Global ölçekte son büyük kriz o
o nedenle ona benzermi diye bakıyorum
Printable View
2008 veya 1929 krizi dünya genelini şaşırtıcı şekilde 2029-2031 arası gelecek. Henüz 7-8 yıl daha rahat bir dönem olmalı. Sadece ABD değil tüm dünya borsaya %60-70 oranında girmeli. Ülkemizde son bir kaç aydır %0,001 gibi girişler var ama bunlar yetmez. Hesap sayısı ülkemizde 50-60 milyona çıkmalı. Bu rakam 7-8 sene içinde mümkün olacaktır.
Memet abi olsa anlatırdı, 2029 da grand süper cleyn var, bunları 2008 sonrasında DEVİR hoca uzun süre anlattı.
vop endekste bütün vadelerde aps sayısı artmış.
olumlu gösterge.
Işık Ökte’yi bilen bilir bilmeyen de araştırsın. 2-3 hafta önce youtube yayınında İstanbul’da ki evimi sattım borsadayım dedi.
Zaten seçimden sonra konut fiyatlarının düşeceğini en azımdan uzun yıllar artmayacağını ön görüyorum. Ytd
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence koşullar çok farklı. Finansal mühendislikle risklerin katlanması, mortgageların değerlendirme yapılmadan verilmesi, açgözlülük vs. Büyük yıkım getirdi.
Oysa ABD ekonomisi şu anda hiç olmadığı kadar sağlıklı. O kadar ki, işsizlik halen tam istihdam olarak kabul edilen %5'in altında. Tek sorun enflasyon. Onu da çözecekler gibi.
Parasal bolluk yüzünden oluşan balonlar da patlatıldı. (Tech hisseleri, coinler vs).
2008'de büyük bir parasal genişleme başlarken, bugün parasal sıkılaşma var.
Bazen olumlu gibi karşılanan koşullar (parasal genişleme) sorunları büyütürken, olumsuz görünen koşullar da (parasal sıkılaşma) daha sağlıklı bir ekonominin temellerini atabilir.
ABD krizini EU ya iteledi. Biraz o gözle değerlendirmek lazım
ABD ekonomisi leş e dönmesi aniden olabilir.. Dünya nin en büyük emtia ihracatçısı rusya yi dolar evreninden çıkartmak geleceği için sıkıntıdir. Ayrıca swift falan filan diyerek baskı unsuru olarak kullanması sonucunda diğer ülkelerde alternatif değerlere dönüyor. Cin le çatışma riski doğarsa zaten yandı gülüm keten helva. Şapkadan tavşan çıkarmadığı sürece hiç iyi görmüyorum şahsen. Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vakbnk viop -8.4 gösteriyor hata mı var ? Bilgisi olan var mı?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tahtalara hakim olunamıyor mu acaba? Bu nedir ?!!
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
KRDMD vadeli tabana verdi,kaldırdı..acayip işler
galiba zopa var bugün :plc:
artık bu hafta dinlene dinlene zopalar.
bugün bnkaların günü olsun artık ...
17 millona 2 artı bir var abi düşünürsen.:whistling:
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...54451033/detay
Tuncay özilhan dinliyorum gözlerim açık, ve diyorumki nerde o eski Türkiye
biraz kısaldım 5755 ... spota çok yüklendiğimden dolayı .. yakın istop .. yeni tepe@xu030 stoplarım 5702 civarları
Telekom iletişim tavan olacak sanırsam.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
sasa 113 üstünde kalamazsa taban olur gibi ,
borsanın bütün kılcal damarları ile oynadıkları için dikişler tutmuyor artık ,
her şişirdiklerinde patlıyor dikişler
7000 için fal baktım çıkmadı, dedim 6666 palanın rakamı onun ıcın baktım o da cıkmadı, 6000 ıcın baktım o da cıkmadı.
boyle fal olmaz olsun bozuk galıba..
uzun bi aradan sonra endeks vadeli short açtım
nerdesin bigshort dayı ?
gel otur annacıma da anlat biraz nasıl çökmüştü o gün piyasa,
anlat da neşemizi bulalım
SASA her gün %-5 .. göstermeden rahat etmiyor..
kağıdın kalitesi bozuldu..
