selpak 32li tuvalet 131 liraydı ordan takip edicem...
Printable View
gerek yok bizim yerimize onu yapanlar var. ENAG. Onların verileri bence Tuik verilerinden daha fazla itibar görüyor.
Yılbaşı kur 7,35 miş. Enag yılsonu enflasyonunu 3 OCak'ta görürüz, tahminim %70 civarı çıkacak. ABD den de %7 düş. Kurun zaten yılsonu rakamı 11.98 gibi birşey çıkar. Üstü buranın risk değerlemesi ile alakalı.
Ayrıca kurdaki, asgari ücretteki, enerjideki, emtialardaki artışların etkileri herşey toz pembe devam etse bile önümüzdeki 3 ayın enflasyonunu da şimdiden bozdu. Tüm 2022 nin kur rakamının 12 olabilmesi için piyasaya ciddi müdahale edilmesi lazım. Yani kurun serbest piyasa koşullarında fiyatlanmaması durumunda ancak bu hesapladığımız değerlerde kalır.
Kurdaki yükselişin azalacağı dönem turizm girdilerinin olduğu dönem olur.
Onun dışında bizim elimizde olmayan ABD faiz artışı, Ukrayna Rusya meselesi gibi riskli diğer konularda var.
Bu mevduat konusu kurun anormal yükselişini şuan kesmiş olsa da (bence kurun bi şekilde dengelenmesi olumlu) kamu maliyesi tarafına da ciddi yük getirecek. Pandemi döneminde bile azami dikkat edilen kamu maliyesinin önümüzdeki dönemde nasıl etkileneceğini hep beraber göreceğiz.
ORAYI AŞAMADI GERİ SARMAYA BAŞLADI...
https://i.hizliresim.com/23jae1y.jpg
fıtch: Makroekonomik ve finansal istikrar riskleri türk bankaları için negatif
1.4milyar tl teminat tamamlama çağrısı var vay anasını
Seçim yok deyince borsaya satış geldi. Önceden dövize satış gelirdi . Artık borsaya satış geliyor. Üç kağıt ekonomilerinde her daim istisnasız birileri soyulur. ama faizde kalan soyulur, ama borsada kalan soyulur, ama dövizi tepeden alan soyulur, ama birikimi olmayan soyulur. burada ortak payda soyulmaktır. adı üstünde üç kağıt ekonomisi. üretmeyen ekonomilerde zarar vardır, bu zararı da sürekli halk paylaşır, tıpkı bugünlerde olduğu gibi.
1 konteynır gelip onun sonucunda üretim+lojistik süreçleri 2 haftada olan şeyler değil..fakat 13 sonrası kur atağı 2 haftada oldu.. ama son iki hafta öncesi zaten ciddi bir kur fiyatlaması başlamıştı ki henüz o bile tamamlanmadı bence.. dolayısıyla 18 den 12 lere düşüş zaten öyle pozitif anlamda fiyatlanmayacak, zira 18'e çıkışin kendisi fiyatlanmamıştı daha..
Fitch: Bankaların kredi profilleri, hükümetin ekonomik gündemini desteklemek için bankacılık sektörü aracılığıyla kanalize edilen potansiyel hükümet teşviklerine veya diğer önlemlere karşı hassas
Pıst 100 ile bazı endeks ağırlığı olan tahtaların saatlik graflarındaki formasyon aynı çalışıyor.
Dolares in dalga boyu ve stabil duruma gelmesi ile oyun yeniden başlar ,
Dolar yukarı giderken nasıl birileri tarafından ENDEKS te kullanıldıysa aşağı gelirkende kullanılıyor.
pıst 100 teknik olarak %20 aşağıda ayı piyasası gibi gibi bunu yapan aynı düzenek ,
kademler bom boş
ya tavan olacak ya taban
bul karayı al parayı
neyse ben tophanaye sur dibinde barbut oynamaya gidiyorum
akçay bu ****** çocukları ne yaparsan yap bizi bir yere getirmez .
Yazsalar ya Avrupadaki ülkeler veya ABD ile ilgili rapor , orada herşey çokmu düzgün.
Bugun Rusun eline düşmüşler doğalgazda , Almanya,polonya,Fransa bu iş artık sıcak savaşlara gidiyor demedi deme ,
Önemli olan ülkenin bu saatten sonra elindeki imkanları doğru kullanması gerek.
