Yattı hesaba az önce .
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Yattı hesaba az önce .
İŞ YATIRIM yine yıllık klasik hareketini yaptı ve temettü verdikten sonra alışılmış düşüşünü yaptı..Geçmiş hareketlerine bakılırsa uzun bir süre yatay haraket bandında işlem görecektir.bu bant 0.79 ve 088 aralığındadır..Bu banttan tekrar bir yıl sonraki temettü beklentisi ile çıktığında tekrar 1 tl üstüne gidecektir..Klasik hareketi bu.....Yalnız bu yıl dikkatimi çeken bir durum var %9 borsaya girmiş yani endeks 70 binden 120 bine çıktığında portföyünde %1 %2 hisse bulunduran iş yatırım endeks 117 binden itibaren toplamda portföyünde hisse oranını %9 a çıkarmış,anlaşılan benim de daha önce eleştirdiğim yatırım stilini değiştirmiş portföy değerini artırmak için hisse oranını artırmaya yönelmiş.Yalnız ben bu konuyu endeks daha 70-80 bin aralığında iken yatırım ilişkileri bölümüne anlatmıştım..Endeks çıkıyor neden portföyünüzde hisse oranını artırmıyorsunuz demiştim..Onlarda riske karşı böylke uygun gördüklerini demişlerdi...Peki şimdi neyi gördüler ki 70 binde hisse oranını %2 lerde tutarken endeks 116 binde bu oranı %9 a çıkardılar...Herhalde bir bildikleri vardır..Ben şahsen hisseye girdiklerini görünce sevindim...Çünkü araştırmacı özellikleri ile karlı hisseleri seçeceklerini düşünüyorum..Temettüye gelince daha önce yazmıştım ben hiç bir zaman bir hisseyi temettü için almam,sadece temettü beklentisi ile hareketlerinden yararlanmaya çalışırım..İş Yatırımı da temettü beklentisi ile 1.010 dan aldım temettüden bir gün önce 1.050 den verdim,bugün de yaza kadar 079 ya da bir iki kademe altına kadar düşüş riskinide göze alarak 0.82 den aldım..Bu haliyle paybaşı değeri 1,338 ve iskontosu 38.8 .diğer yo lara göre ucuz sayılıyor ama endeks düşüşlerinde bu oran %42 ye dek düşüyor.Borsada bu kadar risk de alınır sanırım..
Hangi aracı kuruluş.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İng menkul.
İŞ YATIRIM temettü dağıtımından önce toplam portföy değeri 245 milyon iken 30 milyon temettü dağıttı geriye 215 milyon toplam portföyü kaldı..215 milyon paradan yıllık %10 kazanç sağlayabilirse toplam portföyü 235 milyon olur ,Temettüden önceki toplam portföye erişebilmesi için bu yıl 215 milyondan 30 milyon kazanması lazım ki bu da yıllık % 14 kazanması gerekiyor..İş yatırım bana göre yıllık % 14 kazanamıyorsa gitsin bu parayı bir banka hesabına yatırsın faizden beslensin daha iyi....
arkadaşlar para bu sene geçigecekmiş parayı getirirken mutemeti ( şener şeni ) soymuşlar :)))
yapıkredi den işlem yapıyorum, para niçin yatmıyor hala? Bilgisi olan varsa sevinirim..
Temettüsü yatan kimse yok sanırım. Benim henüz yatmamış :( .
Temettu Parasini kullanabiliyor mu aracı kurumlar....
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim menkul hesabın bakiyesi birden arttı alacagim temettü kadar ama hesap hareketlerinde gözükmüyor nedense .
Isyatirim...bende de yok temettü
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Henüz yatmamış (işbankası) müşteri hizmetleri saat konusunda yardımcı olamadı
En geç 15:30 a kadar yatar.
Benim de yatmadı çünkü İşyat'ım yok. :evil:
Tacirler yatırım hesaba geçti...
0.83 olmuş hanginiz kağıda daldı itiraf etsin.Saklamanın manası yok takaslardan anlarım nasılsa:))))))))))
İş yatırım yatırdı arkadaşlar
bizim paralarda tamam işyatrım
İşbankası temettü yattı
81de kac lot alici bekliyor? Kademe goren bilgi verebilir mi mumkunse? Tesekkur ederim.
Sent from my iPhone using hisse.net
Ben sabahtan beri bekliyorum :)
82 den alıcı baya oldu temettücüler giriş yaptı heralde
Oyle bir gaza geldik iste:-))
Zannetmiyorum gelecegini de merak iste...
