Yanlış anlamışsınız..
O limitli fiyatları yükseltebiliyorlar..
Fiyatlama sınırı yok..
Bir dilekçeyle bütün limitler yükseltilir..
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
dayi buyuk adamsin ve adamin taaa dibisin.sagol varol..kim dilekceyi verecek..
Sayın fibonecci 2018 Ekim ayından beridir bin liradan başlayan fiyatla ısbtr takip ediyorum. Fiyat oldu 44bin ve şişe haberi düştü zaten. Sizin gönlünüzden geçen son hareket sizce yakın mı. Subat mart yada mayısa bu hikayede sona ulaşır miyiz. Sadece tahmin olarak ne söyleyebilirsiniz. Çünkü bize söylenecek her bilgiyi verdiniz. Sagolun var okun. Isbtr için 500b8n yada 1milyon arasını ne zamn görebiliriz haberle birlikte sadece tahmini olarak.
ANE-LX2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn aslan..
Ben foruma fazla uğramayan fiyata takılmadan sabırla bekleyen vede gerektiğinde yazan biriydim..
Ancak son 3-4 haftadır gelişmelerden dolayı çok sık yazar oldum..
Geçmiş yazılarıma bakarsanız benim ne tarih ne de hedef fiyat yazdığımı göremezsiniz.Sadece ihtimalleri sıralamışımdır..
Kıpırtı nasıl başladı...
1...Derin hisse Şubat ayında analiz edeceğim yazdı.Zamanı gelince konuşacağız deyip TIP moduna geçti..
2...Fısıltılar duyabilene iletildi.Tepedeki insanlardan geldiği tahmin edilen radikal adımlar yakın mesajı verildi.Özellikle Ocak ve Şubat aylarına dikkat çekildi..
3...Tabi bunlara itibar etmedik.Zaman vermedik.Ancak benim her zaman yazdığım "haber kademelerde gelecek" tezide gerçekleşti.Geçen haftalarda Garantinin 5 adet ve toplamda 6 adetlik büyük lokma alımları işaret fişeği gibiydi.Fiyatlarında 300 binlerin leblebi gibi çok rahat alındığı arkasındaki gücü gösterdi.Hatta burada "fısıltılara inanabilirsiniz" yazdım..
4....Yine bu üç maddede elle tutulur birşey yoktu.Ancak bankadan gelen SİŞE hamlesi bütün taşları yerinden oynattı.Çok büyük bir hamleydi.Holdingleşmeye giden yolda ilk adım atıldı...
Her fırsatta yazıyorum.Millet daha olayı algılayamadı.Sınayi grubu birleşiyorsa ikinci adım en dağınık hisseler olan imtiyazlar ve ortada kalan kurucu hamlesi olacaktır..
VE BUNUN ADIMI KISA ZAMANDA BEKLENİYOR..
Borsada beklentiler alınır.Şu anda herkes beklenti peşine düştü.Sürece inanmayanlar bile bankadan gelen şişe adımıyla finans grubu hisselerine yönelecektir..
Ben tarih vermem ama şunu yazabilirim.İnşaallah 2020 YILI İÇINDE FİNALİ GÖRECEĞİMİZİ TAHMİN EDİYORUM..
SAYGILAR..
Yine deli bir senaryo..
Bunu foruma hiç yazmamıştım..
Belkide banka devletten izin istedi.Biz sermaye düzenlemesi yapalım size öyle gelelim.Ömer Çelikte hisselere çökmek yerine istiyor.Yani zamana oynuyorlar..
DEVLET İLE ANTLAŞTILAR MI..????
Banka neden zaman istedi???
Banka biliyor ki A-B-Kurucunun geçmişi karanlık.Çok büyük paralar kaçırmışlar.Verilmeyen yüzmilyonlarca temettü var.DEVLET HİSSELERİ alırsa geçmişi de masaya yatırır vede geçmişin hesabını alır..
