30 günlük getirinin yıllık mevd eşleniği hocam.
Valla sayın myfinans bu depreme dayanıksız binalari yıkıyorlar.gecen gün bizim ev karşısında bir bina yıkıldı 170 metrekare arsa üzerinde 12 daire vardı .bir yikildi yahu dedim bu kadar küçük arsasnin üzerine 12 ev koymuşlar.velhasil arsa altinmış üzerine ev yaparsan gümüş olurmuş bence hiçte öyle değil o arsanın üzerine 12 ev koymak kolay değil.bir değer ....malzeme işçilik zaman sermaye risk vs hepsi bir araya geliyor.yani kısaca dediğinizde haklisiniz
Bankalarda kafayı yedi. Akbank size özelllerde bütün vadelerde şu an %15 veriyor. Az önce mobilden baktım..
Anadolubank 1 kağıda günlükte 1.167 lira bırakıyor 25.000 kertikli
975.000 / 365 x 0,437
N kolay 1.145
Anadolubank haftanın top 10 listesine ilk sıradan giriş yaptı haftaya
Paylasimlar icin tesekkurler tum herkese. Ozellikle sn. shorts ve sn. Xer e.
Soyle bir sey belirteyim. Su anda n kolay onde olabilir ama ppf ler tam kapasite , tam verimli getiri sunmuyor. N kolay faizler yukselince hemen piyasayi yakaliyor ama ppf ler icerisinde portfoy dagilimlarina baktigimizda yuzde 35 - 40 ile baglanan oranlar var henuz. Bu halde bile performanslari boyle.
Bunlarin yuzde 45 - 50 oranlarla baglanma ihtimali var , vade donusleri bittigi zaman. Ek olarak fonlarin bazilari yuzde 55 - 60 oranlarla finansman bonosuna bagliyorlar eski yatirimlarini vade donusleri bittigi zaman. Ayrica Aralik ayinin son haftasi yuzde 55- 60 civari mevduat oranlari yakalama ihtimalleride var bence.
Yanlis biliyor olabilirim. Yanlisim varsa lutfen duzeltiniz. Tesekkurler , saygilar.
Daha once gondermistim ama mobilden yazinca hata duzelteyim derken , gonderdigim mesaji yanlislikla sildim.
2023 faiz totonun finali nasıl olacak acaba
Reiz 40 iyidir düz rakam orada artık durun
hem berekettir mehmet bahçeli’ye de jest olur 40 da bırakalım der gibi gibi sanki
Eylül sonunda gaza geldik
O günlerde çıkarılan Tebliğ ile bankalara kkm için verilen politika faizinin taban faizini verme zorunluluğu kaldırılınca o dönem % 30 idi
sinyali aldığımı zannettim
faiz artışının bu kararla sona erdiğini varsaydım patladım
Bunlar 30 da bıraktı artık faizi dolar da yılbaşına kadar 31-32 e yürür dedim 29 da tıkandı kaldı zaten OVP de 30 küsürler açıklamışlardı kurdelelerle kurabiyelerle
kesin 31-32 görür dedim seçime kadarda oralarda kilitlerler sandım
Odeanın 50 oranını kabul etseydim keşke kkm sona erdirip düz tl klasik mevduata geçeydim oturup ama bu sefer 3 ay ekran başında dolar artmasın duasına çıkmak vardı
Zaten düz tl geçsem dolar 35 e yürürdü
Şimdi 2 ocağa kadar 30 dan bağladığım kkm yi en baba 30,31 civarı orandan alır otururum aşşşağıya
Başabaşı 29,57
Carklarin donmesi icin betoncularin yasamasi sart.
Ulke is gucune dayali ihracat ulkesi. Bu zamana kadar bunu yapanlar gene bastalar.
Soyle bir bakin bakalim ekonomi politikasinda faiz disinda değişen ne var diye.
Yonetenler reform sinyali mi verdi de kacirdik.
Zaten katma degersiz urun uretiyoruz. Uzerine birde doviz bazli giderler arttı.
Farkinda olmayanlar icin soyleyeyim tekstil sektoru durmak uzere.
Btun buyukler mısır, vietnam bagladese yatrimlarini kaydriyor.
Betoncular, müteahhitler vb uygulanan düşük faiz ve baskılanan kur politikalarıyla son 2 yılda zaten fazlasıyla ihya oldular..
Ancak, kullanılan kaynaklardaki tıkanma iyice artınca bunun yürümeyeceğini gördüler ve istemeden de olsa faizler artırılmaya başlandı. Sistemin yürüyebileceğini görseler faizleri asla artırmazlardı.
Netice itibarıyle bu faizler buralarda ve üzerinde ne kadar kalıcı olursa konut fiyatları o kadar süre artmaz ola ki nominal olarak artsa bile artış oranı enflasyonun altında kalır ve reel olarak gerileme sürecine girer..
KKM çok yavaşladı hocam oyle kolay tasfiye olamıyor ayrıca insanlar soğanın ucuz kaldığına inandırmak var işin sonunda
yoksa Hafize hnm gibi şaşırır kalırsınız bu orandan TL ye geçilmemesi mantıksız diye halbuki bu halk ne badireler atlattı aşılandı artık siyasi vaatlere karşı
Yarından itibaren benzine 1 lira 49 kuruşluk zam
Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor.
https://www.patronlardunyasi.com/hab...luk-zam/300500
depolar fullensin
Aslında son dönemde bir miktar sıcak para girişi var...Bu sıcak paranın yanında Devlet Bankalarıda epey bir dış borçlanma yaptı ...Bu dövizler MB depo edildiğinden Merkezin eli en azından seçime kadar güçlü duruyor..
