Allah şifa versin
Printable View
degerli GUNEYSU.....
Allah sifa versin....senin gibi iyi bir evlat dogurmus....yetistirmis.
sn güneysu
Rabbim şifa versin, geçmiş olsun
ISRAEL DIYOR KI.....tum ortadogu ulkelerine.....
lem olumm....HICBIRINIZ benimle basagelemezsiniz....
TEKNOLOJI bende.....cihadci ordu elimde....hepinizin icinde bu cihadcilar var....ADAMLARIM....tek emrimle....SIZI ICERDEN FURURUM......ICINIZDE KI ORDUM BUNLAR DIYOR.
VEEEE....iran i icindeki ordusuyla FURUYOR.....
PETROL 90 PANGINOTTA......BORSAMIZ 1.80 DOLARA INECEK.....
ne zaman.....
IRAN....hurmuzu kapatinca......
İran Hürmüzü kapattı
Emmi ben bu petrolü yükselteceklerini düşünmüyorum çünkü böyle bir durumda faizleri indiremezler
Bu durumda başta trump bu işi istemez
https://www.haberler.com/dunya/piyas...743517-haberi/
Piyasalar için en büyük kabus! İran, Hürmüz Boğazı'nı kapattı
İran, İsrail'in başkenti Tel Aviv'i balistik füzelerle vurmasının ardından Hürmüz Boğazı'nı gemi trafiğine kapattığını duyurdu. Yapılan açıklamada, Başka bir duyuruya kadar Hürmüz Boğazı'ndan hiçbir geminin geçişine izin verilmiyor ifadesi yer aldı. Hürmüz Boğazı, küresel petrol ve LNG taşımacılığının kalbi sayılıyor ve kapatılması piyasalar için en büyük kabus olarak görülüyor.YTD
PETROL FİYATLARI DAHA DA ARTABİLİR
İran'ın bu hamlesi ile İsrail ve İran'ın karşılıklı saldırılarının ardından yüzde 7 artan petrol fiyatlarının da yükselmesi bekleniyor.
Basra Körfezi'nin ağzındaki dar bir su yolu olan Hürmüz Boğazı, Orta Doğu'daki petrol ve LNG üretimini Umman Denizi ve Hint Okyanusu üzerinden dünya pazarlarına bağlıyor.
HÜRMÜZ BOĞAZI KRİTİK
Hürmüz Boğazı, küresel petrol ticaretinin yaklaşık üçte birinin sağlandığı kritik bir deniz yolu olarak öne çıkıyor. Orta Doğu'daki petrol üreticilerinin sağladığı günlük 17-20 milyon varil ham petrol ve kondensat, Hürmüz Boğazı üzerinden küresel piyasalara sevk ediliyor.
Uluslararası Enerji Ajansı verilerine göre, petrol hacminin yaklaşık yüzde 70'i bu yolla Asya'ya ulaşıyor. Özellikle Çin, Japonya, Hindistan, Güney Kore, Singapur, Tayland, Pakistan ve Filipinler, Hürmüz Boğazı'ndaki petrol tedarikinin ana alıcıları arasında yer alıyor. YTD
BORSACI VE REALITILER.....
reality-1....IRAN ISLAM CUMHURIYETI COKERSE....ulke kac parcaya bolunur....TURKIYE ye etkileri neler olur....BU OLAY....TURK FINANSAL PIYASALARINI NASIL ETKILER....
bununla ilgili bir calisma yapip....GARDINI BUNA GORE ALMALISIN.....
diyorsan ki....bir calismam yok.....o zaman...TARRAGIMI YEMEYE HAZIR OL.....
REALITY-2.....SAHNAME....okudun mu.....inceledin mi.....IRAN in cimentosu olan bu kitap....heryerde okutuluyor.....
bu kitaba ragmen....IRAN parcalanabilr mi.....
buyuk selcuklu.....turk imparatorlugu....
yikildi.....
ilhanlilar.....turk-mogol imparatorlugu.....
yikildi.....
karakoyunlu......turk devleti.....
yikildi....
akkoyunlu turk devleti.....
yikildi.....
safevi turk devleti.....
bu devletlerin tumu....bugun ki....IRAN COGRAFYASININ TAMAMINI KAPSIYORDU....
hepsinin cimentosu....SAHNAME idi.
