Hayaller o ama gerçekler ne olur göreceğiz.
Printable View
Hayaller o ama gerçekler ne olur göreceğiz.
At hirsizligi kotam doldu haftalik ama yeni bir emir turu buldum. Alacaginin ya da satacaginin tamamini gondermiyor, kademe kalktikca parcali gonderiyor.
Ornek: 1000 lot alis yaziyorsun. 200 lot da gosterilecek kismi seciyorsun. 200 lot alis yaziyor once. Kademeye dustukce 200 200 yolluyor aktif alisa 1000 lot tamamlanana kadar.
Yatirimci icin tabi ki bir onemi yok ama at hirsizligi icin gerekli bir emir tipi.
Elim kasiniyor ama kotamizi doldurduk, disiplinli olalim.
http://share.matriksdata.com/Images/...1333114442.png
İSCTR günlük, İs Yatırım destek atsa da BofA fena kusmuş,
https://i.hizliresim.com/2un6nbt.PNG
Maalesef yabancı bu tahtada satıcı pozisyonda.
Tüm iştirakleri uçuyor bu sürünüyor SürüngenC
İSCTR günlük,
https://i.hizliresim.com/1weu9bc.PNG
Çok teşekkürler Sayın Berkimcans. Yabancı almayı bırak resmen kusuyor. İşyatırımdanda son üç ayda 62 milyon lot satılmış. Satılan bu lotlar çok fazla farklı aracı kurumlar tarafındsn alınmış. Bu durumda büyük oyuncularda bu tahtadan çıkıyor gibi gözüküyor. Kabus gibi tahta.
Akbank ile arasındaki fiyat farkı %40 civarındaydı şu an neredeyse Akbank bunu ikiye katladı , Garanti ile arasındaki fark iki katıydı şu an Garanti bunu 3 e katladı. Bakınca Türkiyenin en büyük özel bankası ve holdingi sayılır. Peh yemişim senin büyüklüğünü beceriksizler. Bu bankayı yönetmeyi kesinlikle haketmiyorsunuz.
15 Haziranda BİST100 5495 puan bu gün itibarıyla 7714 puan BIST100 artış %40 , 15 Haziran İşc 13,80 tl bu gün 17,30 tl artış %25. Türkiyenin en büyük özel bankası ve BIST in lokomotif hisselerinden birisi olmasına rağmen BIST100 kadar bile performans gösterememiş.
Yazdik bunlarin olacagini secimin hemen ertesi gunu.... sikayet edip durdunuz.
Nasil secimden once degisim geliyor diye butun bankalari outperform yaptiysa, gelmeyince de boyle.
Ben birsey olacagini tahmin etmiyordum ozellere ama kurda devaluasyon oldu, en azindan onu kapattilar. Ozel banka alacaksam da piyasada en az mali kalmis, yani en hizli hareket edebilecek Garantiyi alirdim.
Kimseyi kandırmanın anlamı yok. Bankacılık işini en iyi önce Garanti sonra Akbank yapıyor. Özsermaye karlılığında İşbankın iştirak gelirleri çıkartılıp birde o şekilde hesaplansın o zaman gerçek oranlar çıkar. Bakalım o zaman İşbank özsermaye karlılığında nerede.
Ayrıca yabancı önce şirketin vizyonuna yönetimine ve gelecekteki bilançonun durumuna göre pozisyon alır. Dev olsan kaç yazar bunlar yoksa niye hisseni alsın.
2022 karından Garanti 1,88 tl , Akbank 1,53 tl , işbankası 0,9 tl temettü vermiş. Hangisi hisse başına daha çok kar etmiş. Kar ödenmiş sermayeye verilir , özsermayeye değil. Kabul etmesi belki zor olabilir ama İşbankası bu yönetimi hak etmiyor. Ben hisse sahibi olayım yada olmayayım ATATÜRK ün kurduğu bu bankayı liyakatsiz kişilerin yönetiminden kurtarmak için her alanda mücadele edeceğim.
CHP hisseleri varsaysalım Hazineye ve dolayısıyla Varlık Fonuna devredildi. Bu durumda çoğunluk hisseye sahip olmak ve yönetimde söz sahibi olmak için Munzam sandığı ve Varlık fonu arasında hisse alış yarışı başlarmı? Eğer altın hisse yok ise evet ve bu kime yarar tabiki yatırımcıya. O zaman niye Munzam sandığı hisselerini artırmak ve %50+1 e çıkarmak için hiç bir çaba sarfetmiyor. Demekki çökmek koskoca bir yalan ve algı oyunu. LİYAKAT ŞART HERKES VE HER KURUM İÇİN. Ancak keser döner sap döner bir gün bu algı oyununu oynayanların aleyhine döner işte o zaman yatırımcıya gün doğar. İşbankası yatırımcı ilişkilerinin yöneticileri ile yaptığım görüşmelerde bu forumları okuduklarını bizzat kendileri söylediler. Benim mesajım onlara. Gün ola harman ola.
Bu hisse koşmuyorsa koştururlar gülüm. Elmi yaman beymi yaban yakında görüşürüz.
Polemiğe girmek istemiyorum.
Bankanın solo karı düşük, iyi ki yüksek iştirak geliri var demek tek oğluna ev, araba alıp iş kursun, mevcut işini daha da büyütsün diye gelirlerinden sürekli nakit transferi yapan bir babayı elindeki parayı büyütemediği için eleştirmek gibidir.
