Klinker satýþý katma deðeri yok.Bu ciro deðil 10-15 yýl 100 yýl çalýþsan bu tablo BATISÖKENÝN borcunu kapatmaz.
Nakit yaratamýyor.150 milyon Euro luk fabrikayý klinker satmak için yaptýysan durum vahim.
ytd.
Saygýlar
Printable View
Klinker satýþý katma deðeri yok.Bu ciro deðil 10-15 yýl 100 yýl çalýþsan bu tablo BATISÖKENÝN borcunu kapatmaz.
Nakit yaratamýyor.150 milyon Euro luk fabrikayý klinker satmak için yaptýysan durum vahim.
ytd.
Saygýlar
Mal satma fikri bende,
Sarhoþ babanýn, evdeki halýyý satýp, eve ekmek ve þarap getiriþini hatýrlatýyor ve üzüyor.
Sarhoþ olup, içki ile dönmese, ekmek belki kabul edilir.
Ne emeklerle yapýldý onlar, empati yapmak gerek.
"Geçmiþ yýllarýn karlarýnýn" faiz ödemeye nasýl bir katkýsý olur bilgim yetersiz sanýrým, anlayabilmiþ deðilim.
Evet, her zaman, evdeki hesap çarþýya uymaz,
Ama çarþýya gelince , duruma da bir bakýlýr herhalde..Boþ ellerle eve dönülmez..
OYAK yakýn tarihte Taywanlý þirkete çimento þirketlerinde %40 satýþ yapmýþtý,para çok.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/o...luyor-40998980
YTD
Hayal kurmak güzeldir.Ama btcim ý alacak enayi bulamazsýn.Ýþ yok borç çok paraya ihtiyaç var.Kimden bulacak ortaklarýndan.Sanko halinden memnun kýmýldamýyor.Bir bedelli onu kendine getirir.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi sadece þahsi görüþlerimdir.
Ýspanyol þirketini sabancý (ÇÝMSA) aldý?(oyak hakkýnda bilgim yok)
https://www.aa.com.tr/tr/sirkethaber...-aliyor/649236
YTD
Adana Topicde yayýnlandý..
https://i.postimg.cc/JzHXRv34/R-068.gif
https://i.postimg.cc/Qt3YQpN1/R-070.gif
O kadar uyardýk dinlemediniz.Hisse fiyatlarý þu an sizin için herþeyden önemli duruma geldi.Umarým çok geç olmadan bunu kabullenir ve gereðini yaparsýnýz.
Ha hala aranýzda B grubunun fiyatýnýn çokda önemi yok diye düþünen bazýlarý hala kaldýysa da yakýnda onlarda çok iyi anlayacak bunu bu gidiþle o noktaya zaten az kaldý.
Winter is coming...
Buyuk bir cimento grubunda uzun sure yoneticilik yapmis birisinin arkadasi/komsusu vardi burda...ne oluyor soruyor musunuz arkadasiniza/komsunuza...onlar da mi boyle yonetmis sirketi...
SM-J700F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bizim bakkal süleyman abi þirketi daha iyi yönetir bence orasý kesin.
Yonetim saksakcisi verecek cevabin yok mu...
80 milyon ihracat yap 27 milyon pazarlama gideri olsun 39 milyon finansal gideri olsun en tuhaf olansa 115 milyon satýþ yap 103 milyon maliyeti olsun. Geçen sene 43 milyonda 29 milyon maliyet gideri vardý bu senede bu oranda maliyet olsaydý 77 milyon maliyet gideri olmalýydý. Yada þöyle diyeyim geçen sene 4 de 3 maliyet gideri varken þimdi 11 de 10 maliyet gideri var. Her taraftan gideri artmýþ. Avro %5 arttýðý için 39 milyon finansal gider oldu, 2.çeyrek için þimdiden %5 arttý böyle giderse Haziran sonuna kadar Avro en az %10 artar.Yani kafadan 65-70 milyon finansal gider. Ýlk bilançodaki abartý giderler benim umudumu bitirdi. 2.-3. bilançolarda þiþirilmiþ giderler olmaz umarým. Ytd
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Þerefli þirket yöneticilerini muhabbetle kucaklýyorum...
