Bu kadar neyi hesap ediyorlar acaba bilanço hala gelmedi ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Bu kadar neyi hesap ediyorlar acaba bilanço hala gelmedi ?
10.05.2021 de gelecekti … uzadı !
Boşuna uğraşma müdür vermem malı.Şirket çok güzel..
Yatırım tavsiyesi değildir.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1f33965641.jpg
İsmail bey görünmüyorsunuz?
İnşallah sıkıntı yoktur abi
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sağ olun, eksik olmayın abi... bizler de iyiyiz ve bekliyoruz. Allah utandırmasın inşallah
İsmail abi bu bilançonun bu kadar gecikmesinin sebebi sizce ne olabilir ?
9 hazirana kadar izin almışken 6 aylıkla birlikte açıklasalar. Bu kadar bekletecek nedirki acaba
2020/3 aylık
BRÜT SATIŞLAR
15.925.134
NET KAR
591.859
2020/6 aylık
BRÜT SATIŞLAR
35.989.136
NET KAR
2.414.039
2020/9 aylık
BRÜT SATIŞLAR
73.761.688
NET KAR
6.097.667
2020/12 aylık
BRÜT SATIŞLAR
119.097.756
NET KAR
9.632.627
DAHA ONCE PAYLAŞMIŞTIM PLASTIK HAMMADDE FİYATLARININDAKİ ARTIŞI BUNUDA DİKKATE ALMAK LAZIM BU YUZDEN
BENIM 2021/3 AYLIK TAHMİNİN İLK ÇEYREK CİROSU 50 MİLYON TL YE YAKIN BİR RAKAM VE NET KAR OLARAK 5 MİLYON CİVARINDA BİR KAR BEKLIYORUM. NE DİYORSUNUZ MÜMKÜN MÜ ARKADAŞLAR
40 milyon ciro 3,5 milyon net kar gelmis, super ciro
2020 ilk ceyrekle kiyaslayinca ciroda %150 artis net karda %700 artis.
Redmi 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Maşallah hasılat süper stok artışı devam maliyetler artmış bunu aşagı çekecek düzeyde adımlar atılırsa gelecegı düşünemiyorum 1 yıllık cirosunda piyasa değeri İsmail abi slmlar
Hammadde fiyatlarindaki artistan dolayi maliyetleri asagi cekmeleri biraz zor gibi ama maliyet artisini ayni oranda satislarina zam olarak yansitmamislar, bilancoda yine hatalar yapmislar yarin biraz daha detayli bakicam.
Bu karlilik devam ederse 2021 net kar imiz sermaye uzerine cikma olasiligi cok yuksek cunku dunyada emtia fiyaylarinda ki artis devam ediyor.
Bilancomuz super sira geldi yuzde yuz bedelsiz sermaye artisina.Yillik finalsal gideri karindan cok fazla onun icindirki acilen sermayeyi 28 milyona cikartip hemen ardindan yuzde 100 veya 200 bedelli sermaye artisina gitmesidir.Boyle bir sirketin 50 milyon gibi bir rakam kasasina girerse butun turkiye bunun pesine duser demedi demeyin.
SM-A207F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
keko ve joker arkadaşlar sizlere katılamıycam.
sebeplerine gelince 7 yıldır borsada işlem görüyoruz sadece %170 bedelsizi var geçmişte.
Şirket arsa satın aldı, fabrikasını yaptı, yenı fabrıkaya uretım bandı aldı, çatıya mılyon dolarlık ges kurdu. bunları yaparken bedelli yerıne sat geri kirala yontemı ile kısa vadelı borçları uzuna cevirde ve kaynak sagladı kendısıne.
Bunca yatırım yapılmadan önce bedelli yapmadı ise şimdi borçlarım var diye sadece borç ödemek için bana bedelli yapması mantıklı gelmıyor ama düşük bir olasılıkta olsa boyle bır hakkı var şirketin.Diğer bır hususta şirketin borç ödemelerinde sorun olmadığı gibi nakıtde var kasasında. özsermayede artıyor bu şartlarda bedelli zor gerçekten
%200 yakın bedelsiz potansiyelini her çeyrek gelen bılanço ıle dahada destekliyor.Ama bir türlü yonetımden karar çıkmıyor, kötümü bu durum hayır özsermaye arttıkça şirket büyüdükçe fiyat üzerindeki baskısı devam edecektır. Günümüz fiyatı 14,75 bana gerçeklerı yansıtmıyor.
