Enflasyon muhasesi etkileri şirketler üzerinde azalmaya başladıkça düzeleceğini düşünüyorum
Printable View
Alark tahtasının bu günkü hareketleri bana sanki KAR açıklayacak ve haberi alan yangından mal kaçırıyor görüntüsü verdi !..
Azimut Portföy Alarko Yatırım Birinci Serbest Fon 1 Ocak 2024-30 Haziran 2024 döneminde net %85,06 getiri sağlamıştır.
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
yarın bundan ALIM yapacağım :ok:
104 ortalama ile depoyu tülledim :)
hedeflm 200 tale , nasip diyelim :ok:
Ek Açıklamalar
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 29.05.2024 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 31.07.2024 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 104,80 TL - 103,50 TL (ağırlıklı ortalama 104,10 TL) fiyat aralığından toplam 96.000 TL nominal değerli ALARK payları geri alınmıştır.
Bu işlemle birlikte Şirketimizin sahip olduğu ALARK paylarının toplam nominal tutarı 6.903.243 TL'ye ulaşmış olup bu payların sermayeye oranı % 1,587'dir.
Kamuoyuna duyurulur.
1.206.473 + 96.000= 1.302.473
Kaldı 3 milyon lot, böyle kağnı hızında devam ederlerse 3-4 aya ancak bitirirler tabi 4.35 milyon lotun tamamını almak zorunda değiller.
İyi bir bilanço gelecek olmasa almazlar, basit düşünmek lazım :)
çip fabrikası ile ilgili bir mesajlaşma trafiği vardı. aynı şey batarya için de varmış
"Bloomberg HT
@BloombergHT
Yüksek teknolojili üretim için teşvik paketi
Elektrikli araç üretimi için 5 milyar dolar
Batarya üretimi için 4,5 milyar dolar
Çip fabrikası için 5 milyar dolar
â˜€ï¸ Güneş enerjisi için 2,5 milyar dolar
â˜ï¸ Rüzgar enerjisi için 1,7 milyar dolar
En az 20 milyar dolarlık özel sektör yatırımı hedefi
Vergi teşvikleri ve hibe destekleriyle toplam 30 milyar dolar"
bunların çoğu ALARKO holdingin alanı. ve bir şekilde hisseleri sıkıştırma niyeti olmayan tahtacı için en kötü ihtimalle Kontrolmatikin artışlarını yaptıktan sonra kendi hakettiği alana gelmesi için de epey bir tavan serisi gerekirdi...
bir gün bunların hepsinin realize olacağını düşünüyorum. geçmişte böyle oldu ve böyle olmaya devam edecek. aslında yönetimin çabası (profesyonel olan kısım) küçük yatırımcı ile el ele 3-4 milyar dolarlık değere gitmek idi ama galiba burada tahtacı ve iyi saatte olsunlar takozladılar... benim dışında fikri olanlar da yazarsa canımız bari sıkılmaz :)
GYO kısmı yuzde 100 sermaye arttirimi karari aldi..
Holding ten de bekliyorum..yuzde 400 ve ya 500 gibi..
Var di bir haftadır kıpırdanmalar yüklü alimlar..
Hayırlı olsun..Alsim tarafini kapatiyoruz..
Bağlı
ortaklığımız Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret Anonim Şirketi’ndeki
paylarımızın kısmen veya tamamen satışı dahil, farklı stratejik alternatifler
yoluyla değerlendirilmesi maksadıyla potansiyel yatırımcılarla görüşmelere
başlanmıştır.
Konuya ilişkin
somut gelişmeler olması halinde kamuoyuyla paylaşılacaktır.
Kamuoyuna
duyurulur.
İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.
eee şimdi ne olacak... ya bir ortaklık ya da tamamen satış... holding eğer stratejik bir hamle yapıyor ise gerçekten güzel. bence Gotion gibi şirketler veya BAKAD ortaklarından birileri olabilir. satıştan çok bir ortaklık olabilir. şayet satış ise ciddi bir satınalma gelebilir arkasından... mesela CENAL, MERAM ağız sulandırabilir....
Usta bence satış olur..carrier gibi..
Taahut ve insaat isinden cikacaklar..
Isim hakki da dahil tamamen satış bekliyorum..