Sasa nın patronuna kızıyor yukardan yakalananlar adam sizin gibi yığındı fazla olmasın diye o röportajı vermiş , anlamdınız hisse satıyor anlamadınız sözlü müdahale yapıyor NEDEN diye soracağınıza boş muhabbetler peşindesiniz.
Bakın borsada oluşturulan sistem şuanda kanser hücresine dönüşüyor ama millet para kazandığı için bunu görmek istemiyor.
Piyasada inanılmaz miktarda kredili mal taşınıyor.
Çarşamba da kredililerin satış günü. Akşama da FED var.
Bugün artı zor gibi ama bakalım..
Bankalarda akderecikler içeri girinci banka manipülasyonu bitti sanılıyor onlar sadece tetikçi idi ,
bakın kamuda 2 bankaya hareket gelirse diğer bankalarada hareket geliyor,
krdmd hareket ederse eregl hareket ediyor ,
ttkom hareket ederse tcell oynuyor , aseln vs nerelere geldi neyi fiyatlıyor bunlar enflasyon diyecek herkes , cumhurbaşkanı seneye %20 enflasyon diyor geçen konuşmasında hani borsa geleceği fiyatlıyordu :)
sonuç olarak borsa=ekonominin iyi olduğu algısından başka birşey fiyatlanmıyor , nereye kadar fiyatlar ne kadar daha bu balonun şişme hikayesi olacak o soru işareti
Borsada düşüş imkansız..
Tam gaz tam yol ileri..
Bugün bankalar sanayiler stop..
Yarın SASA HEKTS tavan herkes stop..
Öteki gün sanayilere kudurmuş gibi bankalar stop..
Bi bakmış öteki gün zengin kalkışı herkes go go go tartartar yüzde 5+
Elinde silah çok..
SASA ya baksan EREGL KCHOL TCELL bu fiyat olmaz der..2 katına sürer..
Bankalar bu f/k lar ile en az 2x fiyat yapar der sürer..
Birden maden gaz petrol bulur sürer..
ABD de resesyon yok denir sanayiler kudurur..
Siyasilerden birisi çıkar borsamız çok sağlıklı der ..sürer..
Temettü bedelsiz çılgınlığı başlayacak yılbaşından sonra....deli gibi sürer..
Minik düzeltmeler dışında 8-12.000 arası hedef..
15.000 bile olabilir delirirse..
Bugün 1.5-2.5+ arası + kaparız..
aynen katılıyorum
konu tamamen algı çalışması.. konunun, iş bankası 38 milyar, türk hava yolları 39 milyar, tüpraş 24 milyar, sabancı holding 27 milyar net kar yapmasıyla falan en ufak bi alakası yok.. bu karlar tamamen göz boyama, malum bizim büyük patronlar tüsiad falan yalandan yere kar açıklayıp, bunun üzerinden devlete yüklü vergiler ödemeyi çok severler, çok hayırsever iş adamlarıdır.. tabii ki herşey algı operasyonu
Dolar rallisi ile başladı..
Enflasyon rallisine evrildi..
Şimdi seçim/kudurukluk rallisi..
İktidarın oyun planı tıkır tıkır işliyor..
Borsa üzerinden herkesin cebine 3-5 koyacaklar..
Yılbaşından itibaren bankalarda faizler 8-10 arasına inecek mevduat...
Borsa da temettü/bedelsiz helal kazanç konuşulmaya başlayacak..
Burada bazı şeyleri yazdık..
2023 seçimlerinden sonra neler olacağını neler getireceklerini de yazdık..
adım adım yapıyorlar yapacaklar..
Kalyon Enerji BBHT'ye çıktı, Türkiye'de çok güneş paneli üreticisi var ama komponentlarda Çin'e bağlı, yerli olan biziz dedi, onlar da kısmet olur ise halka açılacakmış.
Malı kaptıran ayı oluyor ya la :he:
Şaka şaka alınmayın. Herkes haklı.