Mevduat yüzde kaç olursa dövizi bozdurup geçersiniz?
Printable View
Mevduat yüzde kaç olursa dövizi bozdurup geçersiniz?
Güzel insanlar göçtü gitti,cem karacaya haberi ben uçurmuştum onu unutmuşsunuz,ne günlerdi şimdi 68 yaşındayız ve nasıl geçti bu yıllar hızlan geçti,kötülerde bize kaldı az değil tam 21 sene bu adamlan yaşamaya mecbur bırakıldık gerzek halk yüzünden,ışıklar içinde uyusunlar:agla:
50 olması lazım,zamanında repoyu 850'den yapmıştım,o zamanlarda vardı,94 öncesi dolardan %800 kaldırmıştık o paraylan 5 katlı bahçeli ev yapmıştım hala o evde oturuyorum,diğer illerdede dairem var,giresunda 15-20,esasında bu zat zamanında arazilerimiz çok değerlendi üstüne konutlar yaptık,bu varlık bana 80 öncesi lazımdı,şimdi yaş 70 miş,iş bitmiş,çocuklarım yaşasın hayatını,2 çocuğum varlıklı 1 hariç,oda çulsuz yönetmen benimle yaşıyor:(
Biraz zor,ama bellide olmaz,2001 li yıllarda evler daireler,arabalar çok ucuzdu,sebebi deprem ve kriz,ama 98-99 yıllarında çok pahallıydı,99 depremi ve 2001 krizi dip yaptırmıştı,2008 dünya krizinde dışarıda dip yapmıştı,burada normaldi,altın çok ucuzdu 2000 başlarında 270-300 dolardı onsu,çeyrek altın 25 tl idi,çocuklarım bursluydu 3 ayda bir bursuylan 8 çeyrek alırlardı,şimdi nereden nereye,ama ben büyük bir kriz bekliyorum ne zaman gümleriz bakalım,karar sana ait !!!
Tim günde 20 twit atıyor blog yazıyor bakalım kaçtan girecekler bizim kiler over yapar oradan girer tokatlanmaya doymadılar ağbalda az ağlamadılar (:
https://www.sozcu.com.tr/2023/finans...hmini-7705101/
Yeterli olur mu? Ayrıca reis ne der? Şayet Reis kabul ettiyse de tek seferliğine kabul eder mudilerin ellerindeki dövizi bozmaları için bir yüksek faiz artırımı tek seferlik deneme amaçlı yaparlar sonra tekrar düşürmek için başlarlar.
Kritik 21,31 seviyesine gelindi.
Hep Mehmet Şimşek 'e verdik dikkatimizi ama Adalet bakanı daha önemli bence .
Bu millet yeni anayasayı hakediyor falan demiş. Bu cümleyi kaç milyon kez duyduk ,neyse siyasete kaymayım ama sırf bu cümlesiyle fos çıkacak izlenimi bıraktı bende .
Güvenin tesis edilmediği ortama para mara gelmez , halk üretmez ,yabancı yatırım yapmaz.
Sermaye piyasaları üzerinde hala araştırılmamış iddialar var. Mevcut anayasanın gereğini yerine getirsinler, yetmezse yenisini konuşalım.
bu sabah yeşil soğan çok kıpırdak
21,65 falan noluyoo
21,31 kritik seviye dedik, yarım saat geçmedi 21,69 seviyesini takip eder olduk iyi mi?
Yeşil soğan stokları bitmiş galiba pazara soğan süremiyorlar.
Yetiş ya arplar yetiş ya ruslar çinliler
21,45 - 21,59 - 21,61 - 21,47 - 21,55 - 21,58 - 21,62 - 21,56 - 21,48 - 21,58
Son 30 saniyede bu sıra ile rakamlar oluştu.
Düştü düştü
21,42
Denize düşen Gatarlıya sarılır
ZAM
Geçen hafta benzine gelen 66 kuruşluk zammın ardından sırada motorin var. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre; motorine gelmesi beklenen 1 lira 42 kuruşluk zammın 7 Haziran Çarşamba saat 00.01'den itibaren pompaya yansıması bekleniyor.
Döviz artınca önce benzine ve mazota sonra da iğneden ipliğe zam gelir.
Eskiden beri bu böyledir.
Zam gelse ne olur ki. Ölçen zam yok diyor. Mayıs ayında topluca bir zam furyası oldu zira. 300-500 liralık doğalgaz faturasını ömür boyu tahsil etmeye karar verdiler. Du bakalım daha neler göreceğiz.
Şu emekli ihtiyarın bana ne var kardeşim ben hayatımı yaşıyorum video sundaki moda bizim aile de girdi :oleyo: Milyonluk ev milyonluk araban bankada borsada paran maaşın var diyor hanım...Yazlığı satmasaymışım iyi olurmuş bu yaşta :vk:
Neyse kısmet bundan sonra inşallah birde yazlığı aldımmı viski yudumlayıp denize bakara ne olacak bu memleketin hali deme sırası bana da gelecek :kahkah:
No satmak.
Var beklemek.
Bankalar piyasadan ve kasalardan bir doları çeksin.
Sonra 2.aşamaya geçecekler.
Aynı bir hissenin speki gibi yukarı sürülecek.
çok fazla volatilite var. bu kadar oynaklığa gerek varmıydı bilmiyorum. yükseltmeyide beceremiyorlar.
cambaza bakmaya devam. filmin sonunda; benjamin 40, nas 40, vegas 1,5 dolar olur.
Buralardan USD sahibi olanlar çözülmez. Geçmiş dönemlerden tecrübeyle sabit. Zira fiyat bakmaksızın USD de duran çok ciddi sayıda bir bireysel ve mecburen duran kurumsallar var. Ha çözülse de pek bir şey fark etmez zira ülke içindeki doların yer değiştirmesi artık bize yarayan bir şey değil. Ne var ne yok satıldı, yerine swap ve döviz depo ile borç koyuldu. Dışarı kaçağı engellemek ve dışarıdan taze cash gelmesini sağlamak esas hedef.
2021 ile 2022 arasında Ortalama USD kuru yüzde 86 artmış. Bu artış sonucu TUİK yüzde 64, İTO 93, ENAG 137 TÜFE hesaplamış.
Şu an için 2022 ort. kuru (16,60) ile mevcut 2023 ort. kuru arasındaki artış oranı yüzde 15,5. Tabi daha senenin yarısına gelmedik.
big mac endeksinde isviçre ile yarışıyoruz. gelirimiz olmasa da giderimiz orta avrupa seviyesinde. big mac yiyenler hariç herkes memnun. gerçi big mac yiyenlerde memnun. onlarda svihs diyorlar :) kim bu memnun olmayan hayınlar :)