6 aylık da 400-450 milyon ciro bekliyorum
Printable View
6 aylık da 400-450 milyon ciro bekliyorum
çeyreklik 280 milyon ciro 60 milyon net kar bekliyorum. rüzgar arkasından esiyor.
arkadaşlar yatırımcı ilişkilerine ulaşamadım. şirketin dönemselliği var mı acaba ? mesela 2 ve 3. çeyrekler en iyi olduğu çeyrekler midir? şirket kapalı kutu.... bu konuda bilgi verecek birisi var mı?
2 Haftadır yorum yok, hisse bugün nerdeyse tavan yapacaktı.
Yine kimse yok.
Keşke burada daha fazla ortak olsaydık.
Burdayız hocam ama galiba az sayıda kişiyiz. Tahminimce bunlar bilançonun ayak sesleri 1-2 haftaya buralar şenlenir inşallah
olmasın ne yapalım...kimse farkında olmayınca şirketin reklamını biz mi yapalım..biraz okusun araştırsın insanlar ...şimdi yani büyüme evresinde almazlar oooo bu ne yaa dediklerinde atlarlar...kısaca özeti bu ...
muhtemelen sert hareketler olacaktır bu dönemde, hissenin geleceğine güvenenler ayakta kalacak, şüpheye düşenler gemiden ayrılacaktır... hangisinin haklı olduğunu zaman gösterecek...inşallah biz ayakta kalanlardan olacağız...
bilançoyu 9-9.50 arasında karşılamalı diye düşünüyorum.. daha bilançonun gelmesine 10 gün var ama diğer gıdacıların olası iyi karları bize ivme kazandırabilir... umudumuz o yönde, almanlardan bir atraksiyon bekliyoruz ama hadi hayırlısı..
Evet gecen sene 9 agustos muş
2021 konsolide ciro 800 m. Ilk ceyrek 200 m. Favok ve net kardaki artış muazzam ama ciroda benzer artış yok. Muhtemelen yeni alınan şirkette mevsimsellik soz konusu. Sonraki ceyrekler cok daha fazla ciro gelebilir.
Son çeyrekte satın almanin etkisi var. Yani 593 m nin icinde satin alinan sirketin tum sene yaptigi hasılat+ asıl şirketin son ceyrekteki hasılat var.
Bilanço yuksek ihtimal daha geç gelecek. Bilanço konsolide olacağı için son tarih 19 agustos
Artik konsolide bilanco acikladigi icin 19 agustos son tarih. Malum her donem konsolide ve konsolide olmayanlar icin iki farkli tarih oluyor.
bilanço öncesi yayık gibi sallıyorlar, inşallah sonunda güzel bir ayran çıkar :)
Ben çok daha fazla ciro bekliyorum. Dönemsellik olduğunu düşüyünüyorum. 200 m ciroda yıllık reel büyüme yok.
Yatirimci iliskileri mevsimsellik oldugunu soyledi. Zaten baktiginizda gecen senenin konsolide cirosu 800 m civari. Bu enflasyonda ceyreklik 200 250 m lik cirolar mantıklı olmaz. Tahmin yapabilecek bir veri olmadigi icin bir sey diymemem ama enflasyon ve donemsellik sebebiyle cironun artacağını düşünüyorum
350 milyon ciro olsa yaklaşık 60 milyon dönem toplam dada 107 milyon bir 6 aylık oluşur .
143 dört çeyrek/132 = 1.08 HBK ...
Buda bu fiyattan 8 fk bir rakam çıkar ...
Mevcut fk 13.85... ortalama fk 11.5 olursa %30 Luk bir potansiyel oluşur bilanço dan sonra
Önceki yıl 1. ve 2. çeyrek arasında yüzde 20 artış olmuş. Önceki yıl enflasyon etkileri bu kadar değildi.
1-Yani doğal olarak mevsimselikle %20 artış öngörebiliriz.
2-Yüzde 20 2. çeyrek aylık enflasyon extra koymak gerekir.
3-Ayrıca şirketin ilk kez yaptığı sözleşmeli tarım etkisini de yüzde 20 koyarsak
(NOT: Tamamen atmasyon tahmin yapıyorum, yatırım tavsiyesi değildir. Yani KNFRT da sağlam yatırımcı olduğum için işime öyle geleceği için hep kendime doğru basit hesapla yonttum da diyebilirsiniz. :))
Uyarımızı yaptığımıza göre matematik hesaba geçebiliriz. :)
3 Aylık Ciro 208 milyondu.
208 X %20 = 41,6
3 X 41.6 = 124,8
2.Çeyrek Satışlar 208 + 124 = 332 Milyon TL
Yüzde 25 Faaliyet kar Marjı ile 83,7 Faaliyet Kârı
Yüzde 18 Kâr Marjı ile 60 Milyon Dönem Kârı
Kur Farkı 74,6 X %13,5 = 10 Milyon
2. ÇEYREK DÖNEM KÂRI 60 + 10 = 70 MİLYON TL
1. ÇEYREK DÖNEM KÂRI 37.7 MİLYONDU.