Bankada burada uyanıklık yapıp sermayelerini sadeleştirme bahanesiyle YEDİĞİ HALTLARI GİZLEMEK İÇİN hisseleri yok edecek..
Hazineye devirde A veya B veya kurucu ortada olmayacak..
Böylelikle banka geçmişi de yok olacak..
Yoksa devlet bir düzenlemeyle hisseleri çok rahat alabilirdi.Bankanın bu uzlaşmacı tavrı devleti yumuşatmış olabilir..
SADECE TAHMİNDİR..HAYALDİR..SENARYODUR..
Arkadaşlar işkur eğer 7myon TL girecekse ısbtr onun 7de1i yani 1milyon TL hadi kötü ihtimal 500b8n TL neden görmesin. Zaten fiyat ptesi 50bin lirayı bulacak. Geçen sene Nisan ayında 4bin liradan tavan serisi başlayıp 32bini görmus hisse.
ANE-LX2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yapmayın arkadaşlar biraz mantıklı olun bu verdiğiniz rakamları hısse sayısı ile çarpın ortaya çıkacak rakam bankanın tamamını satsanız bile ödeyemeyeceği bır meblağ çıkarkı bence bu mümkün değil.. Ülke için bir değerdir iş bankası bu rakamların ödenmesi bankanın iflası olur...27 bın veya 28 bın lotu olan isbtr var ortada... Ayrıca ıskur ile btr arasında öyle bir oran yok.. Eğer kıyaslama olacaksa Atr ile olmalı Atr 20 kat daha değerli malum btr ye göre... Belki fiyatları spekule edebilirler piyasada ama masaya oturulursa en son elinde bulunanlara bu oranları gösterirler Atr ye atırıyorum 2 milyon verirse btr ye 100 bin verebileceği rakamdır...
Aşağı yukarı ışkur a 6 milyar ısatr da 4 5 milyar civarı bir parayı banka yedeklerinden bulabilir bence. Ayrıca bir kısmı zaten bankanın elinde. Bu işlemlerden sonra bedelli sermaye arttırımı ile parayı yerine koyar. Sadece kendi düşüncem. Abes veya yanlışım varsa hesaplarda düzeltin
Dillendirdigimiz rakamlarin hangisi hesaba dayaniyor. Nasil hesaplanacagi bile bilmiyoruz. Hangi kriterler giriyor bilmiyoruz. Belki cahilligimizden belki başka şeylerden. Bazen diyorum cok farkli sulardami yuzuyoruz. Kur için demiyorum onun konumu farkli. İmtiyazli için çok ciddi bir hayal kirikligi yasamayalim.
Genelde borsada işkurun 7 de 1 i gibi fiyatlama gösteriyor. Hesaplamada da 10 da 1 i veya 12 de 1 i olabilir diye düşünüyorum. Tabi ki sadece tahmin. Kesin bilgimiz olsa herkes ona göre hareket ederdi. Tahminden öteye gidemiyoruz
Hocam 7de biri diye resmi bir durum yok. isbtr nin hisse sayısının çok olması ve fiyatının daha düşük olması sebebiyle elinde çok parası olmayanlar işbtr ye yöneldi ( benim gibi) ve fiyatını yükseltti. Oran olarak da İskur un 7de 1rine denk geldi.
Sadece isatr ile isbtr arasında 1-20 kat oranı var. İsbtr yi Esas alırsak A nın 880 binlerde olması, isatr yi esas alırsak isbtr nin şuanki fiyatından çok daha düşük olması gerektiği ortaya çıkıyor.
Ama burası borsa. Alıp satılması kolay olduğu için isbtr daha çok ilgi gördü.
Bakın iskur bile çok hareketlenmesine rağmen hisse sayısı çok az olan isatr de hiç hareket bile yok. Elinde tutanlar satmıyor yani.