Hayirlisi diyelim..
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugun gelmezse yarın gelir.
işyat bu dalgayı bu şekilde atlatırsa endeksin ilk yukarı dönüşünde 90 ları zorlar mı acaba ?
81 vermedi bugün.
82 den ben biraz sattım.
Portföy u dendelemem gereken durum vardı.
Froto aldım biraz.
Temettu geç yattı.bende dokunmadım bir daha.
Daha 0,80 belki 0,79’u görecek sabırlı olmak lazım.
0,90’lar Ekim Kasımdan önce gelmez. Sanmıyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
merhaba stopaj kesintisi olmadı tmettüden. acaba belli bir miktara kadar mı olmuyor yoksa bir sınırı yok mu
YO' ların temettusunde stopaj kesintisi yoktur.
uzun zamandır burada yazdıklarınızı okuyorum. tüm büyüklerime, aklımdaki soruları soran, cevaplayan herkese teşekkür ederim öncelikle.. üniversite ögrencisiyim, ülkemizden zaten sürekli dışarı akan parayla doymayıp, borsamızdan her sene milyonlarca dolar temettü alan fonları araştırdıkça bu işin böyle olmaması için yapılacak en mantıklı şeyin, ülkemizdeki insanlara borsanın "kumar" olmadığının bilincinin aşılanması olduğunu düşünüyorum. her ne kadar borsamızda bir tuhaf bir galip babalar bizim gibi her ay 100tane işyat hissesi alacak parayı zor denkleştiren insanların cebindeki 3 kuruşa gözünü dikmiş olsada, her ne kadar spk buna ses çıkarmasa da, her ay 100 tane işyat hissesi alarak geleceğime yatırım yapıyormuş gibi hissediyorum. dememişler ama biz diyelim: "az alan kalpten, çok alan maldan." ben daha 3 aydır bu mecradayım, bazılarınız ben doğmadan beri borsa hayatının içinde. forumda bilgilerini hiç çekinmeden genç kuşakla paylaşan yardımsever ve bilgili insanların hepsine teşekkür ediyorum, bugün hayatımda ilk temettümü aldım tamı tamına 57 lira 72 kuruş. daha güzel günlerde konuşmak dileğiyle.. sizden birçok şey öğrendim, teşekkür etmeseydim olmazdı. başta "dudu" abi/amca ve tüm genç yatırımcıya örnek olan büyüklerime sevgiler, saygılar..
Bu zihniyetteki genç arkadaş eminim bir temettü günü 57 bin 720 lirayıda temettü hesabına yatmış olarak görür.Cidden çok takdir ettim.Ha bu arada dudu üstad bu kağıdı pek beğenmiyor.Onu da not düşeyim.O şirket bir şey üretsin sade temettü değil özsermayede büyüsün istermiş.O yüzden bizim işyat onun radarında değil:))))))))
aferin caner, senin yazını okuyunca kendi çocukluğum geldi aklıma....
Ben hisse senedi ile 14 yaşında tanıştım. o zamanlar harçlıklarımla karaköy tezgaz piyasasına gider tezgahlardaki hisselere bakıp seçip alırdık. Şimdi çok garip geliyor ama o zamanlar hisseler fiziki olarak elden ele satılıyordu. Adana C hissesi almıştım. evde dolabıma koydum sakladım. her gün takip ediyorum düştü mü çıktı mı? Sonra zamanı geldi hisse bedelsiz sermaye artırımı yapacak. Araştırdım yapı kredi bankası aracılık ediyor. Aldım senetleri elime gittim karaköy yapıkredi şubesine. görkemli tarihi bir binaydı. Elimde senetleri görünce şaşırdılar, "hepsi bu mu? çok azmış" dediler. Tabi ben marur duruşumla" Evet hepsi bu" dedim. Bana randevu verdiler şu gün gel işlemi yapalım dediler. günü gelince tekrar gittim hisselerdeki kuponları kestiler. sonra bedelsiz miktarına göre yeni senetler verdiler. küsürat olduğu için bir de yarım hisse verdiler. o zamanlar 1 hisse 1000 TL sıfır atılmamış daha. 500 TL nominal değerli hisse de var. atsan atılmaz satsan satılmaz. 44.5 tane adanaC oldu bölünme sonrası. Sonra biraz daha sakladım baktım bunun takibi zor. 44 tane senedi babamın aracı kurumuna verdik hesaba geçtiler. kalan yarım hisse bende kaldı, sakladım o hisseyi. hala daha bendedir o yarım hisse... hatırası var :)