Tefeciden alıp banka borcunu kapattı. Tefeciden bedavaya mı aldı o parayı ?
Printable View
Emanetteki hisse dediğin 3-5 lot hisse olsa anlardım. 204 milyon lot yani o zamanki ödenmiş sermayenin % 30 ndan fazla...Hiç kayda kuyda girmeden, MKK'ya çaktırmadan :) bunca hisseyi tahtadan nasıl satacak da tefecinin borcunu ödeyecek, bir de bunu izah ediver sana zahmet.
Tamam, ona da ok. Banka faizlerinin % 50 seviyelerinde olduğu bir konjonktürde 204 milyon lot hisseyi -bu seviyelerden kabaca en az- 350-400 milyon lot olarak satması gerekli tefeciye olan faiz borcu giderini karşılamak için. Nasıl olacak bu iş, çaktırmadan ? Sermaye 800 milyon Tl yani piyasada mevcut hisselerin yarısı ???
--oluyor işte,
hayalci alıyor,
zirveye göre çok ucuzlamış diyen alıyor.
petrol çıkaracak diye alıyor.
borcu sıfrılandı, bundan sonra çok karlı bir şirket olacak diyen alıyor.
düşüş trendinden çıktı diyen teknikçi alıyor.
ODAŞ gidiyorsa bu da gider diyen alıyor..
yatırım ve emeklilik fonları hatır ve vefa için için alıyor, olabilir..
vs vs..
Diğer konu, burada defalarca yazdım. Trade işlemlerinden bugüne kadar yazdıkları zarar dünyaları buldu. Sırf ben 2 milyon Tl den fazla para kaldırdım bu tahtadan...
--bazen, evdeki hesap çarşıya uymaz...yapacakları da pek bir şey yoktu...faizini ödesin-yüzsün yeter...
--başka ne yapabilirlerdi ki?...
--ayrıca, fiyatın senin benim için önemi var...onlar için yok ki, maliyeti sıfır..
--belki ileride 2022 gibi bir dönem gelirse borç ödenir...
Bu işleri öyle kolay mı sanıyorsunuz siz, dingonun ahırı mı burası; herkesin elinde yapay zeka algoritmalar...Böyle bir piyasada -en az- % 50 faizle aldığın parayı (bugünkü değeri 4,5 milyar Tl) tahtadan çıkaracaksın.
Hayal dünyasındasın sen evladım. Uyan !
Adamın a.q. lar hele ki böyle bir şey olduğu duyulsun, bilinsin...Kim olursa olsun ...Piyasa bu piyasa, benim çok param var diye bir şey yok ! Seçil de öyle zannetti sıçtılar ağzına...:rules:
Piyasayı sadece gariban TR vatandaşlarından ibaret sanan zavallıdan ancak bu kadar vizyon. Rus mafyasından tut Norveç Varlık Fonuna herkesin cirit attığı piyasadan 4,5 milyar Tl kaldıracaklar...
:kahkah:
"Petro kimya ve madencilik alanındaki somut konuları görüştük ve enerji alanında şirketlerimizin ilgilerini konuştuk. Bu konuda ileride geniş açılımlar bekliyoruz " diyor Hakan Fidan Karakaş'ta mevkidaşı ile az önce yaptığı ortak basın toplantısında. Tüpraş mı desem,Petkim mi bilemedim. Acaba hangi şirketler ola ki???