Son olarak isbtrnin 500 bin-1milyon hedefi çok abartılmış geldi. Diğer arkadaşların da dediği gibi banka bunun altından kalkamaz. 200-250 bin yeter bize [emoji3]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
7 de 1 in olmadığını biliyorum. Borsadaki genel hareketi kastettim bu oranla. Açıkçası 500 ü ben de abes buluyorum. 200 300 arası tahminim var. Tabi üstü de altı da olabilir. Bankanın ne yapacağı belli olmaz. Kısmet artık
ya once yarin ne acar bilmiyoz. hayirlisi kendimizi ac tavuk gibi dari ambarinda gormeyelimmm..
Aç tavuklukla pek alakası yok. Günlük hareketlere çok bakmadığımız için insanlar sonunu merak ediyor ve tahminde bulunuyor. Görünen bu iş bu yıl olacak gibi çünkü
Sermayede ki etkisi atr ve btr nın erımıs kardan pay alma oranı her sermaye artısında azalmıs bunu dikkate almasınız
Kurucu da kar artısı oldugu surece her gecen sene de degerı katlamıs ama bıst te fıyatlaması olmadı
Gecmıse donuk bakılması yanlıs suan kurucu nun 110 bin TL olması gerekirdi veya atr nın 660 bin olmalıydı
İmtiyaz harici fk ve pddd mevcut
Kurucu da (250bın sınırlama getırlmıs) 3 tl temettu alsa bile cagrıda bankanın%10 u nu alir
Veya sınırlama kalkarsa her sene 250 bın TL temettu almaya devam eder
İmtiyazlı ve kurucu hısselerı alıp bekleyen sonuc olarak dogru yatırım yaptı
Bu hisselerin ıcınde sonuc odaklı bakan ve kurucu alan yatırımcı en akıllı yatırımı yapan diyebiliriz
Bunun nedeni ise herhangi bir degısım cagrı veya mahkeme kararı sonucu cok buyuk haklar elde edecektir birde ışin cogunluk kısmi var bu hisselerde 1 hısse olsa bile sizin rızanız olmadan elinizden alamaz
Efe kuzey senin zaman ve fiyatlama tahminin varmı işkur için
Var tabi bu sene bu isbankası yonetımı ile bitecek
2009 da holdıng ıcın acıklama lar Ozıncenın degısım ıcın en buyuk hissedarları gostermesı
Ozınce Nın istifası
Vakfın basına gecmesı
Sise deki birlesım ve nedenleri
Atr btr ve ctr de aynı yol ızlenecegı nı gosterır
Hukumet bu degısımi hızlandırma ve sureklı Gundem de tutması
İlk Gundem itibaren sureklı aktif olarak yazıyorum 2 tane var.
1 tanesini borsa da satmak ıcın almıstım fiyat olarak 700 bin uzerı fiyatlarsa satacak tim
Simdi son durum itibariyle satmayı dusunmuyorum gelısme ler holdıng ve Atr btr ve ctr de bırlesme kacınılmaz
Son acıklamasımda bu hisseleri görmezden gelme dönemi bitti
Acıklama lar garanti ve Akbank’ın imha da belirtigı nedenlerle birebir ortusuyor
3 tl temettu verse bile durum itibariyle ısctr pddd 060 islem görüyor
Son açıklama da : kızım sana söylüyorum gelinım sen anla 😎
Kurucu da imha da 6 milyon
Veya temettu sınırlama kaldırılması
Bin dolara aldıgım hısselerı her ne oyun olursa satmadım satmam da
Satarsın tekrar alım fırsatı vermez son 155 te ki ıslemler den 300 bin TL ye kadar haberı alanların alıslarıydı.
Herkes Hukumet ten adım beklerken işbank tan boyle bir adımı kimse beklemiyordu
Bu degısımın 1 yıl önce Ozıncenın vakfın basına gecmesıyle baslamıs diyebiliriz
Hisselerin cagrı fiyatları bile gizlilik cerceveınde yapılmış olabilir garanti ve akbank hısselerı bıst te islem gormedıgınden fazla bir etkisi olmadı. ama bu hisselerde yöntem farklı olacaktır
İsbank in atr ve btr ve ctr de bırlesme haberi duserse kurucu hisse borsada işlemlere kapatılacaktır
İş bankasinin sitesinde linkini verdigim bolum varmiydi hatirlayamadim
https://www.isbank.com.tr/bankamizi-...iskin-bilgiler
Ana sozlesmeyi okuyorum b tipini c den daha asagida goruyor.
