bahsettiğim özel tahvil bonusu yıllardır alıp sattığım bir bono yani güvenilir
net %26 oran iyi mi yoksa günlükte parayı 23.7 yerine başka bir yerde mi değerlendirmeliyim?
Printable View
Gedik Yatırım Holding A.Ş. Nitelikli Yatırımcılara Finansman Bonosu İhraç Ediyor
Alıntı:
Gedik Yatırım Bono İhracı Özet Bilgileri
İhraçcı Kuruluş
Gedik Yatırım Holding A.Ş.
ISIN Kodu
TRFGKYHA1822
Aracı Kurum
Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
İhraç Tutarı
5,82 Milyon TL
İhraç Yöntemi
Nitelikli Yatırımcılara Satış
Kıymet Türü
İskontolu
Kotasyon
Borsa İstanbul - Borçlanma Araçları Piyasası
Faiz Türü
Sabit
Vade
63 Gün
İhraç Tarihi
08 Ekim 2018
İtfa Tarihi
10 Aralık 2018
Basit Faiz Oranı
%29,00
Bileşik Faiz Oranı
%32,71
Kredi Derecelendirme Kuruluşu
JCR Rating A.Ş.
Kredi Derecelendirme Notu
Uzun Vadeli ‘A+’- Kısa Vadeli’A-1’
İtfa Metodu
Anapara ve Faiz ödemesi vade bitiminde tek seferde yapılacaktır
bunun da neti 26.1 denk gelir
günlük mü bu mu?
ne dersiniz?
bu gedik yatırımı bistten bilirim birde ayda 3-4 kez onunden gecerim kartalda e5 kenarında ..nerde godaman var spek var hepsi ordadır sahibide zengin dir epey ama cimridir beyagı ..baska hisselerde oynarlar kurum olarak ama kendi hisseleri hep nanaydır yıllardır ...sahibi kendi hisselerine 10 larca milyon tl yatırmıstır ama hisse fiaytları hep nanaydır