demi :hah: mesela kipa 1999 ..2005 arası on nomre temettü vermiş 2006 da 4.88 usd miş şincik 0.42 usd böğünde prim yapmış ne edek şincik temettü verdiyse
Printable View
Nedir problem ? Hocam hangi hisseden ne kazanilirdi bunu ogrenmek icin temettu ile lot alarak lotlarini cogaltarak ne kazandigini olcmek istiyorsan myneti ac istedigin hissenin grafigine bak kazancini gorursun
Extra hesaba gerek kalmadan
Evet sen ne dedin hocam dinliyorum simdi
Hisseyi içine para attığınız bir kutu veya kumbara gibi düşünün.
Temettü ödendiğinde parayı hisseden çıkartmış oluyorsunuz. Onunla başka hisse alırsanız veya yerseniz para hisseden çıkmış demektir. Yani toplam maliyetten düşülecektir.
Eğer o parayı tekrar o kutuya atmak isterseniz (yine aynı hisseden almak) o zaman maliyet kırmızıdaki gibi önce hızlı sonra daha yavaş bir şekilde düşüp sıfıra yakınsayacaktır. Ancak sıfıra ulaşmaz.
Syg.
Bu başlıkta temettünün etkisizliği tartışılmasa nasıl olur? Temettü Etkisizliği diye bir başlık var, orada tartışılabilir. :)
Bu sayfada 2 gundur bos yere tartisiyoruz lafi dolandirmaya gerek yok bu sayfanin okurlari ve temettuye gonul veren arkadaslarim su tanimlari yapabilmelisiniz.
1 gecmis fiyat verileri nedir ne demektir ?
2 duzeltilmis fiyat verileri nedir neleri kapsar ?
Sorun bu tanimlari bilmiyor olsunuzdan kaynaklandi bilen kisilerde bilmeyenleri uyarmadi dur hoca nettin sen demedi ben demek zorunda kaldim ben diyince problem oluyor.
Etkisizlik oteki tarafin konusu