"Ana Sözleşme'nin 62. maddesi gereğince A Grubu payların tasfiye işlemlerine ilişkin imtiyazı da mevcuttur. Her biri 1 Kuruş nominal değerde B Grubu paylar ise, daha düşük nominal değere sahip olmalarına rağmen, yukarıda sıralanan hususlarda her biri 4 Kuruş nominal değerde C Grubu paylar ile aynı haklara sahiptir. Ayrıca, Ana Sözleşme’nin 58. maddesi çerçevesinde, her biri 1 Kuruş nominal değerde A ve B Grubu payların kar dağıtımında da imtiyazları bulunmaktadır"
Sozlesmenin 58. Maddesi hem iskurun kisitlamasindan bahsediyor. Hemde tasfiye surecinden bahsediyor ama genellikle Atr uzerine deginiyor. Ve b yi c ile bir tutuyor.
Bu metinlerden anlayan varmi . Banka bi bizim hakkimizi yemeye kalkarsa sozlesmeden yer.
Enıyı avukat ınanan degıl ınandırandır
ANKET-BIST100 Endeksi'nin haftaya hafif alımlarla başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan
tahmini +197, ortalama tahmin ise +40 puan oldu.
Foreks'in 38 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +666 puan olurken, en düşük beklenti -1.050 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan 38 analistin 25'i pozitif, 13'ü negatif açılış
tahmininde bulundu.
BIST100 Endeksi, Cuma gününü 709,57 puan düşüşle 119.140,08
puandan tamamlamıştı.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen
BIST 100 Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım
uzmanları neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili
gönderebilir.
- BIST100 Açılış Anketi Sonucu
Medyan : +197
Ortalama : +40
Maksimum : +666
Minimum : -1.050
Katılımcı: 38[(+25)(-)13]
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(03/02/2020 - 09:23:46)
abicim o kadar yaziliyor ki hangisi olumlu hangisi olumsuz bilinmiyor.senet satmak icin alnir. cok yazi yorum var.su akar yerini bulur.bu ne ya.uhuletle ve suhuletle.
Sn turkson arkadaşım..
Aylar önce B sayfasında paylaştığım detaylı işB yazısını birkez daha paylaşıyorum..
Biz bunları senelerdir yazıyoruz..
A ve B deki arkadaşlara yararlı olacaktır..
ASLINDA ŞİMDİKİ GELİŞMELERİ AYLAR ÖNCESİNDEN TAHMİN EDİP YAZMIŞIM..
SABREDEN YİNE KAZANMIŞ...
.....
Şahsınız adına vede tüm B tertibi hissedarlar adına şimdiye kadar B tertip hisse ile ilgili en kapsamlı bilgileri yazacağım.Buraya B hissedarlarından gelen çok oluyor.Bu yazımı B hisse sayfasına da ekleyeceğim..
Şimdi sabırla okuyunuz lütfen...
GİRİŞ..
İş bankasını hisselerini iki omurgaya oturtursak bunlardan birisi imtiyazlı hisseler olan A-B ve C(C de imtiyaz yok)olur.Diğeri ise kurucu hissedir.Neden kurucu içinde değil derseniz A-B-C tertip hisselerinin sermaye karşılıkları vardır.Yani sermaye değişimlerine katılırlar temettü alırlar vede yönetimde oranlarına göre söz sahibidirler.Ama kurucunun sermaye karşılığı yoktur.Sadece temettü alır..