Muhabbetli kucaklarda þirket yönetmeye devam....
Ýki ay önce bu paylaþýmý yaparken pazarlama ve navlun gideri endiþelerimi dile getirmiþtim,ancak giderlerin bu kadar abartýlý olmasýný bende beklemiyordum,asýl sýkýntý maliyetlerdeki astronomik artýþ?!?
Ýç piyasa canlanýp kapasite çimento olarak deðerlendirilmediði sürece karlýlýk ve borçlarýn ticari faaliyetlerle ödenmesi imkansýz görünüyor,acilen Söktaþ’ýn yaptýðýna benzer bir hamle (Söktaþ çok geç kaldý ve borçlarý katlandý) yapmak gerekiyor,hatta çoktan yapýlmýþ olmalýydý,zamanýnda yapýlsa borçlar ciddi oranda azalýrdý,belki þu anda ancak faizine yetecek,dahada geç kalýnýrsa???
Günaydýn,
Mali raporlara göre SÖKE ihracatý direkt kendisi yapmýþ görünüyor.
Batýçim üzerinden deðil.Batýçim kendisi ihracat yaptý mý? Yada onun satýþlarý nasýl, Borcu azaltabilmiþ?
Burada LÝMAN grubun ihracata ait yüklemeler LÝMAN için son derece olumlu sonuçlar doðuracaktýr.
ENERJÝ frene basmýþ gibi yaðýþ var kar var? Her halde ENERJÝ piyasasý birim fiyattaki düþüþten yada bakým
vs. olabilir. Yada Bu KOVA dalar sulama ile çalýþýyor. Kýþýn sulama ihtiyacý olmadýðýndan mý düþtü burasýný çözemedim.
Ama yaz aylarýnda üretim artýþý olacaðýndan ümitliyim. En azýndan bundan sonra konsolideye yük olmaz.
HES leri satabilirler ,alýcý çýkarsa tabi diye düþünüyorum.
Sökede çalýþan sayýsý artýþý? GÜG personel artýþý?(350 den 386 kiþiye) Petrokok ,Kömür,fiyatlarýndaki ve dövizle alýnan enerji maliyeti.(kur ve birim fiyat etkisi)Maliyetler tam gaz artmasý; satýþýn ve üretimin artmamasý düþündürücü? Ýhracatý düþ geçen yýldan daha az ciro yapmýþsýn,
çimento fiyat zammýna raðmen. E biz yeni fabrikayý neden yaptýk .
Bu þekilde tablolar gelirse durum vahim.
Batýçimi, Liman ý da bir görelim.
ytd.
Saygýlar,
1.BSOKE þirketinizin 21.06.2013 tarihinde karar aldýðý yatýrýmýn tutarý nedir?Þirket bu yatýrým için gerekli olan nakit ihtiyacýný nasýl karþýlamayý düþünmektedir?Bu yatýrým eðer þu an itibari ile þirket sermayesinden karþýlanamayacak bir miktar ise alýnan bu karar dünya piyasalarýndaki bu karýþýk zamanda ne kadar doðrudur?
2.BSOKE þirketinizin 21.06.2013 tarihinde alýnan yatýrým kararý kimler tarafýndan ne zamandýr bilinmektedir?Bunu bilen kiþiler, bunu BÝST’ te iþlem yaparak kendilerine menfaat temin etmiþlermidir?Ya da 3.kiþilere menfaat temin edecek þekilde bu bilgiyi kullanmýþlarmýdýr?Bunun araþtýrýlmasýný tarafýma bilgi verilmesini talep etmekteyim.Bunu size sorma nedenim ise BTCIM hissesinin 3 günde 8,50 li fiyatlardan 6,50 lere düþmesidir.Üzerine 21.06.2013 tarihinde alýnan yatýrým kararýnýzdan önce bu garip iþlemlerin olmuþ olmasý çok manidardýr.
