Bu arada kısa vadede Sasa gitmezse endeks gitmez diyede bir kaide yok.Endekse öncülük edecek hisse her zaman çıkar bist 30 dan v.s.
Printable View
Bu arada kısa vadede Sasa gitmezse endeks gitmez diyede bir kaide yok.Endekse öncülük edecek hisse her zaman çıkar bist 30 dan v.s.
Haleti ruhiye için bire bir.
https://twitter.com/neoborsa/status/...w0he_oFBspdvjg
Yeni bir pozisyon açtığınızda stop seviyesini önceden belirlemek hayati öneme sahiptir.
Örneğin pozisyonu -%10 zararla kapatırsanız kurtarmak için %11 kâr etmeniz gerekirken -%50 zarar ederseniz %100 kâr elde etmeniz gerekir.
Zararı kurtarmak her geçen seviyede zorlaşacaktır.
https://i.hizliresim.com/sbn96yb.png
%5 ile %10 arası ideal zarar kes seviyesi olabilir.
O zaman öyle bir noktada pozisyon açmanız gerekir ki zarar riskiniz en aza insin.
Zarardan zamanında çıkmak ta kâr etmeniz kadar önemlidir.
Çünkü sadece kaybettiğiniz parayı değil aynı zamanda zararda geçirdiğiniz süreyi de hesaba katmanız gerekiyor.
Zararı kurtarmak için aylarca hatta 1-2 yıl aynı hissede bekleyen çok kişi tanıdım.
Bence geçen süre de en az paranız kadar önemlidir.
Grafikçilere inanmayın , alış satış işi etkileşimdir , Etkileşimin ne halt olduğunu anlayabilmek için derinlik gösteren bir borsa aracı kurum platformu satın alman gerekir hepsi bu
etkileşim nasıl olur ? benim 500 milyon liram var yarın BİST 30 hissesinden birisini almaya karar verdim (en dandiği değilse ve endeks çökmezse ) , o hisseyi nah düşürürler yarın
Yazmıycam diyorum da. Dayanamadım.
Çok katılıyorum. Ne güzel ya teknikçi olmak. Çiz çizgileri, salla rakamları. Düşerse şu fiyat olur, çıkarsa bu fiyat olur... Kağıt zaten ya çıkacak ya düşecek... Es kaza bide söylediği rakama denk gelince ben söylemiştim de. Hatta tavsiyem bi kaç video çekin farklı senaryolarla.. Ben demiştim deme şansınız daha yüksek olur. Acaba dediklerini kendileri yapıyo mu?? Hiç sanmam.
SASA ya gelince, herhalde en adi patron bizimki çıktı. Eminim seviniyodur bile hissesinin bu rakamlara düşmesine. Çok adi adammış ve bu operasyonda kesin parmağı var. Adamsan 60 lirayı aşarken yapardın uyarını, SASA 3 taban çekmiş ve düşmüşken değil. İnşallah 30'a düşerde yine çıkar açıklarsın nasıl 30 a düştü anlamadım diye... O zaman görürürm senin g..tünü.. Bundan sonra nah bulursun sen ciddi yatırımcıyı...
Adam kumarbaz çıktı. Timsah gözyaşları dökerek maniplasyon yapıyor. Şu an dönüp tekrar 200 olursa da şaşırmam (200 rakamı ironi). Ama beddularım patronla beraber bundan sonra.
kardeşim Erdemoğlu adeta Ky nin içinden geçti.. Neymiş Ky korumakmış.. Adam tavan fiyat bile veriyor. Ticaret finans ahlakına sığmaz bu. Sonuç ortada.. Milleti keriz yatırımcı yerine koydu. 60 lirayı aşarken de yorum yapması doğru değil.. En fazla "fiyatlar şişti, doyum noktasına geldi, eh karda olan karını alsın artık" tarzında yorumlar yapsa neyse.. adam resmen borsadaki hissesine fiyat 200 TL ye dayanmışken 80 TL fiyat biçti yaa.. O kadar insan 180 lerden maliyetlenmişken..
Röportaj önce yapılmış da bilmem ne de.. Yayınlatma o zaman o röportajı.. O röportajı yapan kadar yayınlayan da ahlaksız... Eğer bunlarda ahlak varsa, Ky yi korumak istiyorlarsa, o kadar ince ruhlu delikanlılarsa hisse geri alımı yaparlar.
Artık kabullensem iyi olucak sanırım.hala vaktim varken çıksaydım keşke
Böyle bir acıklamayı 10 yaşındaki çocuk yapmaz. İnsanlar sana şirkete güwenmiş senelerdir taşıyoruz kağıdını. Eskiden taban taban olunca hisse alımı kap atardı. Hisse tavan yapardı . ama maalesef şimdi resmen dümende patron. yasakları olsun kağıdın düşmesi hepsinin içinde kendisi. Demekki soygun böyle oluyormuş önce güweni vericen sonra soyucan
80 Tl telafuz edilmesi demek ister istemez malda olmayanları da bu fiyatlardan mallandırma isteği de olabilir oralara değerse zaten o fiyattan maliyetlenecek olanlardan daha aşağı çekip neden 60 lardan geri toplamasın??? Yine söylüyorum bundan sonrasını kestiremez kimse kısa vadede.Benim açımdan brütten sonra oluşacak fiyatlamalar ilerisi için fikir verebilir, tabi maksat yatırımsa.Yoksa zirvede den alan ve dün tabandan satmak için sıraya giren yatırımcının biz uzun vade almıştık zaten demesi kendini kandırmaktır.
