13,82 den 4.400.000 .- tl işlem olmuş !!!(yarın valörlü)
13.71 den 1.800.000. tl işlem oldu (bugün valörlü)
Piyasa miyasa yok....
Printable View
Sorsan, faiz lobileriyle savaşan aslan bunlar...
Zırnık faiz vermiyorlar.
Açsan baksan en önemli bütçe kalemimiz faiz...
Faiz dışı fazla diye moral veren bir veriyi öne sürüp duruyorlar.
Artık o da tutmuyor.
En övündükleri yönleri mali disiplindi.
O da tarih oldu.
Bu ülke bizim.
Yönetenlerin basiretsizliği, başarısızlıkları bize zam olarak vergi olarak döşeniyor.
Sevinecek bir şey yok.
KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞU UYARIYOR
Japon kredi dercelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating Başkanı Orhan Ökmen, Türkiye'de hem ekonomik hem siyasi anlamda stresin arttığını belirterek, üç ayda bir yaptıkları şirket incelemelerini artık haftada bire indirdiklerini söyledi. Ökmen, ''BAŞTA İNŞAAT SEKTÖRÜNDE OLMAK ÜZERE SERİ İFLAS RİSKİ BÜYÜYOR'' diye konuştu.
Ökmene göre piyasalardaki stresin sebebi OHAL. ''Artık OHAL kalıcılaştı'' algısının piyasalara yerleştiğini belirten Ökmen, ''hukuk ve demokrasi açısından yatırım ortamının iyileştirilmesinin temel öncelik olduğunu söyledi.
Büyümeleri, Lale Devri falan hep inşaat sektörü ile oldu.
Gidişleri de aynı yoldan olmaz umarım.
Konu betona gitmesin ama bana göre sürüsüne BETONCU batak sadece OHAL dolayısıyla beyan edemiyorlar.
Şimdiki Hazine ihalelerine Piyasa Yapıcı Bankalar haricinde kimse teklif veremiyor ...
Demirbank zamanınındaki ''piyasa '' bugünden iyiydi bence ! En azından piyasa vardı.
Şimdi piyasa miyasa yok.
Genelde Eylül ayında turizm gelirlerinden dolayı cari açık fazla çıkmazdı..bu sefer öyle olmamış; cari açık 4.53 milyar dolar çıkmış..Eylül ayında biz dolar 3.4-3.5 felan uğraşırken hatırı sayılır bir portföy yatırımı girmiş ve bu cari açığın bir kısmını kapamış..demem şu ki, kış aylarında dövize daha fazla ihtiyaç duyulacağından tahminim daha fazla portföy yatırımına(namı diğer sıcak para) ihtiyaç olacak..girer mi, belli olmaz..ABD'de enflasyon düşük çıkar..hayde risk-on mod'a geçelim..olur mu, bilmiyorum..tabiki faiz seviyesi, büyüme oranı, dolarda gelinen seviyeler gibi pek çok etken de göz önünde bulundurulmalıdır..
Hele 3.89 geçilsin sonrasına bakarız..........3.89 da büyük birileri betonlama yapmışa benziyor...........
Walla globalde bir şekilde ''risk off'' modu başlasın..beton felan hikaye olur..
Az önce bir yerden okudum, Eylül'de 3.4 milyar dolar portföy yatırımı girmiş ülkeye..dolayısıyla herşey büyük oranda dış dünyaya bağlı diye düşünüyorum..
Biz sadece sürüklenmekle meşguluz..Kısaca dolar girerken uçuyoruz, çıkarken operasyon çekiliyoruz..:)
kamar a şöyle bi bakıp çıktım
$/tl 3,60 bekliyor
haberiniz olsun.
oda beton dökmüş..