SAHNAME yi....firdevsiye parayla yazdiran ise....bir TURK HUKUMDAR GAZNELI MAHMUT du....
reality-3....petrol ve gazi olan ulkelerin kaderi bellidir.....YA ....korfez emirlikleri gibi isbirlikci olacak....serveti BATI MEDENIYETI ile kirisacaksin....yoksa...LIBYA.....SURIYE....IRAQ.. .VENEZUALA....RUSYA gibi dislanirsin....
SUSMA....SUSTUKCA SIRA SANA GELECEK.....20 yildir gerceklesiyor....birini yikiyorlar oburleri yardim ediyor....sonra sirayla onlarida yikiyorlar....
bu reality....BIR YERDE ATOM BOMBASI PATLATIR MI.....bu ihtimal....FINANSAL ARENAYI KOMPLE COKERTIR MI.....
reality-1 ve reality-3....
reality-1.....servetin turkiyede ise....NE YAPACAKSIN....
reality-3.....servetini yaymissan dunyaya....NE YAPACAKSIN.....
EGER REALITY-3 se gerceklesen....SAG KALABILECEK MISIN....atilacak atom bombasindan ne kadar uzaktasin....
hadise sudur.....ALLAH BETERINDEN SAKLASIN.....
adami....IDAM SEHPASINA CIKARMIS.....BOYNUNA IPI GECIRMISLER....SON SOZUNU SOYLE DEMISLER....
ALLAH BETERINDEN SAKLASIN....demis....
cellatlar gulmus....ulen bundan beteri olur mu....birazdan sandelyeye tekmeyi kodum mu....ipte sallanacaksin....demis.
o anda....dort nala bir atli gelmis....FERMANDIR....idami durdurun....ipi boynundan cikarin....demis....
suclunun cezasi....YAGLI KAZIGA OTURTULARAK UYGULANACAK....
adam....ALLAH BETERINDEN SAKLAMADI demis.
SEVGILERIMLE....degerli okuyucularim.....
ALLAH BETERINDEN SAKLASIN.....
OYUN TARZI HATIRLATMASI.....VIOP TAKILERE....
elimizde iki beklenti var....BIRI POZITIF....19 HAZIRAN...FAIZ INDIRIMI BEKLENTISI....OBURU NEGATIF OLAN....SAVAS....
boyle birbirine zit iki beklenti varsa.....
gun icinde SHORT u negativ beklenti esasken kapiyacan....MISAL cuma gunu negatif beklenti ile yuzde 5 eksi acildi....PANIC....shortu kapayip long olacan.....sabah 10 170 e inmistik....kapat ve long....neden....cunki pozitif beklenti faiz indirimi hala duruyor....PIYASA YAPICI BUNU KULLANIR....kullandi....yukari surdu....10 400 e....LONGU kapa derhal SHORT ac....
cunki devrisi gun....bir onceki gunun dibiyle acar.....10 200 le.....10 170 le....ve yuzde 4 gocer....
KUZU ZITLILIKLAR KURALIDIR BU....bunda hizli olup....gun ici iki zit islem yaparsin....SUAN shortum....bu nedenle....
https://i.postimg.cc/rFfB6Sng/UCUNBIRI.png
KUZU UCUNBIRI KURALI GERCEKLESTI.....anlami....BUYUK DUSUS BASLIYOR....short hazineyi doldurur.....ilk hedef 8200.....ikinci hedef 7400.....
MARS MARS....
[IMG]https://resmim.net/cdn/2025/06/16/TR8837.jpg[/IMG]
Son durum.
[IMG]https://resmim.net/cdn/2025/06/16/TRBVsc.jpg[/IMG]
30 endeks spot.
Görüntüler birbirinden farklı. Spotu baz almak daha mantıklı gibi duruyor..
Emmi bu ereğli gidiyor be :)
ORJINAL FIKIRLERINI KOY DEDIM....olabilecekleri iceren bi calisma istedim....var ama....az....
diyorsun ki.....burada biraz oyalanacak......ama devami hakkinda fikrini koymuyorsun.....
koy.....
