https://www.reuters.com/article/us-t...-idUSKCN1TU03B
türkiye yi seçimi konusunda anlayışla karışılıyoruz ama bu yaptırımlara engel değil..
trump yaptırım yapılmayacak demedi!!!
bizim kiler her zaman ki gibi manipülasyon peşinde.
Printable View
https://www.reuters.com/article/us-t...-idUSKCN1TU03B
türkiye yi seçimi konusunda anlayışla karışılıyoruz ama bu yaptırımlara engel değil..
trump yaptırım yapılmayacak demedi!!!
bizim kiler her zaman ki gibi manipülasyon peşinde.
s400 ler ve f35 ler bir arada olamazlar..
Nokta..
s400 leri alıp TAKMAMA sözü verildi ve ABD liler de buna evet tamam demedilerse s400 ler geldiği andan 1 hafta içinde yaptırımlar ardı ardına gelir..
f35 lerin ötesine geçer mi bu yaptırımlar..
bilemiyorum..
Arkadaşlar İngilizcesi iyi biri varsa şu sarı kafa ne demiş bize bir anlatsa.
Medya eğip büğüyor.
Selamlar.
ona buna bok atacağına kendini eleştir
tabi şemsiye açıldı:he:
Ben de böyle düşünüyorum. Dünya liderimiz S400 leri alıp koyacak. Fişe takmayacak. Onun da elinde bir koz olmuş olacak. Sürekli aldık demesinin sebebi bu. Kullanacağız demiyor hiç. Kendimizi koruyacağız dediğini hiç duymadım.
F35 leri istiyoruz diyecek sonra da. S400 ün çalışmadığı için gizli heyet kurun bile diyebilir. Rahipte çizilen karizmayı düzelecek.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
okumasını çok iyi bilen kesim var malesef
her okuduklarına inanıyor yawww
Sakin trollere cevap vermeyin beyler ..kendi kendilerine konuşsunlar.
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şemsiye demeyin 6.08 maliyet var.
Ciddi stres oldum.
Pozisyonumu değiştirmeyeceğim.
Zaten değiştirmem imkansız dolar hariç.
Selamlar.
siz yazdiriyorsunuz sonra da topçu deyip köşeye çekilmiyorsunuz...
yavaşa oy veren biri olarak ,okumasını bilmeyen çok kesim var malesef inanıyorlar dersen,ben ilkokul mezunu olarak acaib alnirim.senin benden farkın nedir ki!!!!kendinde böyle yazma cüretini nerden buluyon!!!
https://www.msn.com/en-ca/video/anim...aka/vp-AADBlCD
patriot istediler vermedik
sonra s200 s400 neydi (bilmiyo ayağına yatıyo) onlara yöneldiler
bu sefer de gelin patriot alın dedik
böyle iş yapamazsınız..bu iyi değil..bunu obama yönetimi yaptı ama..
bu konuda değişik çözümleri inceliyoruz..
bu bir problem şüphesiz..
s400 leri alana kadar patriotları alamazsın dediler
s400 leri alınca da ok gelin patriot alın dediler..
türkiye bizim hep iyi bir partnerimiz oldu
..
arada çin min de anlatıyor..:)
sonlara doğru soru geliyor.
s400 ler konusu ile ilgili..
bu konu ile ilgileniyoruz..
ama bu 2 yönlü bi otoban (ing bir deyim) two way street
almak istedikleri füzeleri almasına izin vermediler sayın başkanın (rte için konuşuyor)
nato üyesiler
birileri size arkadaşça davrandı mı sizde arkadaşca (dostça) davranmalısınız
ama davranılmamış ..
bu görüşme dışında bir açıklama varsa bilemeyeceğim ama yaptırım yok falan dememiş burada..
aylarca çin ile müzakereler harika gidiyor deyip 10 mayıs 2019'da 200 milyar dolarlık çin ürününde gümrük vergisini %10'dan %25'e yükselttiğini,
18 ekim 2018'de, kaşıkçı kesinlikle ölmüşe benziyor, bunun sonuçları ağır olacak deyip dün g20 zirvesinde kaşıkçı'nın ölüm emrini veren muhammed bin salman için olağanüstü bir iş çıkartıyor dediğini bilmesem sevineceğim ama cehaletin getirdiği dayanılmaz mutluluğa sahip değilim..
tanıma gelecke olursak...
