Yeni bilanço hayırlı olsun beyler. Kötü sürpriz yok. Artık önümüz açık.
https://i.hizliresim.com/gq0ozjx.jpg
Printable View
Yeni bilanço hayırlı olsun beyler. Kötü sürpriz yok. Artık önümüz açık.
https://i.hizliresim.com/gq0ozjx.jpg
2403 ton potasyum sülfat üretimi olmuş. Bakalım bu sene nasıl olacak.
Mi 9 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilançosu, gelir tablosu, nakit akışı üçü de çok iyi. Oyak 64 milyon kâr bekliyordu, 138 milyon kâr açıklamış. Hasılatı çeyreklik bazda %42 artarken, brüt kâr %145 artmış. İlk üç çeyrek faaliyet kârı toplamı 152 milyon iken sadece son çeyrek 177 milyon faaliyet kârı var. Kur ve 40 milyonluk duran varlık satışı da faaliyetlerdeki harika artışı güzel desteklemiş. Nakitler 75 milyondan 335 milyona yükselmiş. Ben pek olumsuz taraf göremedim tablolarda. Aksine gayet olumlu buluyorum. Bozuk piyasaya rağmen yarın sert yükseliş potansiyeli var.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Güzel özetlemişsiniz, emeğinize sağlık.
Kurumların son çeyrek kar tahminlerinin iki katı gelmiş, güzel kar. Bir de temettü açıklasalardı tam olacaktı.
Hayrlı olsun.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1004301
Faaliyet raporunda Reha başkan güzel bir sunum yapmış, özellikle de PS ile ilgili, okudun mu DVK hocam.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1004302
Tarihe bakarmisin:))
gelecekten seslenmis bize Reha Başkan,
inceleyem biraz yazayim detaylari:)
https://i.hizliresim.com/ta7msuh.jpg
Bizim alkimo dün verdiğini bugün alsa sonrada fiyatlasa ne güzel olur.
Alkamoyuda tutuyor alkimomuz :)
2.4 bin ton üretilmiş bin civarı satılmış, yatırımcı ilişkilerini aradım ürünler çok iyi müşteriler geri dönüşü olumlu yaptı dediler. Bu sene 50 bin tonun %70 civarı bir kapasite ile üretilecekmiş, rakam vermek istemedi yatırımcı ilişkileri %70 olur mu dedim o civarlar ve biraz fazlası olabilir dedi. Keşke elimizde olsa hazırda müşteriler bekliyor dediler. Ayrıca Acıgöl'de doğal yolla üretilmek istenen PS içinde Ar-Ge çalışmaları sona yaklaştı dedi. Alkim için işin zor kısmı bitti, bundan sonra ferahlık var artık. Bu sene 1 TL civarı brüt temettü bekliyorum.
28 Mart genel kurul, temettü açıklamadılar daha.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1004397
Hayırlı olsun.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Alkimomuz yıllar sonra tavan kapatacak gibi.
Bilanço muhteşem güzelleşmiş... özkaynaklar 737 mil ve 217 mil tl döviz fazlasına ulaşmış, bu rakam 67 mil tl idi 9 aylıkta... 34 milyon olan serbest nakit akışı 276 milyon düzeyine ulaşmış...
Alka nın vereceği temettünün %80 Alkime transfer olacak 30 ila 35 bin ton PS satışı ve 500 bin ton SS ile birlikte bu yılki bilanço karlılıkta show yapmaya aday...
hayırlı olsun.
Alkadan takriben 65 mil temettü alacak...
Hisse satan şirket ortağı umarım pişman olur ve sattığını geri alır :)
Toz deterjan tedavülden kalkmazsa ve organik tarım bu hızla artarsa, şirket para basar gibime geliyor.
Bilançonuz ve temettü nüz hayırlı olsun alkim ortakları. Kendisine inananları her zamanki gibi utandırmamış. Daha önce de açıkladığım gibi burukta olsa alkim ortaklığıma son vermiştim. Ancak her ayrılış yeni bir başlangıçmış:hah: Yerine almış olduğum tezol da inşallah bizi utandırmayacak, beklediğim gibi çok iyi bir Mali bilanço açıkladı, konsolide bilançoyu ve temettü kararını dört gözle bekliyorum. Dağıtılabilir karın en az %30 u nakit, toplam %70 temettü taahhütü var izahname de. Hayırlısı olsun.
Şapkadan tavşan çıktı, net satışlar %96, net kar %124 arttı. Bir ara acaba yanlış karar'mı verdim derken, bu iş tamam moduna evrildim.
