Şey 7,94
Ney 9,33
Hey 10,26
Printable View
Şey 7,94
Ney 9,33
Hey 10,26
Gelen son dakika haberine göre, Yunanistan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kapsayacak şekilde Ege Denizi'nde atış eğitimi için Navtex ilan etti. Türkiye Yunanistan'ın provokasyonuna anında karşılık verdi ve 28 Ekim'de atış eğitimleri için Navtex ilan etti.
https://i.hizliresim.com/PlYXUn.jpg
Benim memleketim yahudi olduğundan, bakkallarda rakı, bira falan satılmaz.:vk:
Mahallemize vergi dairesi açıldı çok şükür, çarşıya gitmeye gerek kalmadı.:yahoo:
teyzelerin gidişatı bende beğenmedimreha gayaya bişey kalmayacak gibi
İvanka tipi rakı yapımı.!!!:oleyo:
https://m.youtube.com/watch?v=Y-epfc7Pv_o
Venezuela en büyük banknotu olan 100 bin Bolivar'ı tedavüle sokmaya hazırlanıyor ancak söz konusu banknot piyasaya çıktığında değerinin sadece 18 peni (İngiliz sterlininin yüzde 1’i) yani 1,8 TL civarında olacağı tahmin ediliyor. 2007 yılından bu yana para biriminde 8 sıfır atan ülkede enflasyon yüzde 2400 seviyesinde ve asgari ücret 14 TL'ye denk.
mütemadiyen tl nin değer kaybetmesinden gına geldi hakkaten
Norveç i bir kenera koyuyorum
Polonya, bulgaristanda 20 YILDIR döviz sabit seyirde
https://i.hizliresim.com/BUSHC3.jpg
Yeminlen geri zekalı bunlar, 60 senelik televizyonu tamir edince Kenan Evrenin darbe görüntüleri çıkmış.
Yeni tip koronavirüs tedavisi gören ABD Başkanı Donald Trump, yakın zamanda bir test yaptıracağını belirterek, "Beni Çin hasta etti" dedi.
O şey 7,94
Avrasya tüneli otomobil geçiş ücreti sözleşme gereği 4 $ + kdv (%8)
Tee Yılbaşında belirlenmiş fiyat 36,4 tl
36,4 / 4 / 1,08 = 8,4259
Doların TL karşılığı yılbaşında belliymiş sanki..
Diğer köprülerin geçiş ücretlerine göre değerlendirme yapıldığında TL/dolar değeri daha düşük çıkıyor. Ancak İstanbul u bilen biliyor. Yavuz Sultan selim köprüsünde çok daha fazla araç geçiş garantisi var ancak bu durum kamyonlar için metazori bir uygulama oldu. Bu yüzden asıl baz alınması gereken bana göre , ikinci araç geçiş garanti sayısına sahip Avrasya tüneli olmalı. Bu yüzden kur tahmininde Avrasya tüneli geçiş fiyatı daha doğru olabilir.
Dövizin hergün azar azar yükselmesine ne diyorsunuz? Hem insanın ciğerini söküyor, hem de satan kim varsa elinden bir başkası alıyor görüntüsü var.. En güçlü satıcı tabi hala elinde döviz varsa veya dövizle borçlanma yaptıysa merkez amca..
Latin Amerika kıtasında hemen her şehirde göç etmiş Venezuelalı görebilirsiniz.
Çoğu maalesef sokaklarda zor şartlarda çalışmak zorundalar. Ama en azından dilencilik yapmıyorlar misal Peru Lima’da üst geçit köprülerini kendi emeğiyle boya yapıp yerleri temizliyorlar ve herkes gönlünden ne geçiyorsa onların bıraktığı para kutusuna para atıp yardımcı oluyorlardı.
Özellikle Kolombiyaya göç etmiş bir Venezuelalının sokakta sattığı ürün beni çok şaşırtmıştı.
Bildiğin resmi parası olan Venezuela Bolivarlarını destelemişler ve gerçek kağıt parayla kadınlar için çantalar yapmış satıyorlardı.
Orada bir paranın ne kadar değer yitirebileceğini görmek beni şaşırtmıştı.
Maaşlar dolar bazında eriyor. Bu kurla teknolojik dönüşüm filanda zor. Resmen dibe yarış başladı.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hükümetin en başarılı olduğu konu asgari ücrete TÜFE nin üzerinde zam vermesi. Patronlar da Beyaz yakalılara en fazla TÜFE oranında zam yapıyorlar. Tüm zamanlara bakıldığında beyaz yakalı ile asgari ücret maaşlarının hiç bu kadar yakınsadığına şahit olmadım.
Aslında hükümet akıllı... Asgari ücretlilerin çoğu akp ye oy verirken beyaz yakalıların çoğu muhalefet partisine oy veriyor. Bu şekilde asgari ücretlileri ödüllendiriyor.
Bu görünürde böyle olmakla birlikte fiiliyatta asgari ücretlilierin işsizlik oranlarını ciddi şekilde arttırıyor.
Kalifiye elemenların ücretlerinin asgari ücrete yakınsaması demek aslında çok fazla sayıda firmanın asgari ücretli vasıfsız veya daha az vasıflı çalışanları ile vedalaşacağı anlamına geliyor.
O nedenle bu stratejinin orta ve uzun vadede pek iktidar lehine olduğunu düşünmüyorum.