Bu yüzden B tertibi hisseleri organik olarak A ve C ye bağlıdır.B yi anlamak vede matematiğini işletebilmek için A ve C ye karşılık gelen sermaye yapılarını vede mevzuatını bilmemiz gerekir..
HİSSE YAPISI..
Aşağıdaki tabloda lotlar gözüküyor.Borsada İş yatırım ve İş bankasında YAKLAŞIK %72 takasbank saklaması var.Yani hisse A ya göre oldukça likit ve toplu.Hissenin toplu olmasını 4000-32000 hareketindede gördük.Yeterki düğmeye basılsın gerisi gelecektir..
https://i.hizliresim.com/r0Eg1N.png
SERMAYE YAPISI...
Bu başlığı ikiye ayrıdım.BEDELLİ/BEDELSİZ artırıma göre ve TEMETTÜ ye göre..
BEDELLİ/BEDELSİZ ARTIŞ HİSSE MATEMATİĞİ
Tertip hisselerin sermayeleri;
A tertibi 1000 TL
B tertibi 29.000 Tl
C tertibi 4.5 milyondan geri kalan kısım..
Kurucu hissesinin sermayeye karşılığı yoktur..
Aşağıda esas sözleşmedeki sermaye yapılarının matematiğini ekledim.Şimdi bu karmaşık yapıyı birlikte çözmeye çalışalım..
İş bankası sermaye artırdığında C tertibine verilen bedelli veya bedelsizin 4 katını B tertibine vermekte 80 katını A tertibine vermektedir....
Neden 4 kat ve 80 kat derseniz.....
C tertibini nominal değeri 0.04 kuruş ve A tertibi ile B tertibinin ise 0.01 kuruştur...
O zaman A tertibi ile B tertibi 0.01 kuruş aynı oluyor neden 80 ve 4 kat ayrımı var derseniz burada A tertibin daha da ayrı bir imtiyazı var...20 kat...â�¦
Yani sermaye artırımı iki yolla olur.Ya BEDELLİ/BEDELSİZ ya da TEMETTÜ.Bedelli veya bedelsiz sermaye artırımında A nın B ye göre 20 kat üstünlüğü mevcuttur.Ama hisselerinde bu oran korunacak diye bir sonuç çıkmaz..
https://i.hizliresim.com/QPQRdv.png
TEMETTÜ HİSSE MATEMATİĞİ
Temettüde ise ayrı bir oran var.....Aşağıya sözleşmenin ilgili maddesini ekledim..
Burada demiş ki C gurubu 1 hisseye 1 alırsa B gurubu 1.5 kat A gurubu ise 40 kat temettü alır.....
Yani bedelli bedelsiz artırımda A ve B 20 kat oran varken temettü ödemesinde yaklaşık 26 kat A lehine bir oran var..
https://i.hizliresim.com/4p0LXJ.png
BİRDE GRAFİĞİNE BAKALIM..
Aşağıda grafikte anlattım.A ve kurucu hızla yükselirken B bunlara ayak uyduramadı.Bıktırma grafikte net bir şekilde gözüküyor.Sonra 7-8 gün takaslarda yüklü yer değiştirmelere şahit olduk.Daha sonra düğmeye basılmış gibi hisseyi 8 katına çıkaran bir yükseliş gördük...
Şimdi buralarda niye düşüyor diyenler hisse isteyince durdurulamıyor.Bunu unutmadan yatırım kararı alsınlar..
https://i.hizliresim.com/9YGVn9.png
SONUÇ..
Gelelim sadede..İşin matematiğini anlatmaya çalıştım.BEDELLİ-BEDELSİZDE A tertip B ye göre 20 kat avantajlı.TEMETTÜ de ise yaklaşık 27 kat avantajlı.Hisse fiaytı için bu şunun bu kadar katı olmalı hesabı yapamıyoruz.Ama yukarıdaki matematiktende birşeyler çıkartabiliyoruz...
Bu hisselerde trade imkanı veren sadece B tertip hissedir.Çünkü likittir dolaşımı fazladır.Alınır satılır.A ve kurucuda bu kadar rahat hareket edemezsin..
