Böyle bir mesaj yazıp insanlardan saygı beklemek ...
Printable View
Başlığa girdiğimde aynı kişilerin atışmasını görüyorum , siliyorum , ceza veriyorum normale dönerler diyorum ama olmuyor .. Daha ağır cezalar vermek zorunda kalacağım bilginiz olsun .. Yaptığınız atışmalar insanlari ilgilendirmiyor ve yoruyor , yapmayın artık ..Herseye bir laf herseye bir cevap ..
Garanti BBVA, yatırım projeleri finansmanı için EBRD ile ilk Risk Paylaşımı Anlaşması'nı imzaladı- Basın Açıklaması
Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Garanti BBVA, EBRD ile yaptığı anlaşma kapsamında, risk paylaşımı yaptığı yatırım projelerini finanse ederken sürdürülebilirlik performansı yüksek veya performansını geliştirmek isteyen yatırımları önceliklendirecek.
Garanti BBVA, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile yatırım projelerini destekleyecek Risk Paylaşımı Anlaşması gerçekleştirdi. Bankanın risk paylaşımına dayalı ilk işlemi olan anlaşma kapsamında Garanti BBVA'nın kullandıracağı ticari ve proje finansmanı kredilerine TL, USD veya EUR cinsinden %50 oranına kadar fonlama sağlanacak. Banka, kullandırıma uygun her bir kredinin yarısına kadar olan kısmı için EBRD ile risk paylaşımı yapabilecek. Kapsam dahiline alınacak tüm yatırımlarda, firmaların sürdürülebilirlik performansları ve hedefleri göz önünde bulundurulacak.
Konuyla ilgili bilgi veren Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, "Garanti BBVA olarak, belirlenen kriterlerin sağlandığı krediler için tutarlarının yarısı kadar risk ağırlığı sorumluluğunu EBRD'ye devrediyoruz. Bu anlaşma EBRD ile gerçekleştirdiğimiz risk paylaşımına dayalı ilk işlem olması açısından büyük önem taşıyor. Sürdürülebilirlik kriterlerine endeksli kredilerin de bu kapsama dahil olması bizi mutlu ediyor. Günümüzde bankalara sürdürülebilirlik konusunda önemli görevler düştüğüne inanıyoruz. 2004 yılında başlattığımız çevre ve toplum riskleri konusundaki standartlarımız gün geçtikçe gelişti, gelişmeye de devam ediyor. Bu konuda da, Garanti BBVA olarak bankacılık sektöründe standartlarını belirlediğimiz sürdürülebilirlik kriterlerine uygun şirketleri krediden faydalandıracağız. Pandemi sürecinden etkilenen yatırım projelerinin daha kolay finanse edilmesini sağlayacak Risk Paylaşımı Anlaşması'yla, ilgili kredilerin yarısını EBRD fonlayacak. Böylece, şirketlere sağlanan krediler için EBRD ile yarı yarıya risk paylaşımı yapacağız. EBRD'yle ortaklaşa fonlayacağımız krediyi, altyapı ve enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketler işletme sermayesi, sermaye harcamaları ve mevcut kredileri yeniden finanse amacıyla kullanabilecek. Pandemi nedeniyle finansal piyasaların zorlandığı bir dönemde EBRD ile gerçekleştirdiğimiz risk paylaşımına dayalı bu anlaşma bankamıza duyulan güveni bir kez daha tescil etti. Uluslararası kurumlarla güçlü işbirliğimiz sayesinde önümüzdeki dönemde de Türkiye'deki şirketlerin her türlü finansman ihtiyacında yanlarında olmaya devam edeceğiz." dedi.
bu ne anlama geliyor?:hn:
ytd
Bravo iyi tespit sn.Medwig
Benim bankam olsa pastadan neden EBRD ye pay vereyim derdim,şartları neler? anlaşmanın açılımına bakmak lazım.!
ytd
Öncelikle Türkiyedeki sistemde canlı 230 milyar dolar filan yok.
fed o kadar dolar basmamıştır zaten. bankacılık sistemi içinde türetilmiş paradır o rakam. :he:
ayrıca sistem içindeki para zaten merkezin ve bankaların elinde.