Allah iyiliğinizi versin, akşam akşam gülümsettiniz beni..:)
Bende 3.64'te elime geçen toplu parayla dolar almadım..yada cesaret edemedim diyelim..dedim hep dolar olmasın, biraz portföy yapayım dedim..:he:
Ha birde nasıl olduysa bu sefer küçük bir bankaya yatırmaya cesaret edebildim..yoksa 13 'den felan büyük denilen herhangi bir bankaya kaptırmazdım TL'leri, gider direkt dolar alırdım..neyse hayat hikayesine fazla daldım..:)
Yakınlaşacak olan olaylar
ABD donanması savaş durumuna geçti vs
https://www.marketwatch.com/investing/index/dxy
Bunun gazını almayabilir
Yatırım tavsiye değil
Dünyada ilk oluyo ha
İnsanlık tarihi beri
Ceng e giden bi yerin
Valuta'sinin degerleniyo oluşu
Gulumsetecek olaylar silsilesi
Tvit atıp meşhur olursun
Aldığın vebal burnundan fersahlan çıkar
Yatırım tavsiye gene değil
bu haber doğruysa ;bir döviz kayanığımız daha kuruyor demektir
Türkler Almanya'yı terk ediyor
Türkiye Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen Almanydaki Türk vatandaşlarının geri dönüş eğilimi içinde olduğunu ifade etti.
http://odatv.com/turkler-almanyayi-t...311171200.html
adam prof yani ciddiye almak falan lazım.
Yarın
Reisin medyası
Almanlar şimdi hapı yuttu...
Gurbetçiden Almanlara TOKAT gibi cevap ...
şeklinde manşet atmazsalar ne olayım ...yaniii
Walla Kamar, Selçuk kim tanımam etmem de şu Aralık'taki FED toplantısından sonra (Aralık 12-13) işler dışarıda değişebilir..bana FED'in 2018'de 3 faiz arttırımı zor gözüküyor..enflasyon vb. bir takım veriler iyi gelmezse, taper işlerinden doğabilecek endişeler kendini yaz aylarına öteler..tabi bu arada Trump'ın vergi reform işleri tam bir muammaya dönüştü..
http://i.sozcu.com.tr/wp-content/upl...17/02/2015.jpg
Almanya Şansölyesi Bayan Merkel Resin Sarayında hayran hayran etrafa bakınırkene...
http://icdn.ensonhaber.com/resimler/...123_7399_1.jpg
Reisin Rusya devlet başkanı Putin ile onun Fakirhanesinde muhabet ederkene kameralara yakalandıydı...
O da sağlam sap değilmiş zamanında. Eskiler gümrükten demir çektiği günler bankasındaki tüm çeklerin ödemesini 2-3 gün ötelediğini söylerlerdi. Doğruluk derecesi yüksek olabilir. Hiçbiri geri zekalı değildi ama istismar ettikleri sistemin gün gelince kendilerini de istismar edebileceğini düşünemeyecek kadar da kördüler.
Yapmayın başkan.. hadi yaptıklarına geri zekalılık demeyelim de uyanık geçinmeydi diyelim de kime güvenip böyle hareket ettiler cidden merak ediyorum !... Hayır kime güvendikleri bellide şimdi söylesek vay vatan hainliğimi yapıyorsun olacak neyse düşenin dostu olmaz zaten o yüzden FUTBOL takımı tutar gibi ( sayın bahrinin bize yakıştırması olmuş ) DOLAR tarafını boşunamı tutuyoruz !... :)
AMB/Constancio: AMB parasal teşvikte sabırlı ve ısrarcı olmalı
http://www.bloomberght.com/haberler/...israrci-olmali
Sanalda popüler analizcilerin (!), trend habercilerinin, iddialı başlıkları heyecan ve mürit yaratmaya kalkışanların, her yeni başlıkla bir keramet ve kehanet haber vermeye çalışanların, en dürüstü bir zaman sonra "özür diler"...
Tutturamadıkları için.
Bunlar daha da çok sevilir halkımız tarafından.
Mert, dürüst adamlardır.
Bir forumda en uzun ömürlü olanlar bunlardır.