İsmail abi patron bu 700 bin lotu neden sattığını açıklamadı tabi zorunluluk yok bu konuda daha öncelerinde bu satışı yaptılar genelde şirketler bu satışları gelecek planlamaları için satarlar bu konuda açıklamalar gelebilir !
Şirket Son yıllarda yurt dışı satışları artıyor sizce bu konuda daha büyük adımlar atmak için bir ortaklığa gider mi ?
Temperli cam yeni yatırımdı ama yüksek satışlar olmaya başladı bu hasılatı artış kısa zamanda beklenmiyordu ama şirket bunu başardı
Yıl sonu hasılatımız 250 milyon üzeri olabilir bu 40 milyon luk hasılat ile piyasa değerimiz bu paralar şu an İMKB de 1 yıllık cirosuna kaç şirket var beklemeye ve adet artırmaya değer diye düşünüyorum.
Hayırlı Haftalar,
Patronları dediğiniz gibi daha öncede satış yaptılar şahsi hisseliri sonuçta istedıklerı zaman birlikte hareket ederek satıyorlar, gelecege ait bir planları varmı bilmek zor varsa çok güzel olur tabi.
Çok güzel bir fabrıka yaptılar, böyle bir fabrikaya ortak olmak ısteyebılırler bu gayet normal olur. temperli camı center glass uretıyor, bu şirketın daha once %50 sine sahıptık 2019 yılında ise %50 sınıde alarak %100 unu sahıp olduk ve ılk defa tam yıl olarak 2020 yılında bılnacoya katkısını görduk ve gormeye devam ediyoruz, bu durum tahmınlerım içinde vardı şirketın degerlı oldugunu daha once kı araştırmalarımda uzun uzun yazmıştım.
Emtia fiyatlraında bu artış devam ederse bahsettiğiniz ciro gelebılır.
İsmail bey ben Temapol'den ayrılmış idim.Vergi dairesine gönderilen Solo bilançoyu görünce tekrar ilgilenmeyi düşünüyorum.Temperli cam şirketi kar yazamamış anlaşılan,bu durum bu bilançoya özgü yani bir diğer deyişle geçici ise bundan sonraki bilançolar daha ilginç gelebilir mi?
Sizin ve diğer Temapol yatırımcılarının fikrini almak isterim.
Merhaba Balıkçı,
Temperli cam üretiminde şirket kar yazamamış bilgisine tekrar baktım ama bilançoda göremedim hangi sayfada iletir misiniz ?
Temperli cam üretim cirosu 4.5 milyon dan 10 milyona çıkarmış ki bence mukemmel bir çıkış yapmış. firma yonetıcılerı bunu görmüş olmalı ki şirketın tamamını satın alıp üstüne birde sermaye ekleyerek sermaye yapısını guçlendirdi.
29 miyonluk ciro(solo) ile 40 milyonluk(konsolide) ciro ile elde edilen kar bana çok yakınmış gibi geldi de,yanılıyor da olabilirim.
Ayna yüzey üretim çalışmalarına başlanmış yazıyor faaliyet raporunda yeni iş kolu karlılıkta yine artı yazacak +
4- Şirket Faaliyetleri Ve Faaliyetlere İlişkin Önemli Gelişmeler
a)Şirketin ilgili hesap döneminde yapmış olduğu yatırımlara ilişkin bilgiler
Temapol her dönem faaliyetlerinde karlılığını ve verimliliğini artırmak ayrıca inovasyon
sağlayabilmek adına gerekli donanıma sahip olma gayreti içerisinde olup, bu doğrultuda yeni ürün
gruplarını bünyesine katabilmek adına gerekli makine teçhizat yatırımlarını yapmaktadır. Bu
dönemde ayna yüzey üretim çalışmalarına başlamıştır. Bu doğrultuda gerekli olan teknik donanım
yatırım konusunda çalışmalar yapmaya başlamıştır.