şubat 2019'da, içinde şu maddelerin de bulunduğu torba kanunun altına imza atan trump'ın açıklamalarıdır.
a) türkiye'nin s400 alımı ile ilgili raporu, ağustos 2019'dan önce ve kasım 2019'dan sonra olmamak kaydıyla türkiye'nin s400 alımını gerçekleştirmesi durumunda yaptırımlar dahil olmak üzere alınacak önlemleri içeren bir raporun hazırlanması.
b) bu rapor kongreye gönderilene kadar da f35'lerin türkiyeye'ye teslimatı ve f35 ile ortaklaşa çalışılan programların askıya alınması..
peki bugüne kadar neler yaşandı?
10 nisan 2019
türkiye'de abd vatandaşlarının ve diplomatik misyonda çalışan türklerin tutuklanmasından sorumlu yetkililere yaptırım uygulanmasını öneren tasarı kongreye sunuldu..
23 mayıs 2019
abd temsilciler meclisi dışişleri komisyonu, türkiye'nin s400 alması halinde f35 programında çıkarılmasını teklif eden karar tasarısını onayladı.
3 haziran 2019
abd senatosu, abd savunma bakanı tarafından türkiye'nin s400 almayacağı garantisi verilmedikçe türkiye'ye f35 teslimatının durdurulmasını öneren karar tasarısını onayladı.
7 haziran 2019
abd, 31 temmuz'dan itibaren s400 eğitimi alan türk pilotlara yenilerinin eklenmemesi kararı aldı.
10 haziran 2019
abd temsilciler meclisi, türkiye'nin s400 alımını gerçekleştirmesi durumunda yaptırımlara maruz kalmasını öneren karar tasarısını onayladı.
abd'de bir tasarının yürürlüğe girmesi için hem temsilciler meclisi hem de senatonun *onayını alması lazım..
bu tasarılar hem temsilciler meclisinden hem de senatodan geçtikten sonra bir bütün haline getirilip şubat ayında olduğu gibi trump'ın önüne koyularak başkan şunun altına bir imza at denilecek.
tabii... bugüne kadar yaşananları göz ardı edip, seçim atmosferine girmiş ve herkese mavi boncuk dağıtan trump'ın sözüne güvenerek gördünüz trump'tan yaptırım olmayacağını duymuş olduk demek daha kolay..
özetle, kandırıldık 2 yakında sinemalarda... *
EKŞİ SÖZLÜK den alıntıdır..
Bence tramp uyanik bir lider,
F35 iptal etse su57 alabilirler,
Buna karsilikda devletimiz boing siparisini iptal edip avrupadan airbus alirsa ,hem f35 ,hem boing siparisleri iptal olunca buyuk darbe olur,
Patroit vermeyince s400 sioarisi gecildiginde patroit vermeyenler hemen verelim pozisyonunan f35 ve boing olayinda dusmemek istemiyor bence.
S-400 konusunda gerçekten reisin dediği gibi yaptırım olmayacak olursa bütün dünya S-400 almak için sıraya geçer. Parasının büyük kısmını silah satarak kazanan ABD buna izin verir mi? Konuyu bu açıdan objektif bir şekilde değerlendirmek lazım!
kapalıçarşıda dolar 5,70 Tl nin altına inmiş durumda.
Gund paylaşmış, kandırıldık 2 vizyona girer Temmuz ortalarında. Ben bu saatten sonra söylenenlere değil şimdiye kadar yapılanlara bakarım.
Dolar pazartesi tahminim 5.60-70 arası dengelenir ....S400 değil asil meselemiz yukarıda da belirttiğim gibi 450 milyar dolar borç ...senede 20-25 milyar dolar fai Z ödemesi... Gsyh nin%60 a gelmiş borç...dolar nasıl düşecek?