Ama şöhretlerine, efsane durumlarına bir halel gelmez.
Devam eder giderler.
Ben bunların hemen hepsine üstadı azam muazzam demekteyim.
İnsanın en iyi üstadı kendisidir.
Hemen her yararlıyı okuyup, kendi yönünü belirleyen...
Kendim ettim kendim buldum diyen.
Ona buna suçu yükleyip de dolaşmayan.
Bunun için de epey tecrübe gerekiyor.
İyi geceler...
Bu arkadaş Rumen yada İtalyan olmalı
Okudum makaleyi
Ecb ye dağa çok para basın diyo
Özet o
Ulen onu sağır sultanda bilio
Mohim olan bastığınızla ne etceksiniz
Ölü bankaları kurtarma operasyonuna devam
Halkın cebine para komuycan ki
Enfilasyon artsın
Çocuk kandiriyo bunlar ya
ilk kanan ben
Moruk cocuk
Bende bazen borsaya şaşıranlara şaşırıyorum..:)
Mısır geçen sene parasını serbest yüzmeye:) bıraktığından beri bankacılık sistemine 80 milyar dolar dışarıdan para girişi olmuş..IMF 'den gelenleri saymıyoruz ha..:)
Para var, huzur var..:kahkah:
Çayı şekerli içebiliyorlardır artık..:)
http://www.kitco.com/news/2017-11-13...nce-float.html
Turkler belescidir bedava ve tatli hayati sever
Almanya belki hala cok zengin bir ulke olabilir ama gecmise gore bakildiginda bir fakirlesme daralma oldugunu herkes goruyor
Saglik sistemi okullar vergiler enflasyon derken demekki Turkler geri donme karari almis. Turkiyede baya soka ugrayacaklar
Faiz tetiğine '1000' kez daha basılabilir- J.P. Morgan
Küresel ekonomi düzelme sürecine doğru yol alırken, merkez bankaları durgunluk sırasında alınan önlemleri gevşetmek zorunda. J.P. Morgan'a göre paranın patronları, önümüzdeki 10 yılda en az bin faiz artırımına gidebilir. Bu hem piyasalar hem de yatırımcılar için yeni zorluklar anlamına geliyor.
Dünyayı kasıp kavuran 2008 finansal kriz sonrası yaşanılan süreç sıklıkla "yeni normal" olarak tanımlanıyor. Tarihi faiz indirimleri, izlenilen parasal genişleme politikaları, getiri eğrisi kontrolü ve negatif tahvil getirileri...
Borç verenlerin borçlulara ödeme yaptığı dönem. İnsan, 'bu konuda normal olan ne diye' düşünmeden de edemiyor. ABD'li yatırım bankası J.P. Morgan tarafından hazırlanan bir analize göre, 2007 üçüncü çeyreği ile Ekim 2017 tarihleri arasında küresel arenada yer alan merkez bankaları bin 100'den fazla faiz hamlesi gerçekleştirirken, bu adımların 700'den fazlası faiz indirimi şeklinde oldu. Bir faiz indiriminin diğer faiz indirimini izlediği momentumda rüzgâr gelişen ülkelerde tersine dönmeye başladı.
Bu ivme, gelişmekte olan ülkelerde henüz tam olarak tersine işlemeye başlamadı. Ve bu durum gelişmekte olan piyasalarda yatırımcılar için halen iyi fırsatların olduğunu ortaya koyuyor. Genellikle, bir iş döngüsü yaklaşık 6 yılda sonlanır. Rastlantısal olarak değil faizlerde de yaşanılan döngü yaklaşık 6 yıl sürer. Parasal genişleme süreci yaklaşık 10 yılla olağanüstü bir şekilde uzun sürdü denebilir. Ancak piyasalarda tarihi düşük faizler döneminin sonuna gelindi.