3.21.06.2013 tarihinde alýnan bu yatýrým kararý neden BTCIM ile bir birleþme yapýldýktan sonra alýnmamýþtýr.Çünkü belli ki bir nakit ihtiyacý olacak.BTCIM hissesinin geçmiþ yýl karlarý sermayeye eklenmek sureti ile bu iþ en maliyetsiz þekilde halledilebilirdi.Keza þirketinizin zaten diðer yatýrýmlarý için bankalardan kullanmýþ olduðu bir sürü kredi mevcuttur.
4.Zamanýnda BSOKE þirketinin portföyüne 12 liralardan alýnan BTCIM hisseleri þu an ortalama 7 liralardan iþlem görürken neden bir geri alým kararý yönetim kurulunuzdan alýnmamaktadýr?
Tarih 24.06.2013 attýðým mailin bir kýsmý. Hayýr daha fazla nasýl uyaracaktým acaba.Ahmet kardeþimizinde bir sürü uyarýsý oldu o dönemde.Daha sonra baþka konularda da bizim dýþýmýzda da uyaranlar oldu.Bizi burada eleþtiren hakaret eden ve GEDÝK ten iþlem yapanlara burada yaptýklarý ile çanak tutanlarýn bir durup önce kendisine bakmasý lazým.
Genel kurulun birinde HAKKI Bey, ismindeki bir yatýrýmcý SANKO bu iþin peþini býrakmaz dikkat edin diye uyarmýþtý.
Bahmet'i de tebrik etmek gerekir öngörüleri tutmasý için her türlü zemin oluþuyor. Biz satmayýz diyenler
yakýnda SANKO' nun kapýsýný çalmak zorunda kalmaz umarým. Yakýn zamanda bir ortak satýþý olabilir mi?
sorusu istemesen de insanýn aklýný kurcalýyor.
ytd.
Saygýlar
Evet bazý arkadaþlar 2016 GK na kadar yönetimi gerçekten eleþtiriyorlardý,uyarýyorlardý fakat ne olduysa bundan sonra oldu,mutasyona uðradýlar,patron haklarýný verdi yada ayný isim altýnda burada patronun adamlarý yazmaya baþladýlar dolayýsýyla patron severlikleri blanço ve genel gidiþatta yüzlerine okkalý bir ozmanlý tokatý gibi vurdu.Aynen devam ederlerse korkarým bu gidiþat kocaman bir tekme olarak geri dönecek hem bunlara hem patronlarýna.Hadi patronlar her halukarda ceplerini dolduruyor.Ancak ellerinden yönetim bir þekilde gittiðinde onlar aðlýyacak ben güleceðim.o günü sabýrla bekliyorum
Ytd.
Bizde bir laf vardýr.Alýntý:
Ancak ellerinden yönetim bir þekilde gittiðinde onlar aðlýyacak ben güleceðim.o günü sabýrla bekliyorum
Ytd.
"Gelen gideni aratýr" diye..
Bunlarýn küpü dolmaya az kaldý.
Gelenler BOÞ KÜP le gelecekler. :wu:
Senin küpünde burada dolu dediklerin gibi mi dolu?Bakalým atmasyonda bir sýnýrýn var mý?Duracaðýn bir nokta var mý?Ha ama bak her zaman dedim sana çok uzun zamandýr hiç kýzmýyorum artýk.Çünkü artýk bu seninle saf tutanlarýn sorunu.
Bana buradan küp bom boþ görünüyor.Eðer biraz matematiðin varsa bunu görmek zor deðil.Aksini iddia etmek ise tam bir akýl tutulmasý.
Ýþim yok bu kadar Cin alinin doluþtuðu bir yerde göz önünde olucam, göz önünde biþeyler yapýcam.Niye ? ; daha kimlerle saf tuttuðunu bile kavrayamayan vatandaþýn birini mutlu edicez burada.O günler geçti.