Sayın bakan bu ziyaret öncesi Chris Murphy ile görüşmüştü hatta sayın Erdoğan tarafından da kabul edildi. Kim olduğunu da geride yazmıştım. Seçimler konusunda sıkıntı yapma hallederiz demiştir Maduro'ya...Bu konuda en tecrübeli teşkilatlanma bizde nitekim...:rules:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...25#post6720225
Bir şeyler olacak o kesin de, bu adamlar böyle ballı kaymak bir işi halka açık bir şirket üzerinden neden yapar kafam ona basmıyor. Kur tırışkadan bir şirket malı götür ??? Ya da, satılan o malum 204 milyon lotun (hatta belki de tahsisliden alınan 139 milyon lotun) sahipleri Venezuela'daki şirketin kalan % 40'ına sahip olanlar mı acaba ? Şayet öyle ise aslında CANTE üzerinden -dolaylı olarak- o şirketin % 70-75 civarına sahipler... Kabaca hesapladım. Bu işin arkasından mahşerin dörtlüsü çıkarsa da hiç şaşırmam. YF'larını dikkatle izlemek lazım, bu mallar bir şekilde fon (atıyorum Re-Pie :cool:) hesaplarına kayar ise bingo !
bu adamlar böyle ballı kaymak bir işi halka açık bir şirket üzerinden neden yapar kafam ona basmıyor.
--aklını peynir ekmek ile yediğinden olsa gerek, basmıyor...
Venezuella tafafı halka açık bir şirket olmasını istemiş olabilirler.Bence esas sorulması gereken, neden ODAŞ herşeyi kendisi yapıyor da CANTE ye devrediyor. Bu ay içinde ODAŞ ile CANTE bir protokol imzalamıştı.Gelinen noktada Aralık ayı başında açıklanan durum için 2 ay içinde bürokratik işlemler halledilecekti.Pehlivan tefrikası gibi KY konuşuyor .Bakalım süreç ile ilgili haber ne zaman düşecek. Bence Zaloğlu da bunu bekliyor
https://www.haberturk.com/disisleri-...onustu-3663897
Bence bu açıklama burada birilerine başka bir ajanda güdenlere çok fena kapak oldu.
Mahşerin dört atlısının başında Mirac'a çıkan atın :cool: ODAS'taki ortaklığı % 18 gerisi halka açık. Yani buradan istediği payı alamazdı. O mesajda dediğim gibi kalan o % 40 pay kimin onu bulmak lazım; öyle bir strateji uyguladılarsa ve bu malum lotları da bunlar aldıysa Venezuela işine dolaylı olarak büyük bir oran ile ortak oldular..
Bugün pek hareket yok.
Geriye dönük KAP açıklamalarına baktım.
2022 yıl sonunda sermaye 320 milyon iken % 76,77 Odas, % 23,23 Halka açıkmış.
2023/9 da ise sermaye 800 milyon iken % 51 27 Odas, % 48,73 Halka açık.
2021-2022 yıl sonu bilançoları Ocak sonu-Şubat başı açıklanmış.
Şubat sonuna geldik 2023 yılı bilançosunu halen bekliyoruz.
Aynen, koskoca THY bile nisana attı, bunlar SPKnin verdiği süre uzatımını sonuna kadar kullanır.
c) II-14.1 "Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği" ve II.14.2 "Yatırım Fonlarının Finansal Raporlama Esaslarına İlişkin Tebliğinde belirlenen bildirim sürelerine, TMS 29'un ilk kez uygulanacağı yıllık finansal raporlar için 10 hafta, 31.03.2024 ile 30.06.2024 tarihli ve özel hesap dönemine sahip olanların enflasyon muhasebesi uygulanacak ilk yıllık finansal raporlarını takiben hazırlanacak ilk iki ara dönem finansal raporları için 6 hafta ilave edilmesine karar verilmiştir.
Benimde dikkatimi çekti, son çeyrek karlılığı iyi gelmiş, petrol işi gelişirse borsamızın yıldız hissesi bile olabilir. İlk parti aldım bakalım, gelişmelere bağlı olarak tekrar almayı düşünebilirim. YTD
Demek ki adamın derdi benimle...Kaç gündür yok ortada...Şimdi bir şeyler yazsam şıp diye damlayıp sinirlerimi alt üst edecek yine...
Venezuella meselesi bir ilüzyon mu yoksa gerçek mi?Tahtaya bakıldığında sanki bu durum
hiç yokmuş gibi bir fiyatlama var.Venezuella da petrol ve doğalgaz işleri için mutabakata varılmamış gibi bir durum var.