Fed'in hedefi faizleri 2.75'e çekmek
ABD Merkez Bankası 'Fed' için bu iki yıl önce başladı. Buna rağmen faizlerin artış süreci yavaş ve sürüncemeli ilerliyor. Yola küresel paranın yönünü çizen büyük merkez bankalarının parasal sıkılaşmaya isteksiz yaklaşmasıyla çıkıldı. Gelinen süreçte ise daha ciddi bir faza geçildi. Fakat önemli olan, nominal ve gerçek faiz oranlarının şu anda bile olağanüstü düşük olması.
Fed'in yaklaşık 10 yıl sonra ilk kez faiz tetiğine basmasının üzerinden iki yıl geçmmesine rağmen yüzde 1'in üzerindeki Fed fon faizleri nominal olarak hala negatifte seyrediyor. Fed, uzun vadede faizlerde yüzde 2.75 seviyesine ulaşabileceğine inanıyor. Belki de mevcut yükseliş döngüsünde değil, tanımlanmamış bir uzun vadede. Enflasyon hedefini tutturan Fed, faizleri 2.75'e çektiğini varsaysak bile bu gerçek Fed fon faiz oranını sadece yüzde 0.75'e çıkarmış olacak.
Finansal krizin başında nominal Fed fon faizleri yüzde 5.25 iken, reel faiz oranı yüzde 3'ün üzerindeydi. Şimdi Fed'in öncülük ettiği, dünyanın geri kalanında onu izlediği senkronize edilmiş küresel büyümenin yaşandığı bir dönemine tanık oluyoruz. İstatistiksel olarak, ekonomik genişleme yaşlılıktan ölmüyorsa da, önümüzdeki on yıl boyunca bir başka durgunluğa tanık olma ihtimalimiz oldukça yüksek. Dolayısıyla önümüzdeki 10 yıl boyunca, küresel merkez bankaları faizleri yükseltip, indirip tekrar yükseltiyor olabilir.
Küresel çerçevede faizleri en düşük seviyeye çekmede 700 indirim yaşanmışsa, önümüzdeki on yılda da en az bin faiz artışını görebileceğimizi söylemek bir abartı olmayabilir. Sonuç olarak hem politika yapıcılar hem de yatırımcılar önlerindeki yeni zorluklarla mücadele etmek zorunda kalacak.
Paranın patronları olağandışı stratejilere yöneliyor
Financial Times'ın Başyazarı Martin Wolf, "Olağandışı zamanlarda, merkez bankalarından olağandışı stratejiler isteniyor" başlıklı makalesinde merkez bankalarının işinin zor olduğuna dikkat çekti. Bankaların eleştirilere maruz kaldığını savunan usta kalemin yazısında, "Fakat bazı itirazlar yanlış yöne kayıyor. Bunlardan ilki, politikaların 'olağandışı' ya da 'alışılmamış' olduklarıdır. Ne olmuş yani? Dünya ekonomisi, açık bir şekilde olağandışı bir halde. Talep ile potansiyel arz sadece çok düşük gerçek ve nominal faiz oranlarıyla eşleşiyor.
Enflasyonun ABD'de ve daha da öte Euro Bölgesi ve Japonya'da hedefe ulaşmak için verdiği uzun mücadele bunu gösteriyor. Aynı şekilde, işsizlik ve enflasyon arasındaki ilişki değişti. Olağandışı kkoşullar alışılmadık politikalar ister" ifadeleri yer alıyor. Fed'in faizleri yüzde 3'lere çekmekte zorlanacağını belirten Martin Wolf'un yazısında "Savaşın odak noktasında 2007-09 yılları arasındaki küresel finansal krizin ardından benimsedikleri politikalar yer alıyor. Kısa vadeli faiz oranları, önümüzdeki yıllarda 'normalleşecek' olsa bile tarihsel standartlara göre düşük kalabileceği için bu endişe vericidir. Bir sonraki sıkıntılı dönemden önce kısa vadeli faiz oranları yüzde 3'e kadar bile çıkmayabilir" deniliyor.