Abim ben seans yaparken bu arkadaş bana eşlik ediyor. Daha sakin oluyor :one:
https://www.youtube.com/watch?v=7BNPyW6oKXk
Printable View
Abim ben seans yaparken bu arkadaş bana eşlik ediyor. Daha sakin oluyor :one:
https://www.youtube.com/watch?v=7BNPyW6oKXk
Hayırlı Günler... :wave:
Sağlık ve mutluluk dolu güzel bir gün olmasını diliyorum...
Ereğlide 23 marttan bu güne ne değişti?
o gün tabana verdiler,
ne ülke de
ne firma da değişen bi şey yok
ama birileri uyandı o kesin.
Hatırladığım kadarıyla ilk defa bu hareket başlamadan önce ereğli adını andım
tam zamanıymış nerden bilecem o kadar hızlı hareket edeceklerini
yeni şey değil ki
ereğli aynı ereğli.
ereğli aksa mukayese
ereğli karlılık da zirvededir ve bundan böyle karlılık devam eder göze çarpan bir değişim olmaz
aksa da 2020' de sermayenin %50 ye yakın üzeri kar geldi
bu sene minimum sermayenin 3 misli kar umuyor bekliyorum.
Ereğli ile söylediklerime ilave
ereğli bu sene sermaye kadar kar açıklayamayıp
dağıtılan kara geçmiş yıl karlarından ilave yapmış galiba
bu hiç iyi bi şey değil
bir yerlere kaynak aktarılıyor.
https://uzmanpara.milliyet.com.tr/hi...k-analiz/AKSA/
Haddim olmayan şeylere karışıyorum ama yapacak bi şey yok söylemem lazım
hani hisseler dipde iken gelen rekor hacim düşüşün bittiğini
zirvede gelen rekor hacimde yükselişin bittiğini gösterir demiştim
bir çok örnek var ama hazır aksa elimde iken onu atayım
o dipde 0lan hacim patlamasını(21.09. 2020 günkü hacim) gördüğüm hisse için hiç tereddüt etmez alırım.
ama şimdilik öyle bi hisse bulmak imkansıza yakın
yeni zirve yapmış piyasa da öyle hisse bulunmaz.
Dilimin altındaki bakla
aksa
Bundan böyle her sene milyar kar açıklayacaktır, yeni yatımlara gidip borçlanmadıkça ki
keşke ciddi bir yatırıma gitse
ciddi yatırım yapan firmaların hisselerinin nerelere gittiğini görüyoruz
hepimiz seyirci olarak
örnekler
froto, sasa.
hamiş
hissede ciddi bir satış baskısı var ve bu çok anlamsız
bilançoya fazla zaman kalmadı, ak koyunlarla kara koyunlar çok yakında ayrışıp görülecekler.
hamiş2
2 sene taşıyabilecek olana
Büyük balıktır AKSA.
Aksa Akrilik'in geliştirdiği Everfresh teknolojisinin Covid-19'a karşı etkisi ortaya kondu**
Aksa Akrilik'in geliştirdiği Everfresh teknolojisinin Covid-19'a karşı etkisi ortaya
kondu.
Dünyanın lider akrilik elyaf üreticisi Aksa Akrilik'in geliştirdiği Everfresh teknolojisinin
Covid-19'a karşı etkisi ortaya kondu. Yapılan testler sonucu Everfresh'in
kullanıldığı tekstil ürünlerinde koronavirüsün 30 dakikada yüzde 97,48
oranında etkisiz hale geldiği görüldü.
Aksa Akrilik Ar-Ge merkezinde 4 yıl süren çalışmalarından ardından 2020'de piyasaya
sunulan antimikrobiyal elyaf ürünü Everfesh, Covid-19 sınavından da başarıyla
ayrıldı. Kalıcı antimikrobiyal etkiye sahip Everfresh, maskeden ev tekstiline
uzanan çok geniş bir alanda kullanım imkânı sağlıyor ve denim, aktif giyim, içlik,
çorap, halı ve nevresim gibi çok sayıda üründe koronavirüsü büyük oranda
etkisiz hale getiriyor. Testlere göre, Everfresh'in kullanıldığı ürünlerde koronavirüs
30 dakika içinde etkisini yüzde 97,48 oranında yitiriyor.