Kurumsallıktan uzak olan şirket, Aralık başında gönderdiği Kap haberinde 2 ay içinde Venezuella daki işlemler halledilecek, 170 tane kuyunun
üretim işi şirketimize devredilecek diyordu.3Ay geçti.Ortada koca bir sıfır var.İşlerin tamamlandığı ile ilgili bir KAP haberi doğru fiyatlama getirir elbette.Ancak
gelinen noktada zaman uzadıkça inandırıcılığı da kayboluyor.
Bence çok daha uzatamazlar.Buralar hep Dutluk tu mu... yoksa Çortluk tu mu diyeceğimiz
zaman dilimi Mart ayıdır.
Bana göre de tahtayı baskılayarak mal toplamanın sonuna yaklaşıldı. Mal toplanıyorsa tabi. [emoji3]
Bir arkadaş, piyasadaki hisselerin % 85’i toplu demişti. Umarım öyledir de tahtayı yukarı sürerler.
Olursa ala, olmazsa Mualla.
Venezuella işi yalansa eğer, bir rüyaydı deriz ve hayat devam eder.
ne kadar da adi bir grup lar şu kağıda yön veriyor,bu kadar da baskımı olurmuş,yazık...koskoca bir sene geçti...
bu hisse bir yıl önce 27 tl idi,gerçekten yazıklar olsun,küçük yatırımcının rızkıyla oynayanın Allah belasını versin.
KAP'ta ki "(PDVSA) tarafından sözleşmesi bulunan Multiservicios Tomlam CA'nın sahada çalışma izni alınmış olup" ifadesi Venezeula işinin yalan olmadığının delili bence. ODAŞ ilgilenmediği veya henüz çoğunluk hissesine sahip olmadığı bir şirket için neden izin alındı desin ki. İzni kim alacak, eski TOMLAM yönetiminden ziyade şirketin yeni sahibinin başvuru yapması daha mantıklı.
Venezuela'da iş fırsatları konusunda şahsen şüphem yok, mutlaka bir gelişme olacaktır, ama zamana ihtiyaç olduğu düşüncesindeyim. Ambargodan yeni çıkmış bir ülkede iş geliştirmenin zorlukları malum, önemli olan her iki ülkenin siyasi iradesinin alınmış olması, karşılıklı çıkar ilişkisiyle , ülkemizden devlet kurumları, şirketleri haricinde özelden sadece CANTE/ODAŞ isminin geçmesi umutlanmamız için yeterli. Şahsım adına sabretmeye devam ediyorum... En azından Aralık ayındaki KAP haberinde belirtilen Mayıs ayını görmek lazım, hem seçim geçmiş olacak hem elektrik zamları gelecek...Bakalım tüm cante yatırımcıları için hakkımızda hayırlısı, tren kalkmadan daha nereye gideceği, durakları vsvs belli olmadan yerimizi aldık...
Burda çok yararlı bilgiler olurdu fakat kaç gündür kimseden ses yok
Herkeste çaresizlik mi oluşmaya başladı
Hocam sizin yazdıklarınız gayet mantıklı ve bu hissede çakılı kalan benim gibi ky lar için bir nebze olsun umut verici yorumlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum..
--şuna söyleyecek sözüm, anlatacak palavram kalmadı de; ya da sus...
Multiservicios Tomlam CA'nın sahada çalışma izni alınmış...
--adı geçen şirket, sahada petrolün direk üretimi ile ilgilenmiyor, yardımcı işler yapıyor; geri hizmetlerde (yardımcı hizmetlerde) çalışıyor;
--internet sitesine giren görür...http://multiserviciostomlam.com/
Yapay kaldırma sistemlerinin tasarımı, üretimi, kurulumu ve bakımı için akıllı çözümler sunarak ulusal petrol pazarında lider konuma ulaşmayı amaçlıyoruz.
demişler...