4000$ kar daha realize edildi
ve şuan SPREAD 30 a düştü yani düşüşe dönebilir HER an üstelik ÇOK sert 3,81000 a kadar çakabilirler.
çıkarsa yine satarım bu sefer 3,81 000 lı fiyatlardan kapatırım
4000$ kar daha realize edildi
ve şuan SPREAD 30 a düştü yani düşüşe dönebilir HER an üstelik ÇOK sert 3,81000 a kadar çakabilirler.
çıkarsa yine satarım bu sefer 3,81 000 lı fiyatlardan kapatırım
TRY ye ödenen Faizin Merkez tarafından arttırılmış olması hiç bu kadar hoşuma gideceğini düşünmezdim
hep Artan faizin ülke ekonomisinin dğerlerini yurtdışına aktardığını savundum
bu konuda TOPIC bile açtım
ancak düşündüm de USDTRY SHORT yapınca bana ne büyük faydası varmış
1 LOT SHORT ile gecelik 42-43 DOLAR SWAP faizi kazandırıyor.
ALTIN RALLİ yapabilir bir kaç gün DOLAR ın bu durumda SAĞLAM düşmesi GEREKLİ bu da ikincil destekli düşüncem
DOLAR desteğini KIRDIĞI zaman geçen perşembe günü Devamlı SHORT açtım hiç biri kaybettirmedi yukarıdan açtığım SHORT lar daha kapatılmadı
UÇLARI açık limit bile yazmadım
SONRA baktım bu işi ka İLe yürütürüm hesabımı yüklü FON ladım.
bir günde yaklaşık 12 000 dolar kar yazacağımı düşünmedim iyi iş demekki .
####
MANTIĞA bakın DOLAR ralli yapar kim KAZANIR GLOBAL yönetenler bizlerin MERKEZ der ki EYVAH çok çıktı VATANDAŞI KORKUTUR
FAİZLERİ ARTTIRIR
SONRA GLOBAL yönetenler DOLARINI satar TL yapar yüksek faiz ile SWAP te alır
DOLAR düşmeye başlar DOLAR peşinde koşan vatandaşa İTELENİR
kim KAZANIR ?
VEYA merkez kime hizmet ediyor?
veya bizim vatandaş neden uyanık değil .
bir kaç ay DURUM böyle SÜRER GİDER sonra BORSA HAZIR TOPLANMIŞKEN RALLİ yaptırılır vatandaşa REKLAM edilir işi bilmeyen Vatandaş borsaya hücum eder
DERLER Ki BORSAMIZ Çok yüksek eknomi iyiye gidiyor
sonra FAİZ indirilir DOLAR UFACIK biraz daha düşürülür KORKUTMA hamlesi olarak vatandaş 3,6tl den kaptırır BU KEZ
BU sefer DOLAR a yine SALDIRAN GLOBAL yönetenler DOLARI sürükler 4 tl geçirtilir
DÖNGÜ BÖYLE DEVAM EDER giderrrrrrrrrrrr
#####
önlemi var mı ? vatandaşın belli yerlere durumu iletmesi ve üstüne düşen görevleri de yapması gerekir bazen.
mesela faiz arttırılmaması için şikayette bulunmak gibi
ÇÜNKÜ vatandaşın ekmeğine YAĞ sürmüyorlar GLOBAL yönetenlerin ekmeklerine YAĞ sürüyorlar
#####
Hadi dolar üzme beni sağlam bir 3,70 e kadar çak SWAP ten günlük kazanırım bu arada birde üstüne DÜŞÜŞten KAtlarım kazancımı
####
KISA döngü de bu yüzden DOLAR uzun süre sürünüp ANİDEN ŞAHLANIR işte bu ŞAHLANMA zamanlarında ise BUY ile katlayacaksınız kazançaları
GRAFİKLER e iyi bakın DURUP DURUP ani şahlanmalar yazması bu yüzden
aDAM SHORTU basmış 6 ay günlük 1 lot ile 42-43 dolar faiz almış DÜŞERKENDE KAZANMIŞ
SONRA bir ANDA yukarı sert hareket
Selamlar Ersoy hocam 3.70 ler gorulmedi dolarda saglam durdu galiba 2018 de de gözde olacak gibi ne dersiniz?