2022/6 AYLIK 70 + 37,7 = 107,7 MİLYON TL
sayın playmaker öngörünüz açıkçası benim kafamda kurduğum rakamlarla uyuşuyor, açıklamalarınızda bana çok mantıklı geldi, geriye sadece bilançoda gelen rakamlarla bizim tahminlerimiz arasında ne kadar benzerlik olduğunu görmek kalıyor... inşallah tahminlerinizi olumlu anlamda geçecek rakamlar görürüz..
Şirketi geç gördüm ama hakikaten faaliyet raporları ve kap bildirimleri çok heyecanlandırıyor. Şirket sahiplik oranı da çok güzel.
Sahibinin Almanyanının gıda devi Döhler Ag olduğu unutulmamalı. Sırf bu bile ekstradan birkaç f/k yüksekten fiyatlanmayı hakeder. (Örneğin Bosch Fren)
Son 3 aylık net kar 50 mio. 6 aylık 88 mio. Don 3 aylık satoş 464 mio.
Sonuçlar iyi. Büyüme devam ediyor.
200 m yıllıklandırılmış kâr üzerinden 5,57 fk ediyor. 10 fk ile fiyatlanacağını varsayarsak yüzde yüze yakın potansiyel
Ciro beklentilerimizi aştı ancak marjlar düşük gerçekleştiği görülüyor.
88 milyon Kar gayet tatmin edici.
Geleceğe dönük olarak şirketin her dönem büyüyeceğini ve gıdanın değerli olmaya devam edeceğini varsayarak
İlk hedef 12,00 Üzeri yeterli olacaktır. Yıl sonu 15 olursa tutmaya devam etmem için yeterli olur. Şimdilik.
Büyüme faaliyetlerini yakından izleyerek devam edeceğim
Dikkatimi çekenler.
2021 in tamamında 525 bin ton zirai hammadde tedariki sağlanmışken bu yıl ilk 6 ayda 109 bin zirai hammadde tedariki var. Buna rağmen ciro nerelerde... Sonraki aylarda mevsimsellik sebebiyle geçen yılın rakamlarına ulaşılırsa ciro ne olur? Tabi ulaşılırsa. Belki şirket daha kârlı olanlara yöneldi elimizde yeterli bilgi yok.
Yine geçen senenin tamamında 20 bin ton lojistik faaliyetinde bulunulurken bu yıl ilk 6 ayda 27 bin ton taşıma yapılmış. Hedef ise 100 bin ton.
Palet satışı ise geçen seneki yıl sonu faaliyet raporunda yok.
İlk çeyrekle ikinci çeyreği karşılaştıralım:
İlk çeyrek 64 bin ton zirai hammaddeye karşın ikinci çeyrek 45 bin ton yaklaşık.
ilk çeyrek 1087 ton taze elma satışına karşın ikinci çeyrek 360 ton elma satışı
ilk çeyrek 5 bin ton çay lifi ikinci çeyrek 2 ton çay lifi.
İlk çeyrek 512 ton gübreye karşılık ikinci çeyrek 2488 ton gübre.
İlk 6 ayda toplam 6.7 milyon adet çiçek fidesi ve 2 milyon adet siyah havuç tohumu, 2 bin ton çilek ve 20 ton kayısı satışı çeyreksel bilgi yok.
lojistik ilk çeyrek 11 bin ikinci çeyrek 16 bin.
palet satışı yaklaşık 43 binden yaklaşık 21 bine gelmiş.
Ek olarak organik ve iyi tarım vurgusuyla çilek satışı yapıldığı belirtilmiş. Ciro artışının hangi kalemden geldiğini tespit etmek açıkçası zor. Sanırım meyve tarafından.
günaydın, büyüyen hissemiz çok daha iyi işler yapacaktır inşallah...
İyi gelen bilançoyu fiyatlamadı.2.çeyrekte bilanço fiyatlayan bir kağıtla henüz karşılaşmadım.Knfrt de bu kervana katılmış oldu.Ayda yılda bir tavan yap ne var sanki.
benim gözlemlediğim kadarıyla iyi gelen bilançolar ilk günlerde iyi performans sergilemeseler de sonrasında iyi primleniyor.... inşallah bu kağıdımızda da aynısı olacak...
Eksi kapat kanı bozuk