Fonlardaki %10luk vergi muafiyeti yarın sona eriyor sizce tekrardan uzatılır mı?
Printable View
Fonlardaki %10luk vergi muafiyeti yarın sona eriyor sizce tekrardan uzatılır mı?
Yatırımların yerli yerine yabancı hisselere kaymalarını istemiyorlarsa uzatabilirler diye düşünüyorum. Aksi taktirde zaten mevcut şartlarda bir cazibesi kalmayacaktır. Bugün uzatılmasa bile, döviz bazlı fonlara kayma görürlerse, her zaman yapıldığı gibi bir süre sonra tekrar muafiyet getireceklerdir diye düşünüyorum.
31 Mayıs Pazartesi günü yurt dışı tatili olduğu için yarın yurt dışı varlıklara yatırım yapan fonlarda(AFT, YAY, IPJ gibi) alım-satım talimatlarınız bir gün ertelenecek ve fon fiyatları bir gün sonra güncellenecektir. Alıntı
TGE'de bu hafta büyük tutabiliriz, pozitif veya negatif.
Elimize ne verirlerse artık.
Rast gele dostlar.
Cuma günü bist +%0,50 kapattı ama neredeyse bütüm hsyfler eksi kapatmış...
Yine gece 12 de resmi gazete ile belli olacak bu stopaj işi sanırım.
Bir önceki mevduat stopaj indiriminde, "stopajı indirdik ama bir şeye yaramadı" diye kestirip atmışlardı çünkü döviz mevduatları yine roketlemişti. Bu sefer de görebildiğim kadarıyla, geçen seferki kadar olmasa da gerçek kişilerin döviz mevduatları artmaya devam ediyor; ya da en azından %19 faize karşı beklenen ters dolarizasyon bir türlü başlamadı. Yine bunu öne sürüp "vergiden kalmayalım bari" demezler umarım.
Açıkçası stopajı düşük tutsa da tutmasa da kademeli olarak dövize bağlı fonlara aktarmaya devam edeceğim. Bir yıllık faizi bir ayda yakalayan döviz kuru var elimizde ve bitmek bilmeyen risklerimiz.
Ziraat Bankası'nda portföy bulunduran var mı? Daha doğrusu illa vardır da, hanımın portföyü taşıyacağım çok dağıldı parası bankalara takip edemiyor. Yalnız çok fazla EFT yapması gerekiyor, portföyü taşısak ücretsiz EFT falan tanımlıyorlar mı? Konunun pek yeri değil biliyorum, kusura bakmayın.
Soracağım bankaya bizde öyle bir uygulama yok diyecekler, belki tecrübe etmiş olan vardır.
IPB %30’a tekabül eden thy, tavhl, tuprs tan oluşan hisse ağırlığını yaklaşık %40’a çıkarmış.Bence froto, krdmr ve/veya penta eklediler.Haziranın ilk haftası portföy dağılım raporunda görürüz muhtemelen.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
MAC bugün iyi getiri sağlar zira portföyündeki göreceli yüksek orandaki celha ve ditas % 9 üstü kapattı.
Diğer hisselerine de baktığımda tahmini 1.40 üstü olacak gibi.
ABD tahvillerinde faiz artışının devam edebileceği beklentisiyle
gecikmeli de olsa TDG leri kademeli satmaya devam ediyorum.
Mac +1.68.
Teknoloji hisseleri son 2 haftadır düşüşte. Takip etmekte yarar var. TTE, ICZ, ITP vs. Yatırım tavsiyesi değildir.
Resmi gazetede stopaj muafiyetinin uzatılmasına yönelik karar yayınlanmadı.
Stopaj muafiyeti bu günden itibaren bitti.
Yeni alınacak fonlar stopaja tabi olacak.
Biraz vardı mevduatım. Naci Ağbal döneminde başlamıştım. 3 gün sonra doluyor vadesi. Bu dakikadan sonra hiç bir güç tekrar bağlatamaz beni. Doları bile alıp yastık altında tutacağım. Bir yandan tl tasarruf edin diyip, bir yandan tl tasarruf edeni cezalandırmak. İnanılır gibi değil.
TGE'de yine elimize verdiler...
%-0.26
https://www.dunya.com/ekonomi/tl-mev...-haberi-623152
Türk Lirası mevduatları teşvik etmek için getirilen ve 31 Mayıs'ta sona ermesi planlanan stopaj indirimi üçüncü kez uzatılıyor.
E ne oldu şimdi mevduatta muafiyet devam, fonlarda kalktı mı ? Yahu şu devletin bir gün işi düzgün, anlaşılır olsun.
dostlar kafamı karıştıran bir konuda değerli fikirlerinize başvurmak istiyorum. yaklaşık bir aydır yüzde 30 portföyümle altın fonu taşıyorum. bi aralar gbc de almıştım ama düşüşler başlayınca satmıştım. orta ve uzun vadede şu an stopajsız olarak devam ettiğim altın fonu mu mantıklı? yoksa stopajlı da olsa içinde altına ek olarak gümüş ve hisse senedi ürünleri de olduğundan gbc mi mantıklı?
GSP fonunu performans olarak ayrintili inceleyen var mi ? ALC ve DPT fonlarina gore GSP performansi normal mi ? GSP temettu odemesini banka hesabimiza yaptigi icin , performansi ALC ve DPT fonlarina gore dusuk gozukuyor olabilir mi ?