abi ham madde fiyatlarında geri geliş başladı ,kur riskimiz fazla yok artan bir ihracat var artı yeni işlere giriş var ayna yüzey üretim işi karlı bir iş kolu yıl sonu rahatlıkla 15 milyon üzeri kar getirebilir f/k rahatlıkla 10 un altına gelir sabırla yıl sonu bilancosunu bekleyeceğim.son günlerde işlem hacmi çok düştü satıcılar isteksiz 14.15 üstünde kısada tutunması önemli 15.40 ve 17 üstü hareketleri biraz agresif olacak
hsbcbank elindeki kağıtların hemen hemen bugün itiabiylr tamamını sattı.
https://i.hizliresim.com/d8ynp7c.jpg
https://i.hizliresim.com/343mez5.jpg
https://i.hizliresim.com/oukqbbj.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0316581712.jpg
20 günlük ortalama üstünde hacimli kapanışlar lazım
S.a .uzun bı aradan sonra spegi tokatlamaya geldim.
2.49 da bırakmıştım
maşallah nerelere geldi
Hacim güzel kapanış güzel ismail abi tahtayı izlendin mi bilmiyorum blok alımlar fazlaydı aktif olarak bu sefer farklı sanki ….17,70 hatta 20 geçilmeden yükselişe inanmam
Evet hacım guzeldi, tahtayı 5 yıldır ızlıyorum, hiç değişmiyor maalesef her yukarı atagında arkasında kademede boşluk bırakıyor dun yıne kademede buyuk boşluklar oldu en buyuk eksılık tahtada yukarı hareketlerde arkasında kademeleri dolduramıyor olması , trend yukarı demek için henüz erken 17,70 üzerinde kalmaya başarırsa güçlenerek devam eder.
Tedirgin edici yerde.dun bugün 1 lira tokatladim.Allah bereket versin.her zaman kazandırdı temiz ve kısa.tekrar görüşmek üzere.
16 üzerinde neden duramıyor paldır küldür neredeyse eksiye geçecekti 15,80 kapadı acaba teknık olarak ne durumda grafik varmıydı
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...82640aa8dc.jpg
Şirketle defalarca tlf görüşmesi yaptım şirketin amacı ve konusu hakkında özellikle 2., 3. Ve 4 madde hakkında bunları üretmiyoruz sadece plastik levha üretiyoruz diyor halbu ki esas sözleşme de ambalaj ve boru diyor bu konuda üretim tesisleri gezen oldumu ?bu konu hakkında daha detaylı bilgi alırız ve yetkili bana tlfda bunları üretme yetenegimiz var ama şu an üretmiyoruz diyor ayrıca kurumsal olarak kimlerle çalışıyoruz diyorum bu gizli diyor rakiplerimiz duyursa bu ürünlere yönelir diyor bana saçma geldi referanslar ne kadar güçlü o kadar çok yatırımcı demek ?iş haberi sipariş hiç haber düşmüyor dedim karımızı ,ciromuzu etkileyecek şekilde olursa mutlaka haber veririz dedi .
arkadaşlar ben yaklaşık 5 aydır 16,07 maliyet ile taşıdığım tmpol hisselerimi sadece %1 lik kar ile geçen hafta çarşamba günü verdim...ilk aldıktan bir hafta sonra 25,50 yi görerken bile satmamıştım..ama son zamanlarda sabrım iyicene tükendi...şirket küçük sermayelidir ,büyüyen ve iyileşen bir şirket ...ama tahtada sanki lot sayıyorlar ve kimseye ekmek yedirmeyeceklerine dair izlenimler edindim...zaten ben sattıktan ertesi günü 17,55 leri ilginç bir şekilde gördü ve sonraki gün de hisseyi düşürdüler..bu iğrençlikler hiç hoşuma gitmiyor...uzunda yine de kazandıracağına inanıyorum ama şahsen benim sabrım bitti..
çıkardığım nakitim ile gedza hissemde fuul oldum...artık nasip ne olur bilemem...ben kalan dostlara başarılar diliyorum..yolunuz açık olsun...ileride yolumuz tekrardan kesişir mi bilemem...herşey nasip kısmet diyorum..