ALCAR hala ortaklık... ben de yukarıda stratejik bir ortaklık olabilir dedim. bir şekilde bizim ülkemizde bu parayı verip alacak birileri olmadığı için yabancılarla görüşmeler başlamış diye algılıyorum durumu... sanırım bu görüşmeler çoktandır yapılıyordur ama dışarıya haber sızmaması ve tahtacının baskısı çok enteresan idi. bir tek son günlerde alımlarını epey arturan Halk yatırımdaki ve geçen haftalarda ziraat yatırımdaki alımlar işkillendirebilir ki bunlarda da karşı tarafın alımları olabilir diye düşünülebilir ( bu takdirde Türk bir ortaklık veya kamu kaynaklı bir duyum vs olabilir mi? diye düşünülebilir...
şirket büyük bir grupla anlaşır ise mükemmel olur...
ALSİM kapalı kutudur... bakalım ne çıkacak bu işten
Normalde bu haber le kemiksiz 2 tavan olmali..
Zaten hisse diplerde..
Ama bunlar yüzde 5 bile zor yaptirir yarin..
P.tesi de eksi kapattirirlar..
O da birilerine bu fiyatlardan alım firsati olur tabiki..
sn wuhanlı ve benim dışımda kimse kalmadı mı hissede ne ... bu haberle burası kaynamalıydı. twitterde de öyle. sanki sıradan bir şeymiş gibi.
en kötü ihtimalle ALARKO artık tarih oldu bile demelerini beklerdim ama onu bile demiyorlar. sanki kap geldi ve iki eski leğene 15 mandal verildi :)
alsim algyo nun da ortağı çok değişik bir süreç balıyor
ALCAR da yani Carrier ortaklığımda ALCARı temizlemişler en son da arazi satışından elde edilecek miktarlar ALARKO holdingin olacaktır. Carrier bir hak iddia etmeyecektir anlaşması yapmışlardı. mesela Tuzla arsası satılırsa halka açık kısım hariç tamamı holding kasasına girecek... bu yüzden içini boşaltıp öyle vereceklerdir.
bir yandan iş almamaları bu satışın çok önceden beri takipte olduğunu gösteriyor. ama bir şekilde BAKAD ortaklığı ve diğer şirketlerin ortaklığının bitirilmesi içinde yer alan arsalar vs süreci hallolmaya yakındır.
Koç bile Yapı kredi satışında bir kaç gün çok süper gitmişti. aynı şey değil belki ama bence Alarkoda amiral gemisi ve uluslararası piyasalarda adı olan bir şirketin verilmesinden çok ciddi bir ortaklık oluşabilir ( bunun için Gotion ve BAKAD ile ilgili Kore bağlantılarını dile getirmiştim). Romanyada yaptığı işler hususunda bir çinli ortak olabilir mi bilmem. kimbilir belki de bir ortaklığın bozulması diğer ortaklığa giriş gibi düşünülebilir mi bilmem...
nasıl olsa göreceğiz ömrümüz olur ise. her şey bir kaç gün içinde açığa çıkacaktır...
koçum Global ne demiş
"(=) ALARK bağlı ortaklık paylarının muhtemel satımı… Alarko Holding, Bağlı ortaklığı Alsim Alarko Sanayi
Tesisleri ve Ticaret Anonim Şirketi'ndeki paylarının kısmen veya tamamen satışı dahil, farklı stratejik alternatifler
yoluyla değerlendirilmesi maksadıyla potansiyel yatırımcılarla görüşmelere başladığını açıkladı. Konuyla ilgili
somut gelişme olmaması dolayısıyle haberin kısa vadede hisse performansı üzerindeki etkisinin nötr
olabileceğini düşünüyoruz. "
en ufak duyum ya da tüyo ile aylarca tavan giden hisseler yanında bu bildirim somut gelişme sayılmıyormuş :)
iş bankası
"Alarko’dan Taahhüt İşinde Potansiyel Hisse Satışı
Alarko, iştiraklerinden Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret Anonim Şirketi'nin kısmen veya tamamen satışı için potansiyel yatırımcılarla
görüşmelere başladığını duyurdu. Alarko'nun taahhüt işi olan Alsim, bir süredir yeni taahhüt işi almaya hevesli olmadığını ve mevcut işlerle
devam edeceğini belirtiyordu. Bu hamle, Alarko'nun yeni iş girişimlerine odaklanma stratejisiyle uyumlu.
