Alıcı görüyor, olumsuz...
Buralardan hızlıca dönmesi lazım yoksa aşağı salar..Düştükçe atlayan çok olacaktır maalesef.
Printable View
Alıcı görüyor, olumsuz...
Buralardan hızlıca dönmesi lazım yoksa aşağı salar..Düştükçe atlayan çok olacaktır maalesef.
Salıp salacağı ceza bitene kadar. Ceza bitsin yapsın bu hareketleri de görelim.
Cezaları baskı için kullanıyor.
Kredi yasağı bittiği anda malı kaptırdığı ile kalır. Para bir tek bu tahtada cirit atan çakallarda yok.
Ama brüt kredi yasağı insanların elini kolunu bağlıyor şu an.
20 temmuza kadar eğlensin bakalım
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Brüt 8 temmuzda bitiyor
Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ULUUN.E payları 21/06/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 20/07/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir. Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını kapsamaktadır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri) emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.
Matriksten baktım bende ama sonra uzatıldı sanırım;
VBTS kapsamında GZNMI.E, KZBGY.E ve ULUUN.E paylarında seans başından 8 Temmuz seans sonuna kadar brüt takas uygulanacak
Hacim cok dustu, hem satan hem de alan tarafta olan en buyuk araci kurumlar gunluk 100bin lot ancak alip satiyor. Ama yolumuz uzun ustad. Hayirlisiyla bu ay sonu hangi Yatirim Fonu bu ay alim yapmis belli olsun, brut takas yasagi bitsin, ikinci ceyrek bilancomuz gelsin, sonra Soke Un 15 F/K ile halka arz olsun, vb. guzel haber cok.
Gecen sene ilk 6 ayda sadece 28milyon TL net kar var. Bu sene ilk 6 ayda 15-20 kat net kar buyumesi olacak gecen seneye gore. Ilk 6 aylik net karimiz 450-500milyon TL civari gelince F/K son 12 aylik kara gore 7lere dusecek. 7 F/K gida sirketi icin oldukca ucuz. Bugun dedigim gibi Yayla Gida 15.3 F/K ile halka arz oldu
Hazır kar konusu açılmışken, Ç2 kar beklentiniz nedir?
Yazışmalardan anladığım herkes 200-300 arası bir rakam bekliyor.
Neden böyle bekliyorsunuz?
Özellikle son 1-2 ayda un fiyatları uçtu gitti. Kar artışındaki yukarı ivmenin devam edeceği aşikar.
Daha yüksek gelmesi gerekmez mi?
1 ay önce BloombergHT'ye çıkmıştı patron. Orada söylediği, devletlerin ve şirketlerin stokları hasat mevsiminde yaptığı.
Buradan stokların azalmış olduğunu varsayabiliriz.
Ayrıca fiyatların düşmesinin sebebi zaten hasat mevsimi olması. Yine patron, Eylülden sonra fiyatların eski zirvelerini de geçeceğini söylemişti, Rusya-Ukraynadan bağımsız.
Bilgisi olmadan sallayan arkadas var aramizda, bir gun taban diyor ertesi gun ucacak diyen. Cevap vermeye degmez ama basligi yeni okuyanlar icin yazma geregi duydum. Amerikan Tarim Bakanligi tarafindan duzenli aciklanan bugday raporunda fiyatlarin nasil degistigi bilgisi var (asagidaki linkteki raporun 4. Sayfasi). Rusyadan alinan bugday fiyatlari bu sene basinda 300$/ton seviyesindeyken Ukrayna savasi ile beraber 400$/ton seviyesine cikti. Haziranda ise fiyatlar 430$/ton seviyesinde. TMOnun acikladigi 7TL/kg fiyati da yaklasik 420$/ton seviyesine denk geliyor. Yani dolar olarak dusen bir fiyat yok.
Uluun 2021 yili son ceyrekte yaklasik 100milyon TL net kar yazdi. 2022 ilk ceyrekte SokeUn alimi ve fiyatlarin artisi ile 250milyon TL net kar acikladi. Ikinci ceyrek icin ben muhafazakar olarak 200-250milyon TL net kar bekliyorum. Yukarisi da gelebilir.
https://apps.fas.usda.gov/psdonline/circulars/grain.pdf
Buğday fiyatları endeksi
https://tr.investing.com/commodities...treaming-chart
%10 düşecek dedim düştü neyi sallamışım?
söke halka arzı haberi tavan yaptırması gerekir diye fikir değiştirdim ama tuhaflık olduğunu da söyledim. Madem tavan olacak spek neden hisse toplamadı diye sordum. Cevap çok basitmiş, spek eski oyunlara dönmüş, yani beklenti kırmaya yönelik davranışlar.
yok fonlar almış yok halka arz derken gömdü malı. okuyamadık olayları. fonlar filan hikaye bir cepten öteki cebe koyuyor, bu işler organıze.. fonların alışı umurumda bile olmadı spek size göstermek istediğini gösterir. ama sökeden gol yedik. Fazladan aldığım malları aldığım fiyata verip 2260 lardan yerine koydum inat ettim 40 lirada vereceğim.