Hoca sen geceleri hep üstün açýk yatýyorsun herhalde ancak rüyanda o da belki.Alsan alsan burada arkanda saf tutan neler çevirdiðinden bir haber olanlardan bol bol hayýr duasý alýrsýn sen.
Þu dolu küpü izah et tabii edebiliyorsan boþ beleþ sallama bizim karnýmýz tok atmasyonlarýna.
Bakalým göreceðiz öyle daðýttýðýnýz malý toplamak 5-10 k ile tahtaya yalandan yere baský kurup fiyatý aþaðýya çekmeye benzeyecek mi.
https://i.postimg.cc/T2JPncnx/bat.gif
Bizde atmasyon yok.
Alýþ ve Satýþ ortalamamýz bunlar. Son 1 sene..
% 69 kar veren ortaklarýmý çok seviyorum.. Sende de dahil.
Bir de 11 e giderken yukarýdan yerine koyduklarýný kopyalasan ve üstüne basa basa ekleyeyim benden hiçbir þey alamazsýn.Sen geceleri üstü açýk yatmaya gündüzleri de masal anlatmaya devam et.Zira burada sevenin çok.Herkesin kendi bileceði iþ Allah mutluluðunuzu daim etsin.
Yaw harbi çok piþkinsin ya 8,7 lerde buralarda aðladýðýn günleri ne çabuk unuttun :) :) :) Allah'tan arþiv denen biþey var.Ýlahi hoca þu gün güldürdün ya beni. :):):)
Þu exel dosya iþi var ya net ortamýndaki dümencilerin en büyük kandýrmacasý beni þaþýrtmadýðýn içinde ayrýca teþekkür ederim.
Ya þimdi tahtada yaptýklarýnýzý yazýcam sonra ona göre oyunu deðiþtireceksiniz.Siz aynen böyle hiç kimseye durumu çaktýrmadýðýnýzý herkesi uyuttuðunuzu sanmaya devam edin.Seans bitti gez dolaþ biraz hava al iyi gelir.
Bir de hani çok uzmansýn ya grafik konusunda þöyle yorumlu bir dolar tl analizi yapsana þurada bir görelim bakalým ne kadar iþinin ehlisin.
Bu topicte , Borsa da kazanmanýn ve kaybetmenin iþin icabý olduðunu içine sindirememiþ insanlar var.
Karþýlýklý yazýþýrken, olayý þahsiyet meselesine çeviren, asosyal ve eðitimi yetersiz insanlar var.
Yazýlanlarý anlamaktan aciz davranýp, hýrslarý akýllarýnýn önünde gidenler var..
Bu nedenle, BATI senedinde yazmama kararý aldým.
Sadece özelden bilgi isteyenlere açýk olacaðým.
Hepinize saðlýk mutluluk ve bol kazanç dilerim.
Hoþça kalýn.
What is dead may never die...
Yap bir usd grafik analizi de neyi ne kadar bildiðini ya da yalandan yere çiziktirdiðini herkes görsün býrak laf ebeliði yapmayý.
Sayýn izmirli hoca,
Bu güne kadar yazdýklarý uzun uzun yazýlarla ne dedoði anlaþýlmayan yazýlarýný çözmek için dekoder gereken,buraya hiçbir katkýsý olmayan,anlýyabildiðimiz yazýlarýnýn ve ön görülerinin bir tanesi bile tutmayan,rüzgara göre yön çeviren,kendisini buranýn aðasý zanneden,sadece yaptýðý gaf ve hatalarý yüzüne vurulunca bunu kendine hakaret sayan,patron ve kendisinden baþka herkesi kötü olarak niteleyen birisinin yanýnda sizin kendi çizginiz ve öngörüleriniz bana göre %1000 daha baþarýlý.
Siz eðer bu ve bunun gibilere kýzýp,küsüp yazý yazmayacaðým derseniz onlarýn ekmeðine yað sürersiniz.amaçlarýda zaten burada gerçekleri yazanlarý buradan sindirerek ayrýlmalarýný saðlamak ve istedikleri gibi at koþturmak.
Son karar tabiki sizin,saygý duyarým