GRAFINDA....saydim.....4 defa dibe carpip tepki komus.....BUYUK BIR CIKIS UCUN.....SILKELEME yapmasi lazim.....yuzde 10 gibi bir dusus....BU YOK.....
DUNYA.....350 TRILLION DOLAR BORC ICINDE YUZUYOR.....GELECEGINI SATMIS.....
SONUC.....
BUYUK BIR SAVAS....sifirlanmis hersey.....
OLANLAR NE.....
bu.....bu yeniden SIFIRLAMA calismalari.....
sevgili NOHUT....
gerilerde.....kaart bazli cok guzel calismalar sundu.....o calismalarda....kaart bazli...SILKELEMELER henuz gorunmuyor.....GERCEKLESECEKLER.....
vaktim olursa....onlari tek tek one cekip izah edecegim.....
[IMG]https://resmim.net/cdn/2025/06/16/TRxfeI.jpg[/IMG]
Haftalık ters.
Mal batıya kayıyor..
farkettim....MAKUL....
MALA YERLESMEM SURUYOR....girdigim mallari....VIOP u shortluyarak HEDGE ediyorum....
KENE-1 kademe MALLARI aldim.....
ben.....AGUSTOS ta dipliyecegiz diyorum.....SILKELEMELER orada olacak.....HAFTALIK graflarda maliyet dagilimi daha net....
sen....en olmuyacak gibi gorunsede.....FIKIRLERINI GRAFA KOY VE AS.....
LEM OLUMM....muhtesemsin sen....FARKLISIN.
TUNCER.....
seni dinlemeliydim....yuzde 5 yukarida suan....bizsiz cikiyor....KISMET DEGILMIS.....
NE DEDIMISTIM....bazi motor kaartlar diplerinden yuzde 20 yukariya cikarken....diger motor kaartlar dibi boylacak....
bu yuzden....KOMPLE MALA YERLESME....3 AY DEDIM.....
PISMANLIK YOK.....
misal eregli.....18 den almissin.....veya 30 dan almissin.....
kaart 300 e gidecekse.....
300-18=282
300-30=270
BIRINDE....282 TL KAZANIYORSUN....OBURUNDE 270 TL KAZANIYORSUN 5 YIL SONRA.....FARK YOK....
YETERKI....DIBI KACIRMIYALIM.....DIPTIR DIYE GIRIP...HAMMAL OLMUYALIM....FAIZDEN AYDA YUZDE 4 VAR.....ERKEN GIRERSEK O YUZDE 4 UCUYOR.
ONEMLI NOT.....
PARANIN SIMDIKI DEGERI....YARIN KI DEGERI....5 YIL SONRAKI DEGERI....HESABI ESASTIR....MALA GIRME PROSESINDE.
Kuzu Emmi,
Ereğli dibi gördü mü diyorsun şimdi. Ben 20-24 arası toplamıştım. Senin 17-18 görme ihtimalini vurgulaman üzere temmuz vade viop'ta shortladım hedge amaçlı. Senin kriterler sağlanmadığı için viopu tutuyorum. Artık kopup gider diyorsan, ona göre pozisyonlarımız ayarlayalım. Yani Ereğli kriterlerini sağlamadan gidecekse
DEMIYORUM bitanem....bekliyelim diyorum....binen ogrencilerim var....onlarda ozelden sakin inmeyin dedim....
EREGLI......SILKELEME YERI.....ALT CIZGI....
https://i.postimg.cc/FsP2KJF9/EREGLISON.png
bu topik....
bu topigin yazarlari.....
bu topigin okuyuculari.....
bir tek onkosulla buradalar....DURUST OLMAK....ADAM GIBI ADAM OLMAK...KIVIRTMAMAK....HATALARINI VARSA....KENDISI SAYIP DOKMEK.....
ERDEMINE ULASMIS INSANLARA AITTIR.
TEMAM....
ADAMI SUNNET EDECEKTIK....
edemedik.....emme....daha kotusunu yaptik....
yeni sunnetci sectik....BALTA ELINDE....BORSACI BEYEFENDI....acirsa namerdim....kokunden ucurmazsa adam degilim....YENGEME ACIYORUM.....
Nasip bakalım emmi
2 tur döndüm en son 23 maliyetle malı aldım
Endeksin asels dan sonraki yeni gelini olacak düşüncem var