97 taban eşleşiyor
İki basamaklılara düşüyoruz yani... Paramızın olması gereken bugünlerde tersoluk rekorları kırmak biraz üzdü...
Hiç kimseyi yargılamak yada eleştirmek niyetimde yok .
forumda Tarih 06-10-2022, saat 09:10 bize ders niteliğinde olsun diye bu resmi ekledim
Not olarak kenarda dursun : https://www.hisse.net/topluluk/showt...=52824&page=50
Emmioğlunun 75 milyonu 37 oldu. Allah Yardımcısı olsun, kolay bir mesele değil.
Alımlar bireysel , satışlar blok , ancak küçük yatırımcı da eklendi satış için sırasını bekliyor
tabanın bozulması için 2.2 milyon lot alıcı bekliyor , zor iş yani
Allah yardımcısı olsun
75 milyon belki 50 milyonda stop olabilir di
https://i.hizliresim.com/mq3ckqj.png
SASA'da panik devam ediyor.
Yukarıdan alanların Allah yardımcısı olsun.
Çok zor bir durum.
Ancak bu tarz sert düşüşlerde malın yarısını satmak zararı ister istemez yarıya indirecektir.
Aşağıdan alıp maliyet düşürücek kurşun olur.
Düşerse yarı etkilenir çıkarsa da elimizde mal olmuş olurdu
İnsanlar şunu anlamıyorum. Burası milletin bir birine gaz verdiği yer değil
Bir insan azıcık olmusuz yazsa dikkat edin dese yemediği küfür kalmıyor.
Y t.d bu yazı ironi
Sermaye artırımı kapı var
Ben teknik analizi öğrenme gayretindeyim keşke her birimiz ucundan kenarından az bişi anlayabilsekte önlemlerimizi o doğrultuda alınsa
şimdi iş işten geçtikten sonra OBO göstermekte bir çözüm değil ama ben kendimi daha önceki yaptığım hatalarla sınamaya çalışıyorum ....
https://i.hizliresim.com/5uhpg30.png
Kayıtlı sermaye tavanı yükselmesi bu yatırımcı İçin iyi bir haber değil. Yüksek bedelli veya tahsisli ihtimalini artırıyor.
Bize söven arkadaşlar, Teknik analiz yalan söylemez, belki biraz erken biraz geç ama mutlaka gerçekleşir. Bakın daha 3-4 gün önce 146.50 20 gün ao, çarpıp dönecek demiştik, netekim çarpmadan 143.4x dan döndü, biz hiç bir zaman sasa kötü kağıt demedik. Ama bazı arkadaşlar kağıda aşık olarak laf ettirmediler. Neyse geçmiş olsıun.
186 lardan 97 lere düşmüş hala obo , teknik falan diye milletin kafasını karıştırıyorlar
teknik dedikleri falcılığın ta kendisidir
patron milletin içinden geçti. kazanç başka hisselerde artık.
kayıtlı sermaye tavanını 12 milyar TL artırarak 3 milyar TL’den 15 Milyar TL’ye yükseltmeye karar verdi.
Bedelsiz sermaye arttırımı için hazırlık diyebiliriz.
aynen bir hissenin aşığı olmamalıyız
ben 8-10 senedir işlem yapmıyorum 97 de başladım borsa serüvenine ağzıma bal sürüldü senetlerin aşığı olduğumdan aldığımı fazlasıyla verdim
kenarda olunca biraz daha rahat oluyor insan karınca kararınca bazı hisseleri düşen trend kırıldığında yeni değil sakın yanlış anlaşılmasın EPLAS, KRDMD,FMİZT, CRFSA çok yükselen senetlerden daha kaybettirmez diye düşünüyorum.
Ne bedelsizi??? 12 milyar parası mı var da şirketin?
Bu adama olumlu bakmıyorum ama yatırımcılar ne adamı ne şirketi doğru düzgün anlamıyor.
Patron kârlılıkta düşüşten bahsediyor ki 3ç de bu kendini belli ediyor. Ayrıca her ne yatırım yaparsa yapsın istikbale,
1-bu korkunç para ister ihtiyaç,
2- Yatırım para kazandırırsa olumludur.
Kâr etmeden eline para saymadan anlamı yok, ne şirketler umut verirken söndü gitti hatta iflas etti.
Ben geleceği fiyatlıyorum şekerim !!!
sen ky sin,
işin başında değilsin,
uzmanı hiç değilsin şekerim.
Kontrolmatik kap atıyor ky zarar görmesin ve hisse fiyatım bu seviyeleri hak etmiyor. Hisse alım programı başlatıyor 1 milyar tl lik. Bizim ki işine bakacağına magazin peşinde ünlü olma derdinde
Eğer ki erdemoğlu buralardan hise alımı yaparsan seni spk ya şikayet edeceğim.Manipülasyon yapmaktan.
Şirket şuanda şarta bağlı sermaye artırımı yapıyor zaten parça parça tahvil ödeme işlemi için.Yani bir nevi tahsisli sermaye artırımı...ortakların rüçhan hakkı kısıtlanarak
Kayıtlı sermaye artırımı,bedelli sermaye artırımına hazırlık olmasın hem şirkete nakit kaynak hemde şirketin yatırımları çevirmesi açısından benim aklımdan gecen
Bu tahsisli sermaye artırımı konusunda bayağı bir kafa karışıklığı var anladığım kadarıyla. Şurada arkadaş çok güzel anlatmış: https://twitter.com/semihayas88/stat...6DYtvH8Fax1mLw
Beş kuruş kalmadı ya ekleme yapardık... 253 lotu satalım, kumar yapalım dedik, onu da sallamadı sistem... Bekliyoruz sinsi sinsi...