Geri sayfada laguna abi gelmiş hoş gelmiş hayırlısıyla 0.57 0.58 biraz yazıldı tahtaya hayırlısı olsun bakalım ytd
Rest çekme konusunda haklısınız...
Bunlar geldiğinde ilk 5 sene Amerika'daydım...Neyse ki ordaydım...Güzel yıllardı.
Sonra buraya dönmek zorunda kaldım, ne yazık ki.
Keşke o zaman babamın zorlamasına boyun eğmeseymişim, şirketi direk tasfiye edip nakide dönüp amerika'ya yerleşseymişim. ÇOK ÇOK büyük hata. Bugün yapsam o günkü dolar rakkamımın yanına yaklaşamam...
Şimdi bir de bakıyorum, 15 senedir akp iktidarının mobbingleri ile geçmiş.
Şaka değil, bu zırvalıklar ile insanlar 7000 gündür fln uğraşıyor.
Başka ülkelerde insanlar işlerine gidip, çıkp sevgilileriyle buluşup, sinemaya gidip gezip eğlenirken biz burda sürekli doları takip et, akşam twitter a bak, sonra gece resmi gazete kovala mode undayız. Ben şu an birikimlerimi korumak ve üstüne eklemek için sürekli ya işlem yapıyorum, ya forumu takip ediyorum, ya da twitter a bakıyorum.
Ülkeyi bu hale getirenler utansın...
Bu işin ekonomik kısmı, bi de sosyal hayatı mahvetmeleri var. Ona hiç girmiyorum...
Yani ben kendi adıma net olarak söyliyebilirim ki, bu iktidar benim gençliğimi çaldı. Bunlara oy verenlere en ufak bir sempati, empati, vs duyamıyorum artık.
Sayın ABKA ortada tavşan, şapka, sihirli sandık yok. yok. yok.
Yalnızca varmış olduğuna inanmaya hazır çok geniş bir toplum kesimi ve,
yıl sonu dolar kuru olabilecek en alttan kapatsın isteyen banka, finans kesimi,
buna inandırmak için her şeyi yapacak bir grup politikacı ve trol var.
Sizi alıntılama sebebim geçmiş görüşlerinizden fayda sağlayıp para kazanmış olmamdan dolayı,
bu yorumumun dikkate almasanız da, gözünüzden kaçmaması içindir.
bundan öncekiler iyiydi diyemem. al birini vur birine. yani sorun yönetende değil yönetilende. eceviti iktidara getirenler nereye kaybolduysa malum partiye oy verende kaybolacaklar. sonra yine x partisi diye hüloğğğ diye bağıracaklar.
Turizm gelirlerinin kur üzerindeki etkisi çok konuşuluyor. Şöyle şimdi açıp grafiği bir baktım Dolardaki ana hareketlere.
2013 Mayıs -2014 Şubat
2014 Aralık- 2015 Eylül
2016 Eylül- 2017 Ocak
2018 Mart- 2018 Eylül
2020 Ocak- 2020 Kasım
2021 Şubat - 2021 Aralık (6.90 dan başlayan ana hareket)
Yani gidecek olduğunda Turizm sezonu falan dinlemiyor.
akçay,
dolarda yakalandın mı
2055 de zararına kapadığım shortları, tekrar açtım 2085 ort ile ve sonrasında 2040 larda kapadım.
Yine yakalıyamadım adam gibi düşüşü, oysa bugün margin call a doğru bu düşüş tahmin edilebilirdi...
Şişe fln taban, yine komedi bir gün...
ne para dayanır ne de sinir bu işe
Nebati: (Kurdaki düşüşün fiyatlara yavaş yansıması) Hazine bakanlığı kendini gösterecektir- Bloomberg HT
devre kesti...viop endeks bilmem ne...ne günler be...