Şimdi A ve Kurucu değerlidir zaten hemen fiyatına yansıttılar.Şu anda küçük yatırımcının alırken kırk kere düşündüğü seviyelerdedir.Bu yüzden bu hisseleri alamayanlar kardeşleri B yi tercih etmişlerdir..
Hükümet bankanın hazineye devrini en yüksek tondan dile getirmiştir.Artık sadece beklemek kalmıştır.Unutmayalım ki bu hisseler sabır hissesidir.Normal hisse değillerdir...
Olabilecek seneryolar arasında HOLDİNGLEŞME vardır.İş bankası ikiye ayrılıp BANKA ve SANAYİ olarak yoluna devam etme kararı alabilir.Ama bu karar öncesinde hisselerdeki karmaşık yapıyı çözmesi gerekir.Zaten A ve B ye C tertip kadar değer verilmemiştir.Olası bir geri çağırmada veya imhada aralarındaki matematiğin işleyeceğini söylemeliyim..
AMAAAA holdingleşmede banka yönetimi DEDİĞİM DEDİK deyip A ve B nin hakkını gasp edermi bilemem.Sonuçta yıllardır A ve B yi görmezden gelen yönetim imhada niye hakkaniyetli davransın ki?
Diyeceksiniz ki kurucuda da haksızlık yapabilir.Kurucu hissesini yatırımcının rızası olmadan imha edemezsin.Bu yüzden BANA GÖRE A VE B de en büyük risk banka yönetiminin haksızlığıyla bitecek bir finaidir..
Bu yüzden ne yaparsa DEVLET yapar mantığıyla hazineye devrin olması en kazançlı yol olur..Hazine A ve B ye itibarını geri iade eder.ZATEN BİR BANKANIN NORMALDE B TERTİP HİSSESİNİ BİLE ALAMAZSIN.PARAN YETMEZ.Ama yapılan basiretsizce adımlar bu hisseleri portföyümüze kadar getirdi.Bu yüzden her birimiz çok şanslıyız..
Hep yazıyorum A ve B de geriye dönük hesaplamalarla haksızlıklar geriye ödense yönetimim her bir hissedarına milyonlarca lot C tertip vermesi gerekir.Bu hisseler bu kadar değerlidir..
ZAMANI BOL OLAN HİÇ KIPRAŞMASIN BEKLESİN..
Hükümet illaki bir adım atacaktır..
BORSA RİSKTİR..PARA SABIRLA KAZANILIR..
HAYALEDİN VE BEKLEYİN..
YAZDIKLARIM KİŞİSEL GÖRŞÜMDÜR...YTD...YTD...
eline koluna saglik dayi varol...
Degerli abim fibonacci yaziniz için tesekkurler. Sadece sozlesmedeki btr ctrnin 1.5 kati ve c ile eşit tutulur sozlerine cvp aramaya calisiyorum. Aylar evvelde konusmustuk trkrar ayni yere geldik. 1.5 kati ve c ile eşit lafini banka alehte kullanmaz umarim.
Hep yazıyorum..
A ve B göbek bağıyla sermayeye bağlı olduğu için bu sözleşme metnine uyacaklardır..
Ancak A ve B nin çoğunluğu bankanın vede munzamın olduğu için İŞLERİNE GELMEZ..
Belki devlete geçecek ve sözleşmeyi değiştirecek..bu ihtimalde masada..
A ve B için kesinlikle fiyat veremem..
Ama HAKKINI VERMELERİ HALİNDE İŞB NİN 250-350 bin arasına iŞA NIN İSE 2-4 MİLYON OLMASI BENİ ŞAŞIRTMAZ..
ANCAK BANKANIN NASIL ADIM ATACAĞI ÖNEMLİDİR...
TAMAMEN HAYALDİR..SENARYODUR..
HEDEF FİYAT DEĞİLDİR...YTD...