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cebimdeki bozukluklarla bir miktar dolar aldım 5.70 den aslında 5.69 da vardı ama tanımadığım dövizci diye almadım
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Abd de gün başlasın bakalım ne açıklamalar gelecek.
"Yaptırımlar konusunda Sayın Trump bugün yaptığı açıklamada, bu konuya açıklık getirdi. Böyle bir şeyin olmayacağını da kendisinden özellikle dinlemiş olduk."
Bir gazetecinin "Türkiye ile ABD arasında herhangi yaptırım olmayacağını söyleyebilir miyiz?" sorusuna Erdoğan, "Şu anda böyle bir görüntü ortada yok. İki stratejik ortak arasında böyle bir şeyin olması da söz konusu değildir, olamaz diye düşünüyorum."
Yaptırım olamaz diye düşünmemizi istiyor asrın lideri...:)
Pek emin değil gibi hala bana göre...
Yandaş medyada başlıklar hemen hemen aynı...
Trump dedi ki,"Erdoğan'ın suçu yok. Suçlu Obama...Türkiye'ye adil davranılmadı."
Hemen hepsinin yaklaşımı Erdoğan gibi: Bakın hepiniz de duydunuz yaptırım yok dedi...Valla billa bak dedi...
Piyasalar olayı aynen görmeyen bir kaç kişinin elledikleri fili tarif etmeleri gibi algılayacvaktır...
Bacağını tutan farklı, hortumunu tutan farklı...
Bana göre Erdoğan ne kadar güvenilir bir siyasetçi ise Trump da o kadar güvenilir biridir.
Kaldı ki Trump'ın elini kolunu bağlayacak bir çok ABD devlet kurumu vardır.
ABD devlet belleğinde Erdoğan'ın sıfatları ve değerlendirmesi bellidir.
Öyle sabahtan akşama değişmez büyük devletlerde...
Liderler de değiştiremez.
Trump çok uyanık adam.
yine ticaret kafasıyla hareket etti.
1.g20 de gereksiz yere ortalığı karıştırmadı
2.rakibi obama tayfasını suçlama fırsatını kaçırmadı
3.rte nin kandırılmaya müsait olduğunu bildiği için ağzına bir parmak bal çaldı.
bu adam değilmiydi Suriyeden askerlerimizi çekeceğiz diyen.çekmeyi bırak 1500 asker daha gönerecekmiş.
bu adam değilmiydi kuzey kore lideriyle aşk yaşıyoruz diyen...
adam bildiğin afedersiniz şey geçiyor...
Evet resim ekleyemiyorum telefondan şu anda ama makas 2 kuruşken 4 kuruşa çıkmış bu arada
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Beyaz Saray'dan Erdoğan-Trump görüşmesine ilişkin açıklama! "Görüşmede Başkan Trump, Türkiye'nin, Rusya'dan alacağı S400 hava savunma sistemiyle ilgili endişelerini dile getirdi"
Çin ile ticaret savaşı ne oldu bilen var mı? Resmi detaylı bir açıklama göremedim ben?
Sabah sarı fırlatma bunu demişti; Trump, ticaret savaşına giriştiği Çin lideri Şi ile görüştü: Aslında anlaşmaya çok yakındık fakat bir şeyler oldu.
Sarışın bomba bizim heyettekilerden kimi/kimleri Hollywood yıldızlarına benzetti merak ettim. Heyete baktım ama ben kimseyi benzetemedim. Adam resmen dalga geçti. Gözümüzün içine baka baka.
Hollywood yıldızı dedikten sonra salonda kahkahalar yükseliyor.
Yaptırım olmayacak diye bir ifade de yok benim gördüğüm ve anladığım kadarıyla.
Bize 100 boeing uçak satmışlar onu anladım.
Biz ne kazanım elde ettik hiç anlamadım. Belki de anlamak için kapasitem yetersizdir. Bilemiyorum.
Gelişmeleri takip ediyor olacağız.
hani bizdede argoda " lan filimci " yada " sinema oğlanı" diye tabir vardır ya. onumu kastetti sarı kafa
SM-C9000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.