Yalnız bu hisse %250 bölünecek bölündüğünde de geçerli olduğuna göre tam olarak öyle demiş olmuyor. Bence benim hissem bölününce de dahil olmak üzere en az 20 tl dir diyor.
Printable View
Yalnız bu hisse %250 bölünecek bölündüğünde de geçerli olduğuna göre tam olarak öyle demiş olmuyor. Bence benim hissem bölününce de dahil olmak üzere en az 20 tl dir diyor.
Hatırlayan varmı?
axa isminde yabancı bir şirket yataş toplamışdı yaklaşık bu şirket tl bazlı iki katı kazanmıştı sonra satıma gecti 4 fiyatdan 2,8 civarına kadar inmişti hatırladıgım kadarı ile o zamanda sanırsam değişik kurumlar gelmişdi tahtaya sonrasında iş yatırım öncülüğünde ralli başlamıştı .
son iki gundur işlemleri anlamak zor yatırımcıları korkutup sattırıp aldılar mı? yoksa sattılarmı _?
gedik yatırımın aldıkları gedşke virman oluyor iki gündür.
bakalım neler olacak
yavaşşş yavaşşşş yataşşşş
bilanco yaklaştı !
Pzartesi yapılan işlemlerde görüyoruz ki emeklilik fonları alım yapmış...
25 lerden uzaklaşsak rahat edecegiz biraz...
yavaşş yavaşşş yataşşşş
https://resmim.net/f/dWMHnk.jpg
Morallere biraz da olsa iyi geliyor bu bilgiler.
bilanço bugün değilse yarın son gün zaten. geçen yıl üç aylık kar 6.6 milyondu
ANALİZ-BIST ve Hisse Teknik Analizi(İş Yatırım)
10 Mayıs 2018 10:26
İş Yatırım ( http://www.isyatirim.com.tr ) Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz:
"Teknik analiz görünümü olan şirketler: GARAN, THYAO, ISCTR, AKBNK, YKBNK, VAKBN, HALKB, EKGYO.
Bugün hareketlenmesi muhtemel hisseler: DOAS, EREGL, KRDMD, YATAS." http://rapor.isyatirim.com.tr/2_20180510095756472_1.pdf
salı günkü işlemler ve virmanları
yavaşşş yavaşşşş yataşşşşş
herkese hayırlı kazanclar
https://resmim.net/f/tsFvxv.jpg
11054528 TL kar konsolide
değişim %66
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4bad92ebc8.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Vasat bilanço... Büyüme yüzde 30 kar marji yüzde 5.5......sene sonu hedefi 1050 ciro 60 milyon kar...
Sene içinde büyüme ve marj artarsa değişebilir tabi..... Ilk bilançoya göre durum bu....
YATAS Konsolide 2018/3 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 11054528 Yıllık Değ%:66
cok400 üstad bilançoyu inceleme fırsatınız oldumu?
Sektör açısından en durgun çeyrek olmasına rağmen ben iyi bir performans gösterdiğini düşünüyorum. Ayrıca daha divan mobilyanın da performansı bilançoya girmedi.
selamlar kardeşim.
henüz detaylara bakmaya fırsatım olmadı.
ama ilk bakışta beklentimi karşılamayan hususlar var:
a) kar beklentimin uzağında. 15,5-16milyon civarı bekliyordum
b) kar marjı da şaşırttı beni. %7 civarı bekliyordum; %5,6 oldu. şayet beklediğim gibi %7yi yakalasa idi, en azından gelen ciroya göre kar yaklaşık 14milyon olacaktı. hiç değilse, kar marjı düşmese idi.
c) ciro beklentimin uzağında. 220milyon civarı bekliyordum. 2017-1Çe göre ciroda %50 civarı artış bekliyordum. gerçeği %31 olmuş. geçenlerde tmsf başkanının bir demeci vardı. fona devredilen istikbalin gerilemediğini, aksine %20 civarı büyüme olduğunu söylemişti. bu noktadan hareketle: yataştaki beklentimiz ne idi? beklentimiz istikbalin gerilemesi; buna mukabil, yataşın parlaması idi. 15 temmuz ihanet hareketinden sonra, yataşın hikayesi buna dayanıyordu. ve 2017 yılı bu beklentime uygun gerçekleşmişti. 2018 yılında da bu hikaye devam edecek mi? bilemiyorum ama ilk işaret (cirodaki artış, beklediğim gibi olmadı) biraz cesaret kırıcı benim açımdan.
bir başka husus ta: önceki sayfalarda verilen takas değişimlerindeki emeklilik fonlarının artan pozisyonları benim açımdan biraz rahatsız edici. herhangi bir hissede emeklilik fonlarının artan pozisyonlarından hoşlanmıyorum kendi adıma.
ortaklar hayirli olsun bilancomuz.. bilanco icin ne iyi ne kotu denebilir bence makul.benim fikrim belli bir süre duraklama donemi yasayabiliriz yeni sürprizler cikmazsa. bir genel kurul gelsin gecsin hissemiz bolunsun bakalim divan mobilyanin imzalari atilsin tesviklerden ne kadar yararlanacak bir bakalim. bide ortak girdi uretiminden ses seda yok genel kurulda cikarmi biseyler diye bekliyoruz.