Jeopolitik riskler azalması ile birlikte, işler yoluna girer, temettü portföyüne kalıcı oldu. Tüm ortaklara hayırlı olsun. Bu saatten sonra bilanço zamanı takip etsem yeter modundayım.
saygılar, YTD
Aklımda bir soru var. Alka iyi temettü açıkladı. Şuanki fiyatına bakarsak bana baya ucuz gibi geldi. Temettü zamanınakadar fiyatlaması olur heralde. Dolaşım oranıda az. Hisse toplu sayılır. Bir miktar daha alım yapacağım amma Alkimmi Alkamı arasında kaldım. Bu ikisinden başkada girmek istediğim kağıt yok.
Düşeni kırıp, onayı da aldı gidecek mi diyeyim
Wolf formasyonu mu diyeyim
Fincan kulp mu diyeyim....
Tekniğe bakınca da yüz farklı okunuş olabiliyor. Biz temele devam :)
https://i.hizliresim.com/w8e967p.jpg
ortalik kan revan icindeyken yesil olduğuna göre :)
Alka tavan kapattı bugün, assolistimiz pek eşlik etmedi her nedense.
Bu hafta kar, kış, kıyamet var diyorlar, tuz var mı depoda.:)
Borsada iyi bir çoşku var, şirket olarakta bu çoşkuya katılması gerekmez mi??? Hemde gübre mevisimi, 3 aylık karın iyi çıkması bekleniyor. Daha ne olsun.
Alka 3 lira fark attı, %80'i kimindi bu şirketin.
28 Marttaki kurulda Reha başkana şikayetlerimi bildiririm,:) Alka 23 ise Alkim neden 19, hem de potasyum üreten Alkim olmasına rağmen.
Rusya en büyük potasyum sülfat üreticisi. Orada ihracat konusunda problem var. Bu da Alkimin elini güçlendirir diye düşünüyorum.
Şirketimizin Dazkırı Acıgöl Sodyum Sülfat Tesislerimize entegre edilen 50.000 Ton/yıl kapasiteli Potasyum Sülfat Tesisi yatırımımızın 2021 yılı Kasım ayında tamamlanarak test ve deneme üretimine başladığı 11 Kasım 2021 tarihli KAP açıklamamızda duyurulmuştu.
SOP üretiminde, ithal potasyum klorür ve kendi ham maddemiz olan kristal sodyum sülfat kullanılmaktadır. Rusya ve Belarus küresel potasyum klorür piyasasının yaklaşık %35'ini temin etmektedir ve bize lojistik olarak en yakın ülkelerdir. İlk parti olarak 6.600 ton potasyum klorürün ithalatı bu nedenle Belarus'tan uygun şartlarda yapılmıştı.
İkinci parti olarak Belarus'tan tedarik edilip, Ukrayna'nın Nikolaev Limanı'ndan yüklenecek olan potasyum klorür ithalatımız savaş sebebiyle limanlar aniden kapandığı için mümkün olamamaktadır. Bu sebeple mevcut ham maddemiz tükenince SOP üretimimiz de geçici olarak durmuştur. Satışlarımız stoklarımızdan yapılmaktadır.
2021 yılı sonunda Rusya – Ukrayna arasında ilk gerginlikler başladığında potasyum klorür tedariki için alternatif kaynaklara hızla yönelinmişti. En büyük üreticilerden Alman K+S firması yetkilileriyle toplantılar yapılmış, ayrıca İsrail DSW ve Ürdün Arab Potash Company firmalarıyla görüşmelere de başlanmıştır. Ancak savaşın hızlı bir biçimde başlaması sonucu küresel ölçekte tüm emtialarda (ve de potasyum klorürde) arz - talep dengesi kaymalarına, bunun sonucu olarak hem büyük fiyat dalgalanmalarına hem de tedarik sıkıntılarına yol açmaktadır. Savaşın bitmesi veya ateşkes sağlanması durumunda Belarus'ta hazır vaziyette bekleyen malımızın ithalatı ivedi şekilde yapılacaktır. Savaşın devamı halinde tedarikimiz yukarıda belirtilen alternatif kaynaklardan sağlanacaktır. Şirketimiz bu konuda tüm piyasa hareketlerini dikkatle takip etmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Yine mi gol yedik..
Her 20 de böyle bir haber
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu isin baslangici zaten İsrail DSW firmasi degilmiydi belarus nerden cikti :))
Stratejik ürün aliyorsun , tüm isletmenin calismasi buna bagli neden farkli iki ülkeden almiyorsun
25 ton alacaksan 15 ton A ülkesi 10 ton b ülkesi yada firmasi
yazilacak çok sey varda :)