Saatlikte diplere yaklaştı artık. Gün içinde dönmesi lazım. Borsadaki panikle satış kademeleri de doldu.
KY dokuluyor gorunuyor. Satici taraftaki en buyuk 5 araci kurum bugun 216bin lot satti. 5 buyuk disindaki diger butun araci kurumlar ise 121bin lot satti. Diger kismini buyuk, ilk 5 saticiyi kucuk gorunce seviniyorum:)
Alici tarafta ise yine IsYatirim en buyuk alici, toplam 132bin lot aldi. Digerleri ise oldukca kucuk.
Biraz mal düştü ama hacim yüksek değil daha yüksek hacim olmalı 24.80 üstü için..Tepki lazım değil artık yeni trendler bekliyoruz
22.90 ve 23 kademelerinde 2 set kurmuşlar..Bunları alıp 23 üstü kaparsa o zaman umutlu olacağım.:)
hayat kime güzel buğday tarlası olana mı uluun hissesi olana mı ?
Satışa bu kadar yığılma yapmıyorlardı. Vardır bildikleri herhalde:)
https://i.hizliresim.com/1ehdn7r.PNG
Yükselecekse eğer bi kez daha 21.72-21.50 civarına indirip ondan sonra yukarı sürebilirler. Ya da hiç indirmeden gaza da basabilirler. İki üç gün içinde bi hareket bekliyorum. İnşallah yukarı doğru olur.
Dünya Bankası, Tunus'a tahıl ithal etmesi için 130 milyon dolarlık kredi sağladı
Dünya Bankasından Tunus'a 130 milyon dolarlık kredi
TUNUS (AA) - Dünya Bankası, Tunus'a tahıl ithal etmesi için 130 milyon dolarlık kredi sağladı.
Dünya Bankası Tunus Direktörü Antonius Verheijen, yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki savaşın dünya gıda piyasasına etkilerine dikkati çekti.
Tunus hükümetinin mali zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirten Verheijen, "Uluslararası piyasalarda yükselen tahıl fiyatlarından dolayı Tunus hükümetinin gıda güvenliği çabalarına destek olmak için Dünya Bankası Yönetim Kurulu 130 milyon dolarlık kredi sağlanmasına karar verdi." ifadelerini kullandı.
- Tunus'taki siyasi ve ekonomik kriz
Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said'in Meclis çalışmalarını askıya alan ve milletvekili dokunulmazlıklarını kaldıran 25 Temmuz 2021'deki olağanüstü kararları ülkede bir tür "istisnai durum" oluşmasına yol açmıştı
Cumhurbaşkanı Said'in kararlarının ardından ülkede yıllardır yaşanan ekonomik kriz daha da derinleşti.
Kovid-19 salgınının etkisiyle büyüyen ekonomik krizden kurtulmaya çalışan Tunus, 4 milyar dolarlık yeni kredi için Mayıs 2021'den bu yana Uluslararası Para Fonu (IMF) ile müzakere sürecini yürütüyor.
Tunus hükümeti ayrıca Rusya-Ukrayna savaşının ardından ekonomik krizin daha da derinleşmesi üzerine bir süredir yabancı yatırımları çekecek reformlar üzerinde çalışıyor.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Bu dolarlarin bir kismi bizim sirkete gelecek. Brent petrol de 115$/varil uzerine cikti tekrardan. Un ihracatini yogun yaptigimiz petrol zengini ulkeler de petrolden yaptiklari ek paralarin onemli bir kismini gidaya harcayacak.
Global finansal ve gida krizi kapiya dayanmisken, kuresel isinma nedeniyle Tunus’ta, Irak’ta vb bugday tarlalari yanarken dunyanin en buyuk un ihracatcisi Uluun icin buyuk firsat var.
en acılı azer bülbül şarkısını kim söyler
Bugünkü NATO zirvesinde liderler Ukrayna hubabatinin dünya için çok önemli olduğunu belirttiler.Bugday ve un Dünya için stratejik bir ürün haline geldi.Sanırım Uluun daha yolun başında.
20.50'lerdeki gap'i doldurdu.
Saatlik bütün göstergeler de aşırı satım bölgesinde. Bakalım dönecek mi buralardan.
300 bin lot hacimle eksi 5 bas, güzel işmiş.
Çok namussuzlar ya..21.34 aldım saniyesinde 21 altı yaptı, 20.98 aldım saniyesinde 20.80, 20,76 aldım saniyesinde 20.6..
Dokunamıyorsun valla :)
Hisseyi "kasten" maruz bıraktığı tedbirler, gün içinde yaptığı hareketler... Hepsi "Bulaşmayın bu kağıda" diyor.
Bence hedefi çok büyük. Bekleyip göreceğiz.
vur asağı yukarı dur bakalım ne kadar safra atacaksın..
20.90’dan destek attim biraz. 20 altina sarkarsa, bu kadar olumlu gelisme varken, patron ikinci ceyrek bilancosu oncesi bir hisse geri alim programi daha patlatabilir belki.
YTD
Düştükçe alıcı geldi maalesef korktuğum oldu..
Aşağı bir şok yapmadan dönüşü kolay değil..