Bir de at izi it izine karışmış durumda. Mali performans ile hisse performansı bir çok zaman alakasız ve farklı şeyler. Ben borsadan zerre kadar anlamam mesela. Aklım ermiyor olan bir çok şeye. At izinden anlarım, it izinden anlamam.
Bugün Banka hisselerinin %31,79'u halka açık olup, çoğunluk hissesi ise %40,12'lik bir oran ile Türkiye İş Bankası Mensupları Munzam Sandık Vakfı'na yani Banka çalışan ve emeklilerine, İş Bankalılara aittir. Atatürk hisselerinin oranı ise %28,09'dur.
Bu durumda munzam sandık % 51 ile ulaşmak için halka açık olan borsadaki hisseleri almak isteyecektir diyorsunuz yani.....kolay işler değil...
CHP hisseleri devlete geçerse sandık cesaret edebilir mi buna
Sıfıra yakın ihtimaldir.
Ayrıca devletin CHP hisselerini alacağı hususu tekrar tekrar gündeme getirilmez bu piyasayı bozacagi gibi dış finans piyasalarında da olumsuz algilanacagi için olmaz düşüncesindeyim.
Yt.tv.degildir
Sagliklar
Ayrıca Şişecam da uluslararası bir şirkette etkilenir haliyle yani bu husus gündemde olmaz
bence bu durum bu şekilde devam ettirilemez.. hangi siyasi parti olursa olsun bir şirketle ilişiği olmamalıdır. en iyi çözüm aslında bu payın yine bu ülkenin vatandaşına yani millete satılmasıdır. Yani milletin evladı mirasını yine millete devretmiş olur. yatırım tavsiyesi değildir...
CHP'yi Ata kurdu. Silah arkadasi Ismet Inonu de ikinci baskani. Birakalim Cumhuriyetimizi kuranlar miraslarini istedikleri sekilde istedikleri yere tahsis etsinler. Ister parti olsun, ister Kunta Kinte. Katilmaz misin? Benim gorusum tabi ki, seninkine de saygi duyarim.
İSCTR günlük, en iyi alıcı da satıcı da aynı,
https://i.hizliresim.com/s0pe5h3.PNG
burada konu chp yi kimin kurduğu değil, problem Atatürk'ün vasiyeti ile bir siyasi partinin ülkenin en büyük bankasında hissedar olması ve yönetiminde bulunmasıdır. böyle bir şeyin dünya üzerine örneği olduğunu sanmıyorum. yabancı yatırımcıya bunu anlatamazsınız. adamlar bizim gibi trade amaçlı hisse almıyorlar. yatırım yapıyorlar. böyle ucube bir ortaklık yapısına kim güvenip yatırım yapar. chp hisseleri ya hazineye ya da borsada satışa konu edilip halka satılmalı ve bu problem ortadan kaldırılmalıdır. yoksa yıl 2050 olur bu konuyu hala konuşur dururuz...yatırım tavsiyesi değildir...
İşbankası 70 milyon lot geri alım ve fonları (Yatırım ve Bireysel emeklilik) 30 milton lot piyasadan toplasalar hisse için şu an çok rahat 20 li rakamları konuşuruz. Çok şeymi istedim acaba. Kağıt üzerinde fiyat baskısı olduğu çok açık. Bunu aşacak olan yine İşbankası yönetimidir. Trakya yatırım holdinge 8,5 milyar sermaye artırımı yap ama sıra İşbankasına geldimi ölü taklidi yapma.
Tek ihtiyaci sağlam bir...
https://youtu.be/5Pq4nGV4KQw
bir hisse üzerinde neden fiyat baskısı kurulur ? ben size söyleyeyim, ileride şelale var da ondan.. ama bu şelale aşağı değil yukarı doğru akacak gibi. yatırım tavsiyesi değildir...benim şahsi görüşümdür...
Sayın yatırım uzmanı yüreğimize su serpiyorsunuz ama bu şelale kaç vakte kadar. Baksana her gün vallahi öptürmem deyip duru
Beklediğim rakamlara gelse hemen Şişeye geçeceğim. Orada herhalukarda mutluluk var , ya şişe dolar dolmazsada şişeyi biz boşaltırız.
borsada sinirleri kuvvetli olan kazanır.. iş bankası hissen varsa yastığa başını rahatça koyabilirsin..iş bankası borsa tarihinde kimseyi üzmedi...
Bakalim bilanco cok iyi geldi diye atlayanlari daha ne kadar sikeleyecekler
bilanço geldikten sonra % 5 prim yaptı.. silkelenecek bir durum yok...tekkeyi bekleyen çorbayı içer her zaman olduğu gibi..
Defter degeri 20.74 olan hissenin maymun dansını bakalım ne kadar daha izlemeye devam edecegiz.
Bali'li dansçılar bile bu kadar kıvrak değil.
Demoklesin kılıcı gibi hisse üzerinde hep baskı yapacaksa CHP hisseleri ya halka arzedilsin yada bir kanunla siyaset üstü bir konuma getirilip hiç bir kurum dokunamasın.
İş yatırım işbankası için kısa vade hedefini 16,54 e çekmiş.
Fiyatı çok yükseldi ya. Ben bunların hiç bir şeyine inanmam.