Dolayısıyla bunun döviz sıkıntısına değil, tl kredi sıkıntısına yol açması sorunu vardır.
Ama ülke döviz rezervleri yetersiz deniyor.
bunun anlamı sistem dışından sistemin içine döviz girmeli.
bunu da dışarıdan kredi olarak bulacaksınız.
kamu döviz borcu arttı son zamanlarda.
lakin bence yanlış yaparak içeriden döviz altın borçlandılar.
bu yüzden nette değişen birşey olmadı.
Bir yanlış da tarım ve sanayi ürünlerinin dışarıdan temin edilmesi hikayesi.
dolar düştükçe ucuz et yiyorsun ama ülkendeki hayvan miktarı azalıyor.
ay çiçeğini, buğdayını samanını dışarıdan getirtiyorsun.
peki tarımla uğraşan adam ne yapacak?
şehre mi inecek.
eniyi destek, tarımın dışarı ile rekabet edebilecek şekilde olmasıdır.
gerekirse bunu enflasyon olarak finanse edeceksin.
etmezsen, ne olduğunu görüyoruz.
hasılı kelam, hazine ihtiyacı olsun veya olmasın yurtdışından uzun vadeli borçanıp,
merkez bankasına bunu satmalı.
merkez de döviz alımı yaparak kurun düşmesine mani olmalı.
hazinede tl , merkezde de döviz bolluğu oluşmalı.
benim gördüğüm çıkış yolu bu.
daha iyi fikirler de olabilir.
Bilmiyorum..En son biraz ara verecem demişti SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
dow
haftalık
çizgiler anlatıyor.
bakmak lazım.
https://i.hizliresim.com/CvkW7x.png
https://www.tradingview.com/x/Bn0TdBiO
Hocam buyrun..
Covid düşüşü hocam dikkatli bakınız barlara son kapanış barlarına
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
eee
tamam işte.
sen triggere bakıyorsun.
covid düşüşünde zararı yemişsin.
şimdi yine aynisi.
triggere değil
histoğramdaki uyumsuzluğu bakılır.
macd histoğramda o değil.o seninki osma histoğram.o bile bir dip daha diyor.pu için
barlar birşey anlatmaz macd de
https://i.hizliresim.com/iY192w.png
Barlara Tesla etkisi olmuş. :)
ytd
Reutersın haberine göre, Apple otonom sürüş teknolojisine yönelirken 2024te bireysel kullanım için otomobil üretmeyi planlıyor. Üretilecek araçta Appleın kendi batarya teknolojisi kullanılacak.
Appleın hisseleri haber sonrasında hızlı bir şekilde pozitife dönerken Teslanın hisseleri de neredeyse yüzde 6,7 düştü.
https://www.bloomberght.com/apple-20...etecek-2271203
Koc grafiklerin hakkinda elestiriler dogru . ama sen bu elestirileri kabul etmeyince baslik tartisma olarak gozukuyor
Haftalik yada aylik grafikleri altina macideyi koyuyorsun sonra NU var diyorsun burasi kaldiracli bir baslik 100bin teminatin vardir bu NU icin 1 adert short yaparsin o NU gun gelir calisir
Yalniz 100bin teminatinla o NU ya guvenerek 10 adet pozisyon acarsan NU 10bin puan yukaridan calisirsa o zaman sen teminati 0 lamis oluyorsun
cektigin cizgiler bile nizami &objektif degil pozisyonuna yada icinden gecenlere gore cekiyorsun
Ama ornek Haftaliklarda NU var saatlik grafiklerinde Sat vermistir bu iki grafigi koyarsin o zaman senin mesajlarini kimse
elestirmez
yani uzun lafin kisasi kusa vadeli grafikler sat yada al demeden kimse haftalik grafiige bakarak Kaldiracli piyasada pozisyon acmaz
Burayı sadece viopçular değil
Spot işi yapanlarda okuyor.
Sonra haftalık ve aylık grafikler bekleyince ne olacağını gösteriyor.
Ama 100 puan peşinde koşanlara göre değil..