Millet 50 faizi beğenmeyip dövizde kalmaya devam etmesinin arka planında yaşanan travmalar var ama o travmalar döneminde NAS vardı...
Bence 2024 faizcilerin yılı olacak....
Sayın Batman brent petrol çok düştü 80 doların altı dolar da 29 da fakat bütçe batık olduğu için zam yapıyorlar. Normalde indirim olması lazım. Kasa bomboş. Ayrıca yıllık net 50-60 aşağıya mevduat yapılmaz. Enflasyonun seneye 40 tan çok daha fazla olur. Kimse hayale kapilmasın bence en iyi yatırım borsa. Dudu bize böyle öğretti. Onu da anmış olalım.
yıllık vadeli aylık faiz ödemeli mevduat için burgandan %43 oran aldım.stopaj 0.
Diğer mevduat oranları hemen hemen her bankada aynı 46-48 arası oranlar.
vakıfbank vade dönüşüne 44 verdi onu kafadan eledim.
Euro için tavsiye edebıilecegınız fon varmıdır ?
Herkese merhaba. Nkolayda her gün, 3 günde bir veya haftada bir bozup tekrar bono aldığımda söz konusu olacak bileşik faizi hesaplamama yardımcı olan bir yer vardı ama bulamıyorum. Özetle buradaki gibi farklı periyotlarla bileşik faiz hesaplamasını nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar? Nereyi kullanıyorsunuz?
Sn. Toprak-Serdar,
Bahsettiğiniz husus üzerinde düşünmeye değer bir konudur. Zannediyorum ki konuyu işçilerin -isterseniz emek diyelim- gelirlerindeki artışların enflasyon üzerindeki etkileri ile tasarruf sahiplerini teşvik eden bir faiz artışından kaynaklı gelir artışının enflasyonist etkilerinin aynı olup olmadığı konusu olarak görmek sanırım mümkün. Konuya bu açıdan bakınca ilk akla gelen miktar teorisi olmakla beraber emek sahiplerinin durumunu da Türkiye özelinde ve genel rasyonel bekleyiş ile birlikte düşününce ortalama ücretin geçim standartlarının altında kalması sebepleriyle de birlikte emek tarafında tüketim eğiliminin daha yüksek olduğunu düşünebiliriz. Tasarruf sahipleri zaten gelirlerinden daha az bir oranı tüketebildiklerinden ötürü tasarruf sahibi oldukları gibi bunun devamı ve hatta teşvik edilmesi halinde bu tasarrufun artacağını yani tüketim eğiliminin düşeceğini yani gelirlerinden daha düşük bir oranı tüketime ayıracaklarını düşünmek de oldukça makuldur.
Bunlara ek olarak enflasyonun para ile olan ilişkisinde miktar teorisi güzel bir anlatıcı araç olmakla birlikte buna Fisher 'i de katarak paranın arzındaki artış ile benzer şekilde paranın piyasadaki dolaşım hızının da bu konuya etki ettiğini hatırlamalıyız. Hülasa bu hususlar dikkate alındığında zaten tasarruf edebilip elinde fon fazlası oluşan sermaye sınıfından gelir üretenlerin gelirlerindeki faiz artışı kaynaklı bir artış tüketim eğilimi mekanizmasıyla dolaşıma daha az para sokacaktır gelirlerindeki artışı daha çok tüketime çeviren emek sınıfına kıyasla.
Eleştirel bakarsak reel gelir artışı olursa tüketim eğilimi düşmez mi? Düşemiyor çünkü yeniden değerleme oranı, asgari ücret gibi ekonomide çıpalanmış fiyat mekanizmaları yoluyla geçim için gerekli ürün sepeti temin edicileri en az aynı oranı ürünlerine yansıtmaktadır. Bunun böyle olmasının uzun yıllar süren belirsizlik ve güven ortamı bozukluğu gibi büyük sebepleri yanında görece daha düşük sebepleri de bulunmakta.
Peki ayakkabı kutularında dolar -euro stoklayabilenlerin durumu... onlar pek de öyle değiller ...
QNB Mersin 5m, 92 gün 48%
Garanti ve Akbank 48% , vakıf ,Halk 47% , İşbank 46% bu hafta mevduata 48% var üstü yok, perşembe ppk dan sonra haftaya 50%+ bekliyorum. 2019 mayıs ayı gibi , faiz yukarı, mevduat yukarı 24-25% lerde zirve yapmıştı. o dönem ppf ler kafa kafaya gelmiş, hatta geçmeye başlamıştı kısa süreliğine. An itibari ile yabancı hisselerden karı alıp, çıkıp düzeltme öncesi faize koymak, düzeltmeden sonra seçim öncesi tekrar almak için elim tetikte bekliyorum.
Enpara altlimitsiz 92 güne %47.5 veriyor.
Beyler bayanlar , günlerdir fon muhabbeti çok baydı artık , burası mevduat faizi başlığı , bir altta yatırım fonları başlığı var lütfen oraya yazın, lütfen lütfen lütfen!!!
benzer bir planım var
cds bu kadar dusmus elimdeki eurobondlar değerlenmisken ben de satıp kârımı alıp secime kadar faize koyup
secimden once tekrar dolar bazlı yatırım fonlarına donmeyi dusunuyorum
beni korkutan tum ulkenin benzer seyler dusunmesi ve genelde herkes aynı seyi bekleyince ongorulen gibi olmuyor :)
bugün, denizbank, 30.000 usd, 29.08 den bozdurdum. 3 ay vadeli, %53 oran ile bagladım. secim öncesi dönecek şekilde.
hayırlı ugurlu olsun.
hafize hanım tl ye dönüş vakti demişti, uyduk napalım:)