Önceki soruma cevap veremem misin o zaman yeni soru dx ne demek?Mi Note 10 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Önceki soruma cevap veremem misin o zaman yeni soru dx ne demek?Mi Note 10 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çöp dolar deme la garip 34
Adamların psikolojisi bozuluyor
Gerçi ben dolar düşer de çıkar da diye başlık açtım onda bile sarımsak görmüş vampire döndüler
Offff offfff
Bi you tube kanalı açıp bu dolar acaip artar diye video yapamadık baksana o biçim müşteri var
Uf beeee yavlum mithat :kahkah:
Çöp dolar ağlatacak... Dx 100 den şelaleye geçerse çok Ocak sönecek...
Daha adam dxy mı dx mi bilmiyor gelmiş dolarda yükseliş kaçınılmaza yazıyor. sen buraya yaz, buraya yaz ki burada kimse bilmez bigisizligini anlamaz.
Mi Note 10 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dx dolar İndex demek
Vadeli kodu dx
Spot kodu dxy
Kokutan rögar bilsem ne olur bilmesem ne olur
Gümüş de rasyo 95 96 oldu
Biri spekülatif gümüş alırım felan diyordu güzel geçirdiler
Bu rasyyolar için spekülatif alın şansı denenebilir fiyat 16,80 $ suan
Güvenli liman çöp dolar tahvillerindeki çevrilen film bittiğinde bu rasyoyla slv tiyatrosu başlar.
Abi mantığa bak Fed tapınakçılari karşılıksız tahvili güvenli liman Hollywood senaryosu çekiyor..
Güvenli liman altın gümüş e basıyor aynı esnada..
Tapınak tayfası milletin aklını parasını aldı
Fed rate cut 0,50
Sevgilerle
Adios çöp dolares
Mucacos
Velhasıl
Kelam
Dolar coptur
Adios
Ben 50,000 defa demiştim..
......
Ve devam eder gider...
2018 Eylül Ayındaki Videom...
Selka GURUR İLE SUNAR..
Bir de o zaman ki konjüktürü hayal edin.. Garantiyi batırıyorlar, İş Bankasına konkordato çektiriyorlar, Akbank ı iflas ettiriyorlardı..
Bu lafları ozamanlar söylemek için MANGAL gibi YÜREK istiyordu...
https://www.youtube.com/watch?v=4IjELP-EiUY
Ellerinde 200 milyar USD mevduat DTH ile yabancı kriz koparacak ve TR de ki KY USD ları 12 TL den satıp krizde inanılmaz para kazanacaktılar...
2018 Kasım Tarihli Videom ...
Lütfen Tarafsız Gözle İzleyiniz...
https://www.youtube.com/watch?v=E-NQ0pkCK_U
Yazık yahu.. Çok engel olmaya çalıştım.. Yapmayın.. Almayın.. Bu fiyatlardan USD alırsanız nikahlı eş olur size diye...
Dinleyen çıkmadı... Maalesef...
Türkiye savaşta olmasına rağmen USD durum bu ise, normalize olmuş bir Türkiye'de USD ne olurdu?
Suriye işi demokratik anayasa ve seçimler yönüne evrilirse ekonomimiz çok daha rahatlayacaktır.
Trump iki yıl once eur/usd paritesi 1.15 iken homurdanıyordu. Doların değeri düşsün diye.
1.08'e kadar indi. Diptir dedim.
Bakin yine yeterli görmüyor trump pariteyi. 1.1159 an itibariyle.
Evet arkadaşlar uçuşa geçmiş
5.95 yıl açılışı.. enflasyonu ekleyiniz..
Kule iniş için izin istiyoruz
Adios...
FED in her 25 baz puan indirmesi kabaca 400 milyar USD ı dünya piyasalarına boca etmesi demektir. 50bps puan indirimi demek 800 milyar USD dan fazla bir para ortalama 3 ay da Global Piyasalara boca olacak....
2008 öncesi FED bilançosu 800 milyar USD ı...
Düşüşün akacak USD ları...
TCMB verilerine göre ocak tüfe enflasyonu aylık olarak %1,35, şubat 2020 için 0,35.
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...tici+Fiyatlari
5,95*1,0135*1,0035=6,05.
Aylık net %0,16 dolar faizi de hesap edilirse yılbaşında 5,95 TL den dolar alanın maliyeti 6,03TL'dir.
Kısaca dolar 6,03 altına inerse 2 ayda enflasyon bazında zarar etmiş olur.
Mevduata 5,95TL nizi koysaydınız şu anda 6,03TL olmuştu.
Twitter üstadları misali bazı illüzyonlar icersinde oldugunuzu görüyorum. Herkesin doları 7.20'den aldıgını, 5'lerdeyken doları satıp borsaya girdigini sonra borsayı satıp 6'lardan dolar aldıgını düsünüyosunuz. Simitçi berber gazozcu belki dediginiz sekilde davranmıştır ama burası hisse.net. o yüzden herkesi tepeden alıp dipten satan sanmayın bence.
Ayrıca makroekonomik tahminleriniz sayesinde degil Fed ve Trump sayesinde siz bilmiş oldunuz. 2019 3 faiz artışı öngörüsü faiz indirimleriyle son buldu. Çünkü trump hisse senedi piyasalarıyla övünerek kampanyasını yapıyor. Daha 2 saat önce fed 50 baz puan indirdi. Piyasalarda zirveden mal teslimi zamanı geldigi icin zirvemiz 7.20 olarak uzun zaman kalacak.