Haftalık grafikler gelecek hafta düşüşün başlayacağını gösteriyor.hatta başladığını gösteriyor
Yetmiyor mu bu viopta iş yapan adama
Bir nokta için bende yorum yapayım. Yaptığınız yorum doğruda çıkabilir yanlışta veya kendinize göre bir teknik analiz yapma tarzınız vardır, ona da tamam. Ancak, yaptığınız yorumlar biraz dediğim dedik modunda ve eleştiriye açık değil. Sonuçta bu ortamda yüz yüzde konuşmuyoruz, fikrimizi yazı ile ifade ederken karşımızdaki kişinin veya kişilerin bizi yanlış anlamasına sebep verebiliriz.
Daha yapıcı kelimeler kullanabiliriz.
Hayır hocam histogram bardan bahsetmiyorum tek başına trigger kesişiminde fiyat bar durumuna bakınız..
Görmek istediğin gibi görüyorsun..
Evet histograma da bakılır hatta şiddetini verır..
Covide düşerken fiyat bari hacimsiz ve aslına bakarsan covid toparlanmasını aylıkta yeni yapıyor dow..
Hatta verdiği tepki covide göre daha hacimsel..
Neyse herkes farklı yorumlar..
Aylık grafiğe bakıp 100 puanlık işlem peşinde koşulmaz..asıl o kopuşu düşünen sizdiniz..
Dow trendi geldiği yerden bozulur anlamı çıkar o rakam da aylık açılış.fiyatidir..
Özetle net bir şekilde sataşmak amacıyla demiyorum hocam..cidden bilmiyorsunuz bu işi..SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne olursa olsun koç u n bu forumda olması gerekiyor..
Bir gün haklı çıkar..
Bir gün..
Ama şu manipüle işini bırakması gerekiyor..
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsanın bilenimi var.hikaye bi habere bakar ne dow kalır ne bist koca gelince iyi birisi ama fazla iddalı olmak ıyi değil.
Hiç bir şey göründüğü gibi değildir.
Hocam haklısın..SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen öyle hocam da ..covid en büyük ders olsun burda insanalra 20yilda bir gelir böyle kazanç SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bist 100
günlük
şimdi bu al macd mi
sat macd mi.?
bu sinyalle ne yapmak lazım.?
https://invst.ly/t9ftp
https://i.hizliresim.com/iprjm2.png
Sen ne dersen o macideSM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Senin ne yapacağını söyleyeyim..short flat olursun sen..
Ama ben burda long ta olmayı beceririm shorta olmayı beceririm farkımız orda..
Bu gibi durumlar da yükselen tepe trendi ile yükselen dip trendi çizilerek kırıldığı nokta stop olacak şekilde long ve short olmayı beceririm ...
Sen beceremezdin bundan eminim..
Çizilen trend yükselen kamaya benzer..sonra macide konuşturursun..
Ben sadece ekranda Kİ grafikten senin gördüğün iki veri benim gördüğüm 3 veri ve ben buna göre poz alabilirim..
Sen bunların yanına yeni birşey koymadan işlem açamazsın..Ben mevcut haliyle bile acarım..
Histogram önemi yok diyen adam histogram uyumsuzluk göstermiş.
Farkımız burda işte..
Sen görmek istediğini görüyorsun..olay bitmiştir SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet
Short flat olurum
Taki al verene kadar.
E kaldır histoğramı.o zaten osma.o kadar gerekli değil.
Önemli olan macd deki uyumsuzluk.
Yanlı olma hocam benim gibi tarafsız bak daha çok kazanırsın..
Kolay gelsin çalışmaya devam..
Bende strateji bitmez sen de de ısrar..
Kolay gele..
Ben bile senin alacağın pozu ve stratejiyi görüyorsam pala neler görüyor..
Kolay gelsin hocam sizden neyi yanlış yapmayacağımı çok iyi öğreniyorum..
Saygılarımla..
Aylık olarak nasip ederse atacağım..Dow aralık ayı açılışını aşağı kıracak mı izleyelim görelim..
Bunlar hep argeSM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu forumu bırakma abi..Sen devam ettikçe ben neyi yanlış yapmıyorum daha da netleşiyorum..
Sen devam et abi..bize katkısı oluyor umarım ahaliye de olur..
[emoji113][emoji113][emoji113][emoji857][emoji857][emoji106][emoji122][emoji122][emoji3060]SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Abi mesaj kutuna bakar misin lütfen
SM-N915F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.