Kredi kartınızı usd eur olarakta tanımlayın 10€ işlem 10€ yansır vadesiz döbiz hesabında 10€ varsa komisyonsuz ödersiniz
Seçimi Millet kazanırsa enflasyon kalemleri ve nereden alındığı ile gerçek enflasyon oranları açıklanır mı?
Bu durumda faiz enflasyonun üstünde olmalı sözü ile nereye gider?
TL nin adil değeri hesaplaması için geçmişe sünger çekilip şu anki noktadan mı başlanır?
Ya da başlanabilir mi?
Yabancının TR ye gelmesi için TL nin adil değer ne olmalıdır?
İkili kur, ikili faiz dönemi sona ermeden inandırıcılık mümkün mü?
Bitecekse faiz ve kur nereye gider?
Vatandaşı ithal arabalara, telefonlara, TV lere rağbeti hangi kur seviyesi ile önlenebilir?
Yani TR nin dış güçlerin pazarı olmaması, ekonomik bağımsızlığı için, yerli sanayisinin gelişmesi, istihdamı için KUR NE OLMALIIDIR?
Son teknoloji özlemi ile aldığı arabanın, telefonun veya bilgisayarın yüzde 90 özelliği kullanmadan, daha doğrusu kullanmaya eğitimi yetmediğinden yenilerine dolar aktaran vatandaşlarımızın ABD, Alman, Tayland vatandaşlarının istihdamlarına katkılarına son verilebilecek mi?
Altında son model bir arabası olan alman plakalı bir Türk navigasyonu kullanmayı bilmediğinden bana adres soruyordu.
TR deki insanların cep telefonların alınış nedeni yüzde 90 oranda fotoğraf özelliğindendir. Halbuki 10 yıl önce 50-100 dolarlık bir fotograf makinasının çekebildiği çözünürlüklere en iyi cep telefonun ulaşması için çok uzun yıllara ihtiyaç vardır. Ancak her yıl 10 milyar dolar yurtdışına akar.
KKM de güzel oran veren bankalar hangileri?
HSBC, Garanti, Vakıf, İng...
Başka??
1-TR de vatandaşların dolara olan hücumunun durması için
2-İthal ürünlere olan inanılmaz talebin sona erdirilmesi için
3-Faiz artırımı ile milli paranın yeniden çekiciliğinin, LİRALAŞMANIN sağlanması için
4-Yabancı yatırımcının tahvil ve hisse senedine tekrar dönebilmesi için
5-KKM nin tasfiye edilebilmesi için (ilk planda dolar yerine uzun vadeli tahvil verilebilir)
6-Ülkedeki ticaretteki belirsizliğin sona erdirilmesi ve kredi mekanizmasının tekrar başlayabilmesi için
7-Ülkedeki emlak SATILIK VE KİRALIK fiyatlarının NORMALLEŞMESİ
çok ciddi bir oranda bir DEVALÜASYON ŞARTTIR.
Ancak bunu azar azar yaparsanız ÇOK DAHA FAZLA BEDEL ÖDENİR.
Özetle, ülkenin geldiği noktaya bakıldığında maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz lafı EN BÜYÜK CEHALET ve LİYAKATSİZLİKTİR.
Siz siz olun, 50 milyonluk bir S serisi bir mercedesiniz varsa, akraba diye bir ZIR CAHİLİ işe almak yerine LİYAKAT sahibi bir sürücüyü işe alın.
Ykb için
https://www.yapikredi.com.tr/bireyse...ozeti-talimati
Usd eur geçmeyen biryerdeyseniz macaristan çek norveç vs onlarda googledaki kur neyse ona göre çeviriyor o ülkelerde pos kartı okutunca euro mu kendi para birimimi dye sorduğunda ülkenin kendi para birimini seçin örnek Macaristan için şuan huf/usd yazıp googleda 0.03e eşit
100hufluk bir harcama yapınca 3usd olarak yanısıtıyor 100sek ise şuan 9.79 usd eşit. Oraya gidip yerel kura cevirmektende mantıklı.