USDTRY yi taşıyan kimse gerçek bir ENAYİ bu kez yine 4600dolara yakın PROFİT bıraktı.
Daha düşecek diye bir kaç tane SHORT pozisyonu kapatmadım.
veya bugün yabancı forumlarda ve burada paylaşılanlar grafikler yüzünden VATANDAŞ sattıkça vatandaşın SHORTlarını kapattırmak için kaç kez 3,82500 leri yukarı kırmayı denedi hepsinde satsaydım yine KAR yazacaktım.
şuan yine sattıklarımı bir kısmını 3,82240 lardan kapattım bir kısmını bekletiyorum oradan çok vurgun yapmam gerekli.
#####
PETROL bugün 59,40lardan rahat alım fırsatı verdi
şuan 59,70 ve daha yukardan satılsa bile 1LOT = 30 dolar KAR bırakır bana 600 dolar bıraktı
daha durun bir günde 3,70 TL görülür mü? KALDIR indir piyasası bu 2 yukarı 4 aşağı
sistem bu
####
Haftalık ve günlük uzun vadeli takip edin grafikleri uzun süre süründürüp bir anda kaldırması gerekli çünkü TL nin FAİZİ bedava Kazanç bu yüzden birazda REEL piyasada mal toplaması gerekli
1 LOT USDTRY satılsa 3,82500 den bugün kaç kez KAÇ dolar kar bırakırdı siz HESAP edin?
3,82200lerden kaç kez kapatma FIRSATI verdi ? kaç keç 3,82500 ü gösterdi
vatandaşın SHORT larını FOREX te patlatmadan düşürmez
EKMEK yedirmez istemez ancak AŞIRI satıcı gelirse BIRAKIR rahat bir anda 3,80e ineriz?
bugün 100 lot ile işlem yaptım kazanç ettiğim miktar belli BELKİ beni patlatmak istedi piyasada yüklü oyuncu görünce baktı olmuyor RİSK ALMAMAK için ŞUAN bıraktı iyice
yarın 3,81000 civarı kapatırım açıkları yine yukardan SATARIM
ne demiştim saat 17:00 ve 18:00 sonrası asıl ingiltere bazlı TRADER lar olaya girsin BAKIN nasıl 3,81000 e iniyor beni bir günde bunların enayilikleri KÖŞE yaptı .
yarın eldeki açklarla üstüne bir de SWAP faizi alarak iyice KAR rakamlarını CEBE atarak kapatırım
BU hafta 3,75820 ile 3,77776 görülecek ona göre korkmadan yükselttikçe satış fırsatı olarak görerek
kaldıraç oranınıza göre Batmayacak şekilde %1000 veya %2000 teminatın altına inmeden
DEVAMLI satış yönünde forexten satarak
sağlam kazanabilirsiniz
USDTRY için 1 LOT işlemde ne kazanırsınız?
örnek
3,82650
den sattınız
ve
3,82649 ten geri aldınız kapattınız pozisyonu
2,62 $ cepte
10 pip artsa veya DÜŞERSE 26,21$ cepte
100 pips artsa veya düşerse 262,14 $cepte
1000 pips artsa veya DÜŞERSE 2621,42 $cepte
$$
####
şuan işte bu yüzden İYİ hesap edeceksiniz ve o şekilde BİLİNÇLİ bir şekilde POZİSYON açacaksınız
öncelikli hedefiniz Batmayacak kadar teminatınız olmasıdır
ben 1/500 kaldıraç ile işlem yapıyorum avantajları çok fazla yeterki taminatım %1000 in altına inmesin
genelde %2000dir.
örnek :
20 000 dolar varsa hesapta maksimum 1000 dolarlık AL sat pozisyonu açıyorum
BAKIYORUM piyasanın yönü belli 2000 belki anlık 3000dolara çıkıyorum
yani (taminatınız )x(20)=toplamınız olmalı
piyasanın yönü belliydi bugün bu yüzden korkmadan işlem yaptım