Lenovo A6020a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2018-Ç ile sadece 2017-4Ç (yani 2017 ekim-kasım-aralık dönemi) karşılaştırdığımda dikkatimi çekenler:
- 2018-Ç cirosu, 2017-4Ç cirosuna göre %2,58 azalmış.
- 2018-Ç SMM, 2017-4Ç SMM göre %2,11 azalmış (olumsuz). SMM de ciroyla uyumlu şekilde %2,58 azalmış olsaydı 115.727.957tl olacaktı. gerçekleşeni 116.294.574tl olmuş. 567bin tl lik hafif bir verimsizlik var ama çok önemli değil rakamı.
- 2018-Ç pazarlama giderleri, 2017-4Ç giderlerine göre %6,62 artmış (olumsuz). pazarlama giderleri de ciroyla uyumlu şekilde %2,58 azalmış olsaydı 48.537.720tl olacaktı. gerçekleşeni 53.122.745tl olmuş. 4.585.025tl lik olumsuzluk var.
şayet bu 2 gider kalemi (smm ve pazarlama giderleri) ciroyla uyumlu azalsa idi, karı 5milyon kadar daha yüksek gelecekti. bu 2 kalemindeki olumsuzluk, beklediğim kar marjının tutturulamamasına sebep olmuş (yani kar marjını aşağı çekmiş).
yataş eşleşmede şu an tavan
31,38 eşleşme dedi ne kadar doğru ama
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aleykümselam üstat,emek verip detaylı incelemişsin teşekkürler,yolumuz açık olur inşALLAH.
Şimdide 26.42 ile 4000 lot satışta
Gerçi saniyeler kaldı
YATAS TI Equity- Öneri :AL Get.Pot.%: 28.21 Analist: kdemirak@isyatirim.com.tr
YATAŞ 1Ç18: Beklentilerin üzerinde operasyonel karlılık
YATAS 1Ç18’de beklentilerimizin üzerinde gerçekleşen operasyonel karlılık ile beklentilerin üzerinde yıllık bazda %66 artışa tekabül eden 11mn TL net kar açıkladı. (IS Yatırım: 9mn TL Piyasa beklentisi: 10mn TL). Net satışlar bizim ve piyasa beklentisine oldukça paralel yıllık %31 artış ile 197mn TL olarak gerçekleşti. Şirketin, hızlı büyüyen franchise ağı ve fiyat artışlıları satış büyümesini önemli ölçüde destekledi. 1Q18 FAVÖK ise güçlü satış büyümesinin operayonel maliyetler üzerindeki kaldıraç etkisi ile yıllık bazda %59 göstererek 26mn TL olarak gerçekleşti (IS Yatırım: 22mn TL Piyasa beklentisi: 22mn TL). FAVÖK marjı yıllık bazda 2,3 puan artış ile %13,1 olarak gerçekleşti.
Sonuçların hisse performansını olumlu etkilemesini bekliyoruz.
11 Mayıs 2018 10:04
İş Yatırım ( http://www.isyatirim.com.tr ) Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz:
"Teknik analiz görünümü olan şirketler: GARAN, THYAO, ISCTR, AKBNK, YKBNK, VAKBN, HALKB, EKGYO.
Bugün hareketlenmesi muhtemel hisseler:KRDMD, SODA, LOGO, YATAS. " http://rapor.isyatirim.com.tr/2_20180511095337680_1.pdf YTD
ANALİZ-Piyasalarda Gelişmeler/Beklentiler(Ak Yatırım)
11 Mayıs 2018 09:51
Ak Yatırım ( http://www.akyatirim.com.tr ) Araştırma Bölümü Tarafından Hazırlanan Günlük Bülten:
"Yataş 1Ç18’de 11 milyon TL net kar açıkladı. Açıklanan net kar piyasa ortalama beklentisi olan 10 milyon TL net karın hafif üzerinde. Ciro yıllık bazda %31 artarak 1Ç18’de 199 milyon TL oldu (piyasa ortalama beklentisi 197 milyon TL). FAVÖK yıllık %59 artarak 1Ç18’de 26 milyon TL olurken (piyasa ortalama beklentisi 22 milyon TL), FAVÖK marjı %13.1 oldu. 1Ç18’de Yataş 388 mağaza ile kapattı (335 yurtiçi ve 53 yurtdışı). Yataş yönetimi 2018 yılı için yaklaşık 1,200 milyon TL ciro (yıllık %50 artış) ve 186 milyon TL FAVÖK (yıllık %55 artış) hedeflerken, 2021’de cironun 2.8 milyar seviyesine çıkmasını hedefliyor. Beklentilere paralel gelen 1Ç18 sonuçlarının hisseyi bugün nötr etkilemesini bekliyoruz.