Teşekkür ederim benimde kullanabileceğim bir yöntem
Bu kadar döviz açığı varken yerli lerin kkm ye yönelmesini başardılar , yabancı sıcak parada olmayınca sadece ihtiyacı olan döviz aldı.gunluk faizler 32 iken neden 92 gün para bağlanır anlsilir değil 1 ayda 110 milyar USD lik kkm yapılmış
Ortalık karismassa yüklü bir devalüasyon olmayacağı aşikar
Binance de parası olan varsa dikkatli olsun bu aralar.
https://twitter.com/WhaleWire/status...416724482?s=20
Yapı kredi 91 gün KKM % 30 dedi vadem çarşamba geliyor 31 alırım çarşamba dedi..
Fibabanka KKM %35 dedi Çarşamba üstünü zorlucaz..
Seçim öncesi kkm bağlamak cesaret işi
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne yapalım hocam? Cidden soruyorum herkesin kafası karışık.. Ben niye yapacağımı söyleyeyim..
Dolar alsam makas 1 lira civarı.. Pazarlıkla belki 90 kuruş.. Binde 2 vergi.. -%4,5 ile başladım işe.. DDKKM yapayım hadi.. . Ön primi verdi hadi %20 olsun.. Oldu %15,5.. Doları 20.60 dan aldım 25 lira oldu.. Satsam yine 1 lira altı.. 24 lira.. 24 -20.60= 3,4 lira.. O da %16,5 kar yapar.. Topla ikisini.. %16,5 + %15,5÷4 = %20,37...
KKM de %8.75 garanti.. Dolar aynı yükselişi yapsa 19.50 den alıp dolarını 25 liraya geldiğinde 23.90 dan sattığını farz edelim.. 23.90 - 19.50 = 4.4 lira.. O da %22,5 net kâr..
Dolar almak ne kadar mantıklı 🤔 Bilemedim..
Ki 9 Ağustos vade olacak.. Seçim bitti.. Adam törendi vs idi 2 haftada oturdu koltuğa.. Oldu Haziran.. Bakanları vs seçti atadı.. 2 hafta daha.. İkinci tura kalsa olacak Temmuz.. 2 Haftada merkez Bankası başkanı vs atadı.. E adam koltuğa oturduğu gün anında işe mi başlıcak.. Önce bir ne devraldık ona bakıcak ondan sonra adımları atacak.. Oldu mu sana Temmuz sonu Ağustos başı..
Ha seçimden sonra faizler belki %40 olur ama onlar da %5 stopajlı.. Şimdi bağlasam minimum 32 gün %35(neti 33.25).. Olacak Haziran 12.. Bağladım %40(neti %38) dan, fazi daha da artacak diye 32 gün yine .. Oldu Temmuz 15.. Hadi o zaman da %45(neti 42.75) den bağla.. Eline geçen net % %9.5...
Hadi söyleyin yoldaşlar.. Hangisi mantıklı??
Bugün ddm günüydü .seabanka gönderip ddm baglicaktim.diger bnkadaki kız kurumsallar fizikiye geçiyor deyince nakit çekip 1 hafta beklemeye karar verdik...ytd
İng KKM %31..
hep yatırıyorsunuz :he:
birde 5k dolar çekecem, yarın hazır edin deyin bakalım
yazın, bizde okuyalım :he:
Evdeki bulgurdan olmakta var...kurumsallar çekiyorsa bı bildikleri vardır...o riski ben alamam ytd
Vakıfbank ve Garanti Bankası da KKM için %32 verdi..
Normal vadeli yatırabilirsiniz en azından 3 ay beklemezsiniz
Bu arada nkolay göçüyor heralde 1 saattir 20 bin transfer bekliyor.Bu nasıl banka.Elemanlar kendi aralarında para toplayıpmı gönderecekki