Dth sahiplerine o kadar gömüyosunuz ama o 225 milyar doların ortalama maliyetini bilemezsiniz. Ne teyzeler amcalar var dolar maliyeti 2'lerde, gram altın maliyeti 100'lerde. Yani dth grafigini açın bakın. Döviz hareketlerine ragmen istikrarli yükseliyor. Ayrıca 225 milyar dolar dth ile dolar artamaz kriz olamaz düşünceniz de cok sacma. Çünkü tl tasarrufun bir mantığı yok. Ben gece rahat uyuyamıyorsam, bir gece rusya gelip 50 askerimi öldürebiliyorsa dth sorgulamayın yahu. Bu borsada thy otokar pegasus 2 gün önce taban oldu. Neyin güveninden bahsedeceksiniz?
18.02.2020 vıop XI 3292 sayılı yazım..
Alıntı:
Parite 1.15 iken "dolar çok değerli" diye homurdanan Trump şimdi ne yapabilir?
FED'in tepesine binip 0,50 baz puan indirtebilir mi faizleri?
Avrupadan ithalata daha da sınırlama mı getirir?
İndirse ne olacak abi Amerikan borsası öyle bir balon ki tırlarla para tasisan yetmiyor.. trilyonlarca dolar 2 3 şirketi piyasa değeri.. balon ne kelime mantık almıyor..
Para değer kaybettikçe rekabetciliği artıyor.
Parite 1.08 iken farklı, 1.18 iken farklı tercih görebilir avrupa malları. Abd'de.
Benim insanım işsiz kalacağına senin insanın işsiz kalsın, diyor Trump çindistanlılara ( belki de biraz avrupalılara :) ) beaaa...!
Yabancıyım diyelim:
_ya bu Türklerin elinde de çok dolar var kriz cikartirsam çok kar yapacaklar. O zaman böyle devam etsinler kriz cikarmiyayim ben. :)
Eğer böyle bir mantık olsa düşünsenize vallahi ben yönetimin yerinde olsam: "beyler bankadan dolar alında ülkemizde kriz çıkmasın" derim. Böylece yüz yıl ülkeyi yonetirim.
Hem dolar artarak dth cilar daha doğrusu yerli yatırımcı nasıl para kazanıyor Allah aşkına bana anlatır mısın?
O attığın videoyu açmam bile çünkü adım gibi eminim bom boş video.
Senin dediklerine buradakilerin bile inanmadıklarıni düşünüyorum.
hiçbir şey bilmiyorum ama hergun yeni bir sey ogreniyorum
5 Mart öncesi İran ve Rusya Suriye ye sevkiyat yapıyor.. tam bir keşmekeş..
ABD bölgesi sessiz.. bunun PYD PKK ayağı var daha..
Nasıl bir masa kurulacak ?
Rejim rakamlara göre 2000 üzeri kayıp vermesine rağmen çekilmiyor abi
Bu iş Stalingrad gibi
Rus doktrini tum askerler hepsi olsede geri çekilmeme üzerine..
Stalingrad çarpışmalarındaki ölü sayısı korkunç boyutlara vardı. Hitler de Stalin de en son asker kalıncaya kadar savaşmalarını istiyordu. Almanya, Romanya, İtalya ve Macaristan’dan toplanan 800 bin asker Alman ordusu saflarında çarpışırken hayatını kaybetti. Bunlara Sovyetler birliği’ndeki komünist rejimi devirmek isteyen ve bu nedenle Almanların safında yer alan sayısız anti-komünist Rus Birliğini de eklemek gerek.
Sovyetler Birliği’nin kaybı ise daha büyük boyutlardaydı. Yaklaşık 1 milyon 100 bin Sovyet askeri çarpışmalarda hayatını kaybetti. Çarpışmalarda ölen sivil halkın sayısı da inanılmaz boyuttaydı. Kuşatmadan önce 500 bin olan Stalingrad nüfusu, savaş bitiğinde bine inmişti.
1 milyon asker oluyor kenti savunmak için
Sahada havada büyük kayıp var Suriye ordusunda.
Masada yarın ne çıkacak göreceğiz..
Pembe panter Süheyl hasan ağır yaralı deniyor.. her yeri vuruyoruz..
Rusya gezisi öncesi şuan mecliste olan hadise malesef hiç olmadi
Masa kurulacak iken su iş hiç olmadı
Yarın bende anlaşma cikacaktir. Rejim geri çekilecektir bir güvenli bölge çıkacaktır..
Hadi bakalım
Teknik görünüm çok bozuk
Normal şartlar altında bir borsa verdiğinin 1/3 u yada daha fazlasını alırsa o trend bitti olarak kabul edilir ve yeni bir trend oluşumu beklenmeye başlanır
Bizde borsa 85 den 125 e geldi yani 40.000 puan , bunun 1/3 u eder 13-14 bin puan eder
125 den 14 çıksak 111 bin eder ki bist100 99 gördü
Sonra onu geri alıp almaması yada ne kadarını geri aldığı yükseliş trendinin sonlandigi gerçeğini değiştirmez
Bundan sonra düşüş trendinin sonlanması aşaması var
Ardından testere piyasası ve sonrasında yeni bir yükseliş trendi
Belki Corona belki de başka bir şey orasını bilmek mümkün değil ama bu olumsuzluk daha gider