa İstanbul A.Ş. Birincil Piyasasında oluşacak fiyattan halka arz edilmesine,
5- Bu karar kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul A.Ş., Merkezi Kayıt Kuruluşu, Ticaret Sicil Müdürlüğü ve diğer merciiler nezdinde gerekli başvuru ve işlemlerin yürütülmesine,
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu‘nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
bedelli de nerden çıktı yahu...
sanki çok büyük yatırım yapıyorlar....
Ezine ve Enezde iki yeni fabrika yapılacak bunun için finansman lazım. Şirket bu operasyonu bu yüzden yaptı. Patron kendi hisselerini satıyor gelen parayı şirkete sokmanın yolu bu....
Yeni fabrikaya taşınınca hem otomasyon gelişecek hem kapasite katlanacak. Bu arada da eski fabrika arazisi de boşalınca değerlenecek.
2025 Te hikayesi bol bir hisse olacak anlaşılan.
Y.T.D
mevcut durum nasıl yansır acaba? hisseyle yola devam mı etmek daha iyi olur yolları ayırmak mı?
Kaçtan saatıpını niye yazmamış Bu nasıl kap bildirimi
arkadaşlar bedelliye katılmak istersek hisse başı kaç tl. para yatırmamız lazım. elimde 5000 tane var. %300 bedelli için
tesekkür ederim kardeşim. hisse başı 3 TL. Çokmuş.
ucuz atlatmışız.... iyi düştü..
Hep aynı film , halka arz olduğundan beri bir kuruş kar dağıtmamış. Sürekli bedelli ile milleti düsdürüklemiş, yalandan hisse sattım deyip ver coşkuyu, sonra şaaak bedelli
Bu nasıl bir sarmaye olacak,
Üç beş yıl öncesine kadar göz altı pazarda işlem yapan piyasa değeri 10 milyon üst olan dardoş 90 milyon usd olmuş şimdide piyasadan 50:55 milyon usd daha toplayacak . Bu şirket kâğıtlarını alanlara açıyor ve şaşıyorum,
Herşeyi hikaye senaryo,
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şok nın bedelliyi onaylamaması gerekir, resmen ky soymaktır bu
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bedelli işi nihayete erene kadar hissede canlanma olacağını zannetmiyorum...
%100 oranda sermayesi şirketimize ait ve mali tabloları tam konsolide olan Dardanel Dağıtım A.Ş.'miz, Milli Savunma Bakanlığı'ndan 494.302.660 TL bedelli (Bakanlığın talebi halinde %20'ye kadar iş artışı olabilecek) ihale kazanmış ve ihaleye konu sözleşmeler imza edilmiştir. İhale tutarının %50'si Şubat 2025, kalan %50'si de Temmuz 2025 tarihinde teslim edilecektir.
çok fazla düştü nereye kadar düşecek artık bu hisse
Niyazi Önen, şirketin 2025 hedeflerini anlattı:
Niyazi Önen, Ezine Gıda İhtisas Organiza Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kuracakları 3 fabrikada 250 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını belirterek
- "(Ezine Gıda İhtisas OSB) 3 fabrikada 250 milyon dolarlık yatırım yapacağız. 16 Nisan 2025'te temelini atmayı hedefliyoruz"
- "39 ülkeye ihracat yapıyoruz. 300 milyon doların üzerinde ciromuz var. ABD, İtalya ve Yunanistan'da olmamız, bizi o pazarlarda markalı olarak büyütüyor"
ÇANAKKALE (AA) - , "16 Nisan 2025'te temelini atmayı hedefliyoruz. Toplam 170 milyon dolar uzun vadeli kredi kullanıp geriye kalan tarafı da yarattığımız kaynaklarımızdan sağlayarak, Ezine'ye yatırım yapacağız." dedi.
Niyazi Önen, kentteki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, şirketin 2024 yılı finansal performansı ile 2025 yılına yönelik yatırım planlarını anlatarak, kentteki sosyal sorumluluk projelerine ilişkin bilgi verdi.
Toplantıda şirketin yurt içi ve yurt dışındaki yapılanmasıyla ürün yelpazesine ilişkin sunum yapan Önen, Dardanel Önen Gıda'yı en geç 2 yıl içinde halka açacaklarını belirterek, ilk 1000 şirket içinde 2 şirketlerinin yer aldığını söyledi.
Ocak ayında İtalya'da "Dardanel İtalya" şirketini kurduklarını belirten Önen, yurt dışında ürünlerini İtalya, Yunanistan ve ABD'deki şirketler kanalıyla sattıklarını aktardı.
Dardanel'in, 1994 yılında halka açık bir şirket olduğunu anımsatan Önen, Dardanel'in, "Türkiye'nin Lovemark'ları 2024 Araştırması" kapsamında konserve ton balığı kategorisinde "Türkiye'nin en sevilen markası" seçildiğini vurguladı.
Dardanel'in Türkiye'deki 125 markanın yer aldığı markalar liginde 94'üncü marka olarak yer aldığını aktaran Önen, bundan dolayı Çanakkale'den doğmuş bir marka olarak gurur duyduklarını dile getirdi.