Bir asgari ücretlinin brüt ücreti 3500TL giydirilmiş maliyeti 4000TL ve tazminatlar dahil toplam maliyeti 5000TL'nin üzerine çıktıysa, bu parayı vermeye razı olan şirket az da olsa meziyet ister. Veya ücreti biraz daha arttırarak daha yüksek meziyetli çalışana doğru yönelir.
1990-2002 arasında ortalama olarak ele geçen net asgari ücret 157,7 USD.
En düşük 2001 krizinde 83 dolar, en yüksek 1993 yılında 227 usd. Kaynak: https://kiranjournal.com/2019/12/26/...lar-karsiligi/
1990-2002 arasındaki ortalama asgari ücreti dolar enflasyonu ile günümüze uyarlarsak 250 USD civarında bir rakama ulaşırız.
Şu anda net asgari ücret 293 USD. 2016 yılında 430 dolara ulaşan asgari ücret söz konusuydu. O zamanlar oturduğum binada kapıcıyı işten çıkarmışlardı mesela.
Asgari ücret belirli sınırı aşınca istihdam azalıyor. Vasıfsız işçi iş bulamıyor.
1974 yılında Ecevit tarafından uygulamaya koyulan asgari ücreti ABD enflasyonu oranında artırarak günümüze uyarlarsak 440USD rakamını buluyoruz, fakat 1981 yılında 257 usd'ye gerilemiş bir asgari ücret sözkonusu tabi yine ABD enflasyonu uygulanarak hesaplanmış rakam bu.
Vasıfsız işçilerin rahat iş bulacağı rakam 180-200 dolar arası bir ücret. Bu istihdamı artırır.
Bakın artık başkaları da aynı fikirde. CRASH tüm hızıyla otoyolda :kahkah:
https://www.youtube.com/watch?v=LRyUQu0gG8w
Eskiden kim beş yüz milyar ister diye bir program vardı. O zaman bu para bir milyon dolara denkti.
Şu anda program kim milyoner olmak ister adında tahmin edin bir milyon dolar kaç oldu.
Normalde programın kim 7,95 milyon ister olması gerekiyordu.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Neden bilemiyorum, asil konusu baska, ama sanki günümüze uyuyor.
https://www.youtube.com/watch?v=FP1UxmXpr70
Faizi Arttırdığımız Halde Dolar TL Kuru Niye Düşmüyor?
Ankara Atatürk Lisesinde okuduğum yıllarda bir şehir efsanesi anlatılırdı. Edebiyat hocası kompozisyon sınavında ‘Atatürk neler yaptı?’ diye sormuş. Öğrencinin biri de ‘Neler yapmadı ki?’ yazıp vermiş kâğıdını. Ve efsaneye göre sınıfta 10 alan tek kişi o çocukmuş.
Bütçe açığımız büyüyor mu?
-Evet, geçen yıllarla karşılaştırılmayacak bir hızla büyüyor.
Dış borçlarımız yüksek mi?
-Yüksek.
Enflasyonumuz yüksek mi?
-Çok yüksek.
Cari açığımız yüksek mi?
-Değil, ama yükseliyor.
Döviz ve altın rezervlerimiz yeterli mi?
-Değil, swaplar hariç tutulursa net rezervimiz ciddi miktarda eksi durumda.
Merkez Bankamız bağımsız mı?
-Yasada öyle yazıyor ama gerçek yaşamda durum pek öyle değil.
Uluslararası ilişkilerimiz iyi mi?
-Değil. Bütün komşularımızla ve AB ile sorunluyuz. ABD ile aramız fena değildi S 400’ler meselesiyle onu da bozduk. Rusya ile durumumuz net değil.
Risklerimiz yüksek mi?
-Çok yüksek. Dünyada CDS priminin en yüksek olduğu birkaç ülkeden birisiyiz. Ayrıca kredi notumuz yatırım eşiğinin çok altında ve sürekli geriliyor.
İnsan hakları, düşünce özgürlüğü, basın özgürlüğünde iyi durumda mıyız?
-Değiliz, hepsinde sorunlarımız var ve bu sorunlar artıyor.
Şeffaflık sorunumuz var mı?
-Var. İleri düzeyde sorunluyuz.
İtibar ve güven sorunumuz var mı?
-Var, üstelik giderek itibar ve güven kaybediyoruz.
Yabancılar gidişin farkında mı?
-Farkındalar ve o nedenle geri çekiliyorlar.
Yerli piyasa aktörleri durumun farkında mı?
-Farkındalar ama para kazanma ya da kaybetmeme güdüsüyle kötüye gidişi ciddi bir durum değilmiş gibi takdim etme çabası içindeler.
Bütün bunları düzeltme yolunda gereğini yapma girişimimiz var mı?
-Yok, tam tersine durumun iyi olduğunu anlatma çabası içindeyiz.
Bu durumda faizi artırsak bile TL’nin değer kaybetmesine şaşırmamak lazım. Çünkü bilim, bütün bunların olduğu yerde ülke parasının değer kaybedeceğini söylüyor.
Atatürk Lisesinde sorulan soru gibi düşünürsek bu konuda şöyle bir soru ve yanıt söz konusu olabilir:
‘Faizi arttırdığımız halde Dolar kuru niye düşmüyor?’ Niye düşsün ki?’
https://www.mahfiegilmez.com/2020/10...r-tl-kuru.html