Şirket, yaptığı açıklamada potansiyel satışın çeşitli stratejik alternatifleri değerlendirmeyi amaçladığını vurguladı. Alarko’nun taahhüt işine
azalan ilgisi göz önüne alındığında, sürpriz bir karar olmadığını düşünüyoruz. Yine de olası bir satışı ve buna bağlı nakit girisini holding'in yüksek
getirili ve hızlı büyüyen diğer iş kollarına odaklanmasını sağlayacağından olumlu buluyoruz. Net aktif değer hesabımızda Alsim'in payı $ 6 mn
iken toplam NAV’ın %0.2’sine denk geliyor"
Deniz olumlu demiş
Vakıf ve Halkbank sadece yorumsuz haber vermiş... piyasa da muhtemelen bu havada kullanmayı istemiyor ya da baskı katmerleniyor... kendileri bilirler
Hikayesi olan şirketleri severim, bakalım nasıl sonuçlanacak bu yeni hikaye, zamanlama kötü ama piyasadan ayrışabilir.
Bu hikaye Algyo'ya daha olumlu yansıyor, Algyo %3 yukarıda, holding yatayda, bu arada Algyo tepesinde ama holding %35 kadar tepeden geride, zamanla bu hikaye ete kemiğe bürününce bu da fiyatlamaya başlar diye düşünüyorum.
Alarko benim için büyük bir deneyim oluyor. Hayatımda ilk defa bu kadar olumlu haberlere kayıtsız kalan bir şirket görüyorum. Tarım şirketlerine çok ciddi yatırım, uçak dönüşümü, batarya işi, turizm, elektriğe gelen zam, taahhüt grubunun satılacak olması vb.. ama gitmek istemeyince gitmiyor işte.. O nedenle ne yorum yapacağımı bilemiyorum. Belkide ilk defa holding şirketine yatırım yaptığım için oluyordur. Bugün eksi kapatsa veya taban olsa bile şaşırmayacağım. Çünkü hisse benim tüm bildiklerimin tersinin olabileceğini bana borsada öğretti.
Bu arada patrona mesajım ise dusurebildigi kadar düşürmesi olacaktır. Az nakitim var alım fırsatı bekliyorum.
Şirket yönetimi katma değerli ürün sektörlerine odaklanmaya başlayınca büyük bütçeli işler alıp da az kazandıran faaliyetlerden çıkma kararı çok mantıklı, ortaya çıkacak kaynaklarla bakalım ne tür yeni yatırımlar veya mevcut yeni faaliyetlerden hangilerine ağırlık verecekler.
algyo nun daha olumlu etkilenmesi mümkün , böyle büyük satışlarda fiyat tespit raporları ortaya dökülür
https://i.hizliresim.com/ecwbapr.jpg
Bu mahmur günde, piyasadaki ilk alıcının en çok sattığı 2. hisse Alarko.
Malum, sevgili patronlardan 112 TL fiyatla aldıkları 15 milyon lotu satmaları lazım.
Yabancı yatırımcılar adına üzülüyorum. Bir nevi dolandırılmış oldular.
Piyasamıza küsmeseler bari. Aldıkları günden beri, fiyatın ne olduğuna bakmadan
yaklaşık 11 milyon lot sattılar. Rasyonel bir fon yöneticisinden beklenmeyecek
derecede irrasyonel bir trade örneği. Bugünkü satışları ile beraber satışları
12 milyon lotu bulacaktır.
Bu sırada, Alarko'nun son bir yıllık TL getirisi -%10. Son bir yıllık enflasyon %61.78
Son bir yıllık dolar getirisi -%30. Dolar fiyatı hala Eylül 2022 seviyelerinde.
Bir şirkete ortak olurken, bilançonun ve hikayenin yeterli olmadığının güzel bir örneği.
Bu özelliği ile Alarko'ya, patronların ve yönetimin şirket fiyatlamasındaki etkisini
göstermesi adına vaka analizi bakış açısıyla bakmakta fayda olduğu kanaatindeyim.
Eylül 2022 itibaren yaşananlar, yeni nesillere ders olarak öğretilecek nitelikte.
Borsalarda ekranlarda gördükleriniz takas veya lot sayısı yada teknik analiz olsun hepsi
Görmeniz istenilenlerdir !..
Biz Aslında Yoğuz !..
Ek Açıklamalar
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 29.05.2024 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 05.08.2024 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 100,50 TL - 98,15 TL (ağırlıklı ortalama 99,10 TL) fiyat aralığından toplam 100.900 TL nominal değerli ALARK payları geri alınmıştır.
Bu işlemle birlikte Şirketimizin sahip olduğu ALARK paylarının toplam nominal tutarı 7.004.143 TL'ye ulaşmış olup bu payların sermayeye oranı % 1,610'dur.
Kamuoyuna duyurulur.
1302.479 + 100.900= 1403.379