Evet Oyak yat 9.44 te
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Ben 10 kademe Görüyorum ama eşleşmeyi göremiyorum onu da telefonla soruyorum
ANALİZ-Sabah Stratejisi(Ziraat Yatırım)
11 Mayıs 2018 08:57
Yataş Yatak ve Yorgan (YATAS, Pozitif): Yataş'ın 1Ç2018'deki net dönem karı 11,1mn TL ile bir önceki yılın aynı çeyreğindeki 6,7mn TL kara göre %66,1 oranında artış kaydetmiştir. Satış gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre 1. çeyrekte %31,2 oranında artan Şirketin brüt karı da 1Ç2018'de 82,9mn TL seviyesinde gerçekleşerek bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %31,2 oranında artış sergilemiştir. Operasyonel giderler %24 artışla 62,4mn TL olurken, 1mn TL'lik diğer faaliyet gelirleri sonrası faaliyet karı %69 artışla 21,5mn TL'ye yükselmiştir. Faaliyet karı marjı 2,4 puan artışla %10,8 olmuştur. 7,5mn TL'lik finansman gideri ve 3,2mn TL'lik vergi gideri sonrası net dönem karı 11.1mn TL olmuştur.
Yataş Grup İlk Çeyrekte Net Karını %66 Arttırdı - Basın Açıklaması
Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
2012-2017 yıllarında sürdürdüğü marka dönüşüm ve yapılandırma çalışmalarında büyük başarı elde ederek, mobilya sektöründe rekor büyümeye imza atan Yataş Grup, 2017 yılını yüzde 58,4 büyüme ile kapattı. Bu büyümesini 2018 yılının ilk 3 ayında da sürdüren Yataş Grup, 2018'in ilk çeyreğinde 199,2 milyon TL net satış rakamına ulaşarak geçen yılın aynı dönemine göre net satış gelirini %31,2 yükseltti. Şirket aynı dönemde 26 milyon TL FAVÖK elde ederek geçen seneye göre %58,5 daha fazla FAVÖK elde etti. 2018 ilk çeyrek net kar rakamı ise 11 milyon TL olan Yataş Grup geçen seneye göre net kar rakamını da %66 arttırdı.
"2018'de sürpriz gelişmeler içerisinde olacağız"
42. yılını kutlayan Yataş Grup'un bu yıl itibari ile ikinci 5 yıllık süreci başlattığını ve hedeflerinin bir dünya markası olmak olduğunu söyleyen Yataş Grup CEO'su Nuri Öztaşkın ilk çeyrek sonuçlarını değerlendirdi.
"Yataş olarak gerek yurtiçi gerek yurtdışında gösterdiğimiz başarılarla global bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. 2018'in ilk çeyreğini %66 büyümeyle kapatarak, hızlı büyümemizi sürdürdük. 2018'e çok umutlu ve azimli başladık. Bu hızlı başlangıcın ilk meyvelerini de alıyoruz. Turquality'nin de desteğiyle bu sene hem Yataş Bedding hem de Enza Home için Uzakdoğu pazarları da dahil tüm dünya pazarlarında daha aktif ve sürpriz gelişmeler içerisinde olacağız. 2018 Yataş Grup'un yılı olacak ve ilk çeyreğinde gösterdiğimiz bu başarı bir anlamda ileride yapacaklarımızın da teminatı... Tüm Yataş ailesine, iş ortaklarımıza ve bize olan güvenleriyle bizi yücelten müşterilerimize teşekkürü borç bilirim."
Yataş Grup 2018'de atağa kalkıyor
2017 yılında tüm büyüme hedeflerini gerçekleştiren Yataş Grup,inşaat, makine ve mağazacılık operasyonlarına 50 milyon TL'nin üzerinde yatırım yaptı. 2018 yılı için de mağazacılık yatırımlarını ve istihdama katkısını artıran Yataş, hâlihazırda 49 ülkeye ihracat yapıyor ve 2018 yılında 110'uu yurtiçinde 48'i ise yurtdışında olmak üzere toplam 158 yeni mağaza açmayı planlıyor. Ayrıca Yataş, Kasım ayında yeni satın aldığı Divan Home ve Divan Yatak markalarının lansmanını yapmaya hazırlanıyor
Bu grup son 5 yılda tüm hedeflerini gerçekleştirdi. O zaman patrona güvenimiz tam ve süprizlere gebe olan kağıdımıza sıkı sıkı bağlanıyoruz.ytd