Önen 16 Nisan'da 41'inci üretim yılını tamamlayacaklarını belirterek, "Geçmiş süre içinde pek çok kategoriye girdik. Gıdada 9 ayrı kategorimiz var. Her kategoride strateji olarak farklı markalar yaratıyoruz. Bizim stratejimiz tüketiciye ulaşırken, aynı ürün grubundan çeşitli spektlere göre farklı markalarla da gitmek. Uzun zaman içinde bu markalarla daha fazla büyüklükler sağlanacağını görüyoruz." dedi.
- "39 ülkeye ihracat yapıyoruz"
Felsefelerinde yenilikçilik olduğunu anlatan Önen, şöyle konuştu:
"Dünyada çok büyük bir rekabet var. İşler artık iyice zorlaştı. Onun için çok çalışmamız, yaratıcı olmamız lazım sürdürülebilir başarıyı devam ettirebilmemiz için. 39 ülkeye ihracat yapıyoruz. 300 milyon doların üzerinde ciromuz var. Bunun 50 milyon doları da yurt dışına yaptığımız ihracat. ABD, İtalya ve Yunanistan'da olmamız, bizi o pazarlarda markalı olarak büyütüyor. Uzun yıllar oradaki büyümeyi sağlamayı amaçlıyoruz."
İstanbul ve Çanakkale'de 7 gün 24 saat 3 vardiya üretim yaptıklarına değinen Önen, üretim kapasitelerini doldurduklarını, yeni makineler koyarak gelecek yıl içinde yüzde 25-30 tonajda üretim artışı yapabileceklerini anlattı.
Çanakkale'deki OSB'de bir yer aldıklarını ancak yatırımda geciktikleri için iade etmek zorunda kaldıklarını hatırlatan Önen, sözlerine şöyle devam etti:
"Ezine Gıda İhtisas OSB'de 120 bin metrekarelik arazi satın aldık. Buraya 3 ayrı fabrika yapacağız. Dardanel Önentaş Gıda Sanayi AŞ ve Önen Gıda şirketimizle bu fabrikalarımızı yapmış olacağız. Mevcut işlerimizi daha büyük hale getiriyoruz. Bu fabrikalar daha modern fabrikalar olacak. Bu fabrikaların fizibiletelerini, dünyadaki ilk 5 büyük danışmanlık şirketi içinde yer alan şirketin Türkiye bölümü ile yaptık. Finansman arayışlarını ve kontratlarını da bu firmayla yapıyoruz.
3 fabrikada 250 milyon dolarlık bir yatırım yapacağız. Bu, 16 Nisan 2025'te temelini atmayı hedefliyoruz. Hafriyat işlerimizi bitirdik. Şu ana kadar 7-8 milyon dolarlık harcama yaptık. Toplam 170 milyon dolar uzun vadeli kredi kullanıp, geriye kalan tarafı da yarattığımız kaynaklarımızdan sağlayarak Ezine'ye yatırım yapacağız."
Önen, bu yatırımların üretimden yaklaşık 1 milyar dolarlık bir satış cirosu sağlamasını beklediklerini belirterek, Dardanel'in 2025 yılı için dolar bazında yüzde 40 büyüme hedeflediğini ve cirolarını 400 milyon doların üzerine çıkarmayı planladığını söyledi.
- "3 bin ilave istihdam sağlamış olacağız"
Şu an 4 binin üzerinde çalışanları olduğunu aktaran Önen, "Ezine'deki fabrikalarda tam kapasiteye geçtiğimizde 3 bin ilave istihdam sağlamış olacağız. Temelden sonra 2 yıl içinde fabrikaların faaliyete geçeceğini umut ediyoruz." dedi.
Toyota'dan şubat ayına özel fırsatlar
Toyota'dan şubat ayına özel fırsatlar
Çanakkale OSB'de "suşi" yatırımı yapacaklarını belirten Önen, bu fabrikanın da nisan sonunda açılacağını ve 300 kişinin istihdam edileceğini, toplamda 11 milyon dolarlık bir yatırımla tamamlanacağını söyledi.
Kepez'deki mevcut fabrikanın durumuna da değinen Önen, fabrika kent içinde kaldığı için yaşanan sıkıntıları bildiklerini, bu nedenle bu fabrikayı, yeni fabrikalara bölümler halinde taşıyacaklarını aktardı.
Spora olan desteklerinin altyapı olarak devam edeceğini, yetiştirdikleri sporcuları, karşılık beklemeden kentin kulüplerine altyapı hizmeti kapsamında vereceklerini anlatan Önen, Çanakkale Belediyesinin basketbol ve voleybol takımı ile Çanakkale Dardanelspor Kadın Futbol Takımı'na desteklerini sürdüreceklerini belirtti.
Toplantıya, Dardanel Yönetim Kurulu Üyesi ve Önen Gıda Genel Müdürü Ayşe Önen Özoğuz ile Dardanel Fabrikaları Endüstriyel Direktörü Hayrettin Ekici de katıldı.