Toplu olarak bir araya gelinen mekanlarda Everfresh güvencesi
Püskürtme ya da benzeri yöntemlerle üretilen ürünlerin aksine Everfresh, elyafın
içerisinde yer alan çinko bileşiği sayesinde antimikrobiyal etki gösteriyor. Bir
bitim işlemi olmadığı için insan sağlığına ve cilde zarar vermeyen ürün, halı,
battaniye, yorgan, nevresim, havlu ve yastık gibi ürünlerde kullanılabiliyor.
Toplumsal hijyen ihtiyacının en yüksek seviyede hissedildiği bu dönemde, bir
araya gelişlerin daha yoğun olduğu otel, cami ve yurt gibi kalabalık alanlarda
Everfresh ürünlerin kullanılmasıyla koronavirüs etkisi büyük oranda azaltılıyor.
Özellikle toplu alanlardaki halı kullanımında ön plana çıkması beklenen Everfresh,
bakteri, mantar ve küf oluşumunun da önüne geçen özelliğiyle ideal hale geliyor.
Üstün nitelikleriyle ön plana çıkan ürün, fiyat olarak da avantajlı görünüyor.
Defalarca yıkansa bile ilk günkü güçlü antimikrobiyal etkinliğini ve koronavirüse
karşı etkisini kaybetmeyen Everfresh ile hijyen ihtiyacı hiç olmadığı
kadar iyi karşılanıyor.
Toplumdaki beklentilere uygun geliştirildi
Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cengiz Taş, Everfresh teknolojisinin,
tekstil sektörüne kazandırılmış önemli bir Ar-Ge ürünü olduğunu kaydederek,
ürünün, koronavirüse karşı koruma sağlamadığını, üzerinde bulunan virüsü belli
bir süre içerisinde yüzde 97,48 oranında etkisiz hale getirdiğinin altını
çizdi.
Pandemi sonrası antibakteriyel ürünlere rağbetin arttığını dile getiren Taş, "Yeni
ürünümüz Everfresh ile toplumda sağlık hassasiyetiyle doğan ihtiyaca yanıt vermekten
dolayı çok mutluyuz. Everfresh, tekstil ürünlerinde yarım saat içinde
koronavirüsü yüzde 97,48 oranında yok ederek sektördeki farkını bir kez daha ortaya
koydu. Everfresh'in içeriğindeki çinko bileşiği sayesinde ürünlere antimikrobiyal
özellik kazandırırken, kötü kokuyu da önleyerek yıkama ihtiyacını azaltıyor.
Hızlı kuruma, su buharı geçirgenliği, hava geçirgenliği, termal izolasyon,
yumuşak, hafif ve konforlu yapısıyla tüm beklentilere cevap verdiğini söyleyebilirim.
Ürünümüz geçtiğimiz yıldan bu yana pazarda ve şu anda oldukça ilgi görüyor.
Bununla beraber, önümüzdeki dönemde özellikle Everfresh teknolojisine sahip
halılara yönelik pazarda yoğunlaşan ihtiyacı en iyi şekilde karşılayacağımızı
öngörüyoruz" dedi.
Hamiş
Bu ürün 3.çeyreğin sonlarına doğru piyasaya sunuldu
esas bilançoya etkisini ilk çeyrek bilançosunda göreceğiz
haber ürünün tutulduğuna dair.
Son çeyrek bilançosundan yola çıktığımızda
ürünlerinde fiyatlarının yukarıya doğru gittiğini göz önünde bulundurduğumuzda
ilk çeyrekde
1.6 milyar civarı ciro
minimum 300 milyon kar gelmeli.
Hisseyi de ona göre fiyatlasınlar
eşek değillerya.