Bist: Saat 14:39:26 itibarıyla endekse bağlı devre kesici sistemi devreye girmiştir
22.12.2021 14:40:23 bist: Borsamız pay piyasasındaki tüm sıralarda, vadeli işlem ve opsiyon piyasasında işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve borçlanma araçları piyasası pay repo pazarı'nda işlemler geçici olarak durdurulmuştur
22.12.2021 14:40:15 bist: Saat 14:39:26 itibarıyla endekse bağlı devre kesici sistemi devreye girmiştir
Tabi ki sn tospa. Bu yeni! ekonomi modelinde geçtiklerinde en büyük tezleri cari açığın azaltılması ile kurun ve enflasyonun düşmesi ve turizm sezonunda da extra dolar girişiyle kurun düşmesiydi.
Gelinen noktada eğer bu mevduat hikayesine inanıp da dövizini bozduran ve mevduat hesabına koyan olursa o gelecek dövizi de ben 128 milyar doların satış yöntemi ile kuru baskılamak için eriteceklerini tahmin ediyorum. Gelecek rakamın büyüklüğüne göre kurda oluşacak baskı süresi uzayacak.
Halbuki sadece faiz arttırıp piyasaya güven verselerdi kamu maliyesine de bu yükü yaratmadan kur daha stabil seyrederdi.
Açıldığında tekrar 2. devre kesiciyede sokarlar bence.
4 gün üst üste 2 kere devre kesiciye girmiş olacak, eğer yanılmıyorsam...
Ve sebep? Düzeltme mi diyeceğiz...
Yine cay molasi
Anlamayacak bisey yok yabanci adamlar resmen operasyon cekti borsaya simdide operasyon bitti bu kurdan parasini alip kaciyolar tekrar. 15 gune eski hacimsiz yataya yakin gunlere hazirlikli olunmali sanki
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne günlere kaldık
Buna can dayanır mı
borsa borsa olalı
böyle günler görmedi
Saat 14:39:26 itibarıyla endekse bağlı devre kesici tetiklenmiş ve Pay Piyasasındaki tüm işlem sıralarında, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasındaki (VİOP) Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası (BAP) Pay Senedi Repo Pazarında işlemler geçici olarak durdurulmuştur.
Pay Piyasasında sürekli işlem yöntemi uygulanan paylar, gayrimenkul yatırım fonları, girişim sermayesi yatırım fonları ve gayrimenkul sertifikalarında saat 14:59:26'de tek fiyat emir toplama, 15:04:26'de eşleştirme yapılacak ve 15:09:26'den itibaren işlemlere kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edilecektir. Pay Piyasasında tek fiyat işlem yöntemi uygulanan paylarda saat 14:59:26'de tek fiyat emir toplama yapılacak ve 15:09:26'den itibaren seans kaldığı yerden devam edecektir. Varant, sertifika, BYF ve yeni pay alma hakkı kuponu sıralarında işlemler 15:09:26'den itibaren kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edecektir.
VİOP'taki Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmeler ile BAP Pay Senedi Repo Pazarı'nda işlemler saat 15:09:26'de yeniden başlayacaktır.
Tek gerçekleri borsa söyler. Gelecekte çok kötü şeyleri fiyatlıyor piyasa. Şaşırıyorum 9 dan 13 e çıkan doları herkes unutmuş 18 den 13 e düştü diye kutluyorlar. Tam bir cahillik. Sonumuz berbat.
Dünde sanırım aynı saatte devre kesmiş idi
Yabancı diye bir şey yok.Yabancı satıyor argümanı boş bir teneke.
Burda gladyo ile başbaşayız.Hepimizin sermayesine emeğine çöktüler.Farkında mısınız?
Büyük hisselerdeki dövize endeksli yükseliş senaryosuna kimse hisselerde yokken ralli başlattılar.
Döviz operasyonunda parasının değerini korumak için dövize yatıranları çarptılar.Sonra döviz bazlı pahalıyız diye çarpıyorlar.
Bu çarpmalar bitmez.Aklı olan hukuk ve adaletin en azından zerresi gelene kadar yatırım planlamaz.
Ben vur kaçcıyım hızlı gonzalesim diyende buyursun.Halep orda arşın orda
Eskiden farklıydı. Ama bu yabancı satışı dolar düşükken al kaç üzerine olan bir çıkış. Burada 2 konu var kfama takılan. Adam satıp dolar alıp çıkıyorsa, satıl bittiği zaman dolar daha da düşebilir. Diğeri de bu satış bitince bizim bademler gene yukarı sürer mi?
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
8 TL şişe ne cabuk 18 lere geldiyse aynen inecek..