[22:30, 15.04.2021] -: oğul
[22:30, 15.04.2021] -: bunlar
[22:30, 15.04.2021] -: üretmiyor
[22:30, 15.04.2021] -: satmıyor
[22:30, 15.04.2021] -: bi şey yaptıkları yok
[22:31, 15.04.2021] -: fabrika değiller
[22:31, 15.04.2021] -: katma değer üretmiyorlar
[22:31, 15.04.2021] -: para kazanma makinaları
[22:31, 15.04.2021] -: hepsi o kadar
[22:32, 15.04.2021] -: yani
[22:32, 15.04.2021] -: neden
[22:32, 15.04.2021] -: 1 lira olmasınlar diye sorduğunda
[22:32, 15.04.2021] -: bir cevabın olamaz
[22:32, 15.04.2021] -: 100 lira neden olamazlarda da yoktur cevabın
babadan evlada, coin piyasasına dair.
[22:33, 15.04.2021] Alper: Her coin ayrı bir projeyle çıkıyor aslında. Araştırmak istersen yazıp bak istediğin paraya. Kiminin sanal gerçeklkle ilgili çalışmaları var, kimi bilişim teknolojileri, kimi w.appa rakip
[22:33, 15.04.2021] Alper: Aslında hepsinin hikayesi var
:)
işim olmaz oğul ben hayal dünyasında yokum.:)
Beyimiz geçen hafa ufak bi parasına iki günde takla attırdı
havalara girdi
1 lirasını 2.5 yapmış.
Yakında, çok uzak olmayan bi zamanda 0.10 TL görünce şaşırmasın. Bir gece uykumuz kaldı. Onu da ekran başında bekleyip para hiç olmasın diye mi bekleyecez. Bana ters bu işler. Oldum olası haz edemedim bu coin işinden. 5-6 tane rig bile kurdum. Ama al-sat yapmadım. Hep biriktirip sattım. Biz özümüze dönelim. Var mı hikayesi olan :one:
Gündem yoğun yetişmek zor. Haydi buyur burdan yak. Şimdi satan satana. Eh sen uykudaysan yandı gülüm keten helva
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20210416-4.htm
coinle ilgili paylaşımı mı görenler unutun gitsin
tamamen kumar
başka bi şey değil.
Şirket Haberleri-1 (İnfo Yatırım)
Biotrend Çevre ve Enerji’ nin 41.666.666 adet payının pay başına 16,50 – 18,00 TL
fiyat aralığından halka arzına SPK tarafından onay verildi.
Çan2 Termik ’in 74.349.000 adet payının pay başına 3,90 TL fiyatla halka arzına
SPK tarafından onay verildi.
ADESE & DERHL – VBTS kapsamında şirket paylarına 30 Nisan’a kadar brüt takas tedbiri
getirilirken, mevcut durumda BİST – 50 payları dışındaki paylarda SPK kararı
gereği açığa satış yasağı bulunmakta.
AKSA – Ömer Dinçkök tarafından 2016 yılı Genel Kurulu’ndaki bazı kararların iptaline
ilişkin açılan davada, davanın şirket lehine reddine dair Mahkeme kararına
karşı davacı tarafça yapılan istinaf başvurusunun kabulü ile ilk derece Mahkemesi
kararının kaldırılmasına, davanın kısmen kabulü ile 2017 yılı genel kurulda
gündemin 6.maddesinde alınan kararın iptaline karar verildiği, şirketin temyize
gideceği açıklandı.
ANSGR – Ocak – Mart döneminde prim üretimi %20,7 artışla 2,35 milyar TL’ye yükseldi.
AVISA – Ocak – Mart döneminde prim üretimi %23,73 artışla 405,78 milyon TL’ye yükseldi.
AVHOL – Şirket tarafından tarım, hayvancılık ve turizm faaliyetlerinde bulunmak
amacıyla çalışmalara başlanmasına, bu kapsamda yatırımlar yapılmasına, gayrimenkuller
satın alınmasına, gerekli araç gereç ve ekipman tedarikine, tarım, hayvancılık
ve turizm faaliyetlerinde bulunmak amacıyla iştirak olarak edinilmesine,
faaliyet yatırımları için gerekli olan finansmanın Alsancak Sağlık Hizmetleri’nden
sağlanmasına karar verildiği açıklandı.
AYDEM – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler 19 – 22 Nisan arasında
toplanacak.
AYGAZ – Şirketin %100'üne sahip olduğu Aykargo ile ilgili proje kapsamında görüşmelerin
devam ettiği açıklandı.
BJKAS – Uyuşmazlık Çözüm Kurulu tarafından şirketin futbol A takım eski teknik direktörü
Abdullah Avcı’ya 17,3 milyon TL ödemesine karar verildiği açıklanırken,
şirket tarafından tüm yasal hakların kullanılacağı belirtildi.
ECZYT – Şirketin %10,29 oranında pay sahibi olduğu Eczacıbaşı Yapı Gereçleri’nin
1.161.585.936 adet payının 208,7 milyon TL’ye Eczacıbaşı Holding’e satılmasına
karar verildiği açıklandı.
ESCOM – Şirket bağlı ortaklığı Alesta’nın, Startup.watch raporuna göre Türkiye'de
Q1-2021 döneminde en fazla sayıda yatırım yapan kurumsal yatırımcı unvanı elde
ettiği açıklandı.
ESEN – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Margun Enerji’nin halka arz çalışmalarına başlanılacağı
açıklandı.
EKGYO – Şirket tarafından geliştirilen projelerde, Ocak – Mart 2021 tarihleri itibariyle,
toplam 1,8 milyar TL, satışa esas brüt 182.032 m 2 büyüklüğe ulaşan,
1.206 adet bağımsız bölümün satışının gerçekleştirildiği açıklandı.
GARFA – 745 milyon TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru
SPK tarafından onaylandı.
GOZDE – Şirketin portföy şirketlerinden İsmet Ambalaj’ın iştiraklerinin paylarının
satışı, ya da başka bir şirketle birleşmesi imkanlarını araştırmak ve bu amaçla
potansiyel alıcılar ile görüşmeler yapmak için danışmanlık sözleşmesi yapılmak
suretiyle yetkilendirme yapılması kapsamında, Ambalaj Yatırımları’nın dolaylı
bağlı ortaklılarından Propak Ambalaj’a ilişkin çeşitli basın organlarında yer
alan haberler olduğu ve somut gelişmeler olması halinde açıklanacağı açıklandı.
GWIND – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler bugün toplanacak.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
OSMEN - Şirket sermayesinin 19,9 milyon TL'den %2,60 oranında tahsisli olarak 0,5
milyon TL artışla 20,4 milyon TL'ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru
QUAGR - Şirket sermayesinin 120 milyon TL'den %100 oranında bedelsiz olarak 120
milyon TL kar payından artışla 240 milyon TL'ye yükseltilmesine karar verildi.
PEKGY - Şirket sermayesinin 253 milyon TL'den %400 oranında bedelli olarak 1,01
milyar TL nakden artışla 1,3 milyar TL'ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru
RYSAS - Şirket sermayesi bugün 119,3 milyon TL'den %109,47 oranında bedelli olarak
130,7 milyon TL nakden artışla 250 milyon TL'ye yükseltilecek olup düzeltilmiş
pay fiyatı 3,5493 TL'ye denk gelmekte.
YAPRK - Şirket sermayesinin 7,1 milyon TL'den %100 oranında bedelsiz olarak 7,1
milyon TL artışla 14,2 milyon TL'ye yükseltilmesi kapsamında SPK'ya başvuru yapıldı.
spk onaya verse bile o iş senin zannettiğin kadar kolay olmayacak peker efendi
zor toplarsın 1 milyara yakın parayı piyasadan
Hatırladığım kadarıyla bi kere demiştim
bir piyasanın olmadığını
kademelere baktığımızda istisnasız
tüm hisselerin speklerin oyuncağı olduğu çok net görülüyor.
ceoem'in verilerine bakıp pahalı bulmuş neyin nesidir kimin fesidir diye sorgulamamıştım
iktidara çok çok yakın!!!!!!!!!
Bana gore afyon da iyi callisann 2 indikatör
https://i.resmim.net/O7RPM.jpg
Görünür mu bilmem..
4 Tl den ekstra afyon aldiranlardan Allah razı olsun deriz inşallah.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
SM-A107F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hayırlı Cumalar... :wave:
Cuma 'nın hayrı ve bereketi üzerimize olsun inşaAllah...
Nerde bu koçari?
çok yorgun
kafası karışık
az kabuğuna çekilecek
ilk çeyrek bilançolarını görmek istiyor
hissesinde şimdilik hareket etmeyi düşünmüyor.
https://twitter.com/aksa_akrilik/sta...12846037413888
Aksa Akrilik markalarından olan Everfresh, 30 dakika içinde koronavirüsü yüzde 97 oranında yok eden ürünü ile farkını bir kez daha ortaya koydu ve üstün bir başarıya imza attı.
Dükkanı rölantiye alıp, başka başlıklarda yazmak ? :wu: :28:
DowAksaTürkiyenin ilk ve tek, dünyanın sayılı karbon elyaf üreticilerinden DowAksa, enerji, ulaşım, savunma ve alt yapı sektörleri başta olmak üzere endüstriyel sektörlere karbon elyaf kompozit çözümleri sağlar. Şirket 2012 yılında iki dünya devi, Dow Chemical Company ve Aksa Akrilik San. A.Şnin 50/50 ortak girişimi olarak kurulmuştur, Akrilik elyafta dünya lideri olan Aksa ile malzeme bilimi konusunda öncü olan Dowın bilgi, deneyim ve gücünü birleştiren DowAksa, precursordan, karbon elyafa, karbon elyaftan reçineye uzanan ürün gamı, mühendislik çözümleri, teknolojisi ve know-howâ€â•ı ile sektörün sayılı tam entegre çözüm üreticilerindendir. Şirketin ileri teknoloji ile donatılmış dünya standartlarında üretim tesisi, Avrupa, MENA ve Orta Asya'ya maksimum 4 saatlik bir uçuş mesafesinde olan Yalova'da bulunmaktadır.Karbon elyaf, rüzgar türbinlerinin enerji üretiminin artırılması, otomobillerdeki yakıt tüketiminin azaltılması, altyapı ve yapıların güçlendirilerek ömürlerinin uzatılması gibi dünyanın karşı karşıya olduğu en önemli sorunlara yönelik inovatif çözümler sağlayan, katma değeri yüksek ve stratejik bir üründür. DowAksanın bu konuda gerek dünyanın birçok ülkesine ihraç ettiği, gerek de Türkiyenin rekabet gücünü arttırmaya yönelik ürettiği çözümlerden bazıları şunlardır:Yeni nesil rüzgar türbini kanatları için poliüretan bazlı pultrüze profiller, otomotiv seri üretimi için üstün lider özelliklere sahip hızlı işleyen (3 dk) reçine bazlı EMC, savunma ve havacılık sanayinde kullanılan yıldırımdan korunma çözümleri ve yapıştırıcı filmler, Yalova'daki ISO9001: 2015 ve AS9100D sertifikalı prepreg üretim tesisinde üretilen geniş yelpazede kumaş seçenekleri (UD, Woven, NCF) ile farklı güçlendirme çözümleri (karbon elyaf, e-cam elyafı, s-cam elyafı, silika, kuvars, bakır) ve dünyanın altyapısını geri kazanmak için uygun maliyetli ve yenilikçi bir çözüm olarak öne çıkan DowAksanın bina güçlendirici çözümü CarbonWrap®.www.dowaksa.comSektörler
İletişimKVKK HakkındaBilgi Toplumu HizmetleriSite HaritasıCopyright © 2018 Akkök Holding
Sitemizin işlevselliği için bu sayfada teknik olarak gerekli çerezler tutulmuştur. Teknik olarak tutulması gerekmeyen ancak size daha iyi kullanıcı tecrübesi ve kişiye özel teklif (pazarlama çerezleri, reklam ve takip mekanizmaları) sunmamıza, internet trafiğimizi analiz etmemize ve sosyal medya özellikleri sağlamamıza izin veren çerez ve takip mekanizmaları ancak onayınızı vermeniz halinde kullanılır. Bize onayınızı iletmek ya da ilettiğiniz onayı ileriye etkili olacak şekilde geri çekmek için aşağıdaki kutucuğu işaretleyebilirsiniz. Detaylı bilgi için lütfen Kişisel Verilerin Korunması ve Gizlilik Politikamızı inceleyiniz
İlk çeyrek ciroda beklentinizi yüksek buldum sayın valim
inşaalalh siz haklı çıkarsınız.
Hamiş
bu seneden itibaren hisse başı 1.20 tl'yi aşağıya düşmeyecek şimdilik beklentilerimizden o sonuca varılır
çünkü firmada olan ortaklar arası kavga dağıtılabilir karın tamamının dağıtılmasına vesile oluyor.
bistte fk lar fezada dolaşırken
aksa
temettü/fiyatda buralarda sürünemez, sürünmemeli.
Hamiş 2
bu temettü veriminde hisseye bu seneden sonra bistte rastlamak zor olacak.
fk=hisse başı kar
t/f= hisse başı dağıtılan kar(koçari' den yeni datadır)
Aksa topiğinde bunu demiştim, burada da olsun
arkadaş ilk çeyrekde 2 milyar ciro beklediğini yazmıştı, inşaallah o haklı çıkar.
olurda haklı çıkarsa sene sonuna minimum 8 milyar ciro demek ki
o zaman benim ciro=piyasa değerine görede iddialı lafım cuk oturur
o rasyo firma değerleri yerlerde sürünürken bir firma o kadar etmelidir datasıydı.
ARTIK O SÖYLEMİ EN AZ O KADAR ETMELİDİRE DEĞİŞTİRMEK LAZIM. Rasyo benim değil mi? değiştirdim gitti.
temettü/ fiyat datasında
15 makul
30 pahalı diyorum.
aksa bu sene 1.2 tl temettü verir beklentimden yola çıktığımda
1.2 X15=18
makul fiyatın altındadır
ucuz kategorisindedir.
hedef 10 aksa =1 otokar(pay değerinde)nerede buluşurlarsa.
Doğru zamanda, MAKUL FİYATIN ALTINDA, doğru hissedeyim vesselam.
Aksa tarafından Türkiye'de de üretilmeye başlanmasıyla sıkça gündeme gelmeye başlayan karbon fiber veya karbon elyaf bugün uçak, uydu ve roket sistemi, kişisel koruyucu ekipmanlar, basınçlı kaplar ve Formula 1 yarış arabalarının iskelet sistemlerinde yoğun olarak tercih edilirken dünyada da kullanımı hızla yayılıyor.
Karbon fiber veya karbon elyaf... O, isminin çağrıştırdığı gibi ne bir 'hava' ne de ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın deyimiyle 'karton piyer'in kardeşi... O, dünyanın en dayanıklı elementi. Üstelik katma değeri çok yüksek ve stratejik bir ürün. Aksa tarafından Türkiye'de de üretilmeye başlanmasıyla sıkça gündeme gelmeye başlayan bu yeni ürün, ağırlıklı olarak, uzay ve havacılık sektöründe, kara ve deniz taşımacılığında, endüstriyel malzemelerde, bina ve altyapı güçlendirmelerinde, rüzgâr santrallerinde ve spor malzemelerinde kullanılıyor. Birçok uçak, uydu ve roket sistemi, kişisel koruyucu ekipmanlar, basınçlı kaplar ve Formula 1 yarış arabalarının iskelet sistemlerinde de karbon elyaf yoğun olarak tercih ediliyor.
hamiş
aksa topiğinde yazılandır, başka bir yerden teyit etmiş değilim
siha ve ihalarda da dowaksa'nın ürettiği karbon elyaf kullanılıyormuş.
https://www.youtube.com/watch?v=aCAlnOzdfMQ
pek sevdim.
https://onedio.com/haber/ozgur-demir...desktopSidebar
Hani siz öğr. görevlisiniz ya
tv'de ne dediğinizi bilmiyorum dinlemedim
üretirsek
satarsak
ihracatımız ithalatımızdan çok olur
cari açığımız olmazsa
dövizin stabil hareket edeceğini
dağdaki
70'lik çobanda biliyor
Bravo size
çalmışlar dememişsiniz ya
öğr. görevisi
muhalif prof. olarak
alkışı hak ettiniz.
büyük başarı
İstanbul Gelişim Üniversitesi nden Finans Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hakan Yıldırım, piyasa oluşan fiyat balonlarının ekonomik sıkıntılara neden olabileceği uyarısında bulunarak, Peki, bu fiyat balonu nedir? Fiyat balonu bir varlığın gerçek ve sanal değer arasında sanal değer lehinde fiyatlanması olarak ifade edilebilir. Ancak bunun tanımından ziyade nasıl oluştuğuna bakmak gereklidir. Fiyat balonları şu ya da bu sebepten dolayı oluşsa da insanların kolay yoldan zengin olma hayali ile beslenmektedir diye konuştu. Piyasada varlık fiyatlarına ait balonların dört aşama içinde hareket ettiğini söyleyen Yıldırım, Bu aşamanın ilki gizliliktir. Gizlilik fiyatların düşük olduğu ve başlangıç fiyatı olarak ifade edilebilen bölge veya süreç olarak ifade dilebilir. Bu süreçte akıllı diye tabir edilebilecek yatırımcılar (Bana ait bir kelime değilmiş herkes kullanıyormuş gördün mü koçari abi ) varlıkları almaya başlarlar ve varlık fiyatları yavaş yavaş yukarı yönlü bir fiyatlama davranışı içerisine girerler. İkinci aşama ise farkındalık sürecidir. Bu süreçte artık kurumsal yatırımcılarda sahneye çıkar ve bu bölgede fiyatlar yükselişe devam eder ve belli bir noktadan sonra ani ancak keskin de olmayan bir düşüş yaşar. Bunun en temel sebebi ise ilk satışların gelmesidir. İşte bu noktaya 'ayı tuzağı' denilmekte ve burada bazı yatırımcılar çok paniklemese de alım yapmaktan vazgeçerler. Bu sürecin son evresinde fiyatlar medyanın ilgisi ve yapılan haberler ile yükselişe geçer ifadelerini kullandı. Üçüncü süreçte ise toplumun her kesiminin yatırım yapmak ve kolay yoldan para kazanmak istediğini belirten Yıldırım,Büyük bir coşku ile fiyatların devamlı artacağına inanmaya başlarlar. Artık neredeyse tüm varlığını yatırım aracına ya da büyük ilgi gösterdikleri varlığı almak adına satma eğilimine girerler. Fiyatlar bu süreçte aşırı bir yükseliş davranışı içine girer. Bu süreçte varlığın fiyatı en tepe noktayı vurur ki geldiği bu en tepe nokta ilk ve son tepe nokta olur. Artık fiyat balonu öyle bir şişmiştir ki kimse bu balonun söneceğine inanmaz. Tabi bu süreçte bazı akıllı yatırımcılar ya da finansal okuryazarlığa sahip yatırımcılar yavaş yavaş karlarını çekmek için satışlar yapmaya başlarlar. Yatırımcıların diğer kısmı ise bu baskı karşısında yavaş yavaş düşen fiyatları pek kale almazlar. Yani bu noktada fiyatların hep yükseleceği inancı daha ağır basar ve bu süreç dördüncü evre olan sönme sürecini temsil etmektedir†dedi. Sönme sürecinde fiyatların kısa ve küçük harekete bağlı olarak düştüğünü ancak yatırımcıların bu düşüşü inkâr etmeye başladığını belirten Yıldırım, Bu inkâr varlığın eski seviyelere geleceğine dair inanca sahip yatırımcıların davranışından kaynaklanmaktadır. Düşen fiyatlara karşı tam bir panik havası olmaz hatta düşen fiyatlar sebebi ile çok büyük olmasa da kar etmek amacı ile alımların devamına sebep olur. Ancak miktar hacim olarak düşük alış baskıları fiyatların küçük düzeltme sürecine girmesine sebep olsa da tekrardan düşen bir fiyat davranışı kaçınılmaz olur. Bu sayede panik kaçınılmaz olur ve bir kısım yatırımcı satış yapmaya başlar ve satış baskısı neticesinde dramatik bir düşüş söz konusu olur ve fiyatlar artık toparlanamaz hale gelir. Böylelikle fiyatı yüksek seviyede iken alım yapan yatırımcılar büyük zararlara gebe kalmış olurlar ifadelerini kullandı.
Kaynak Linki = https://www.hisseanaliz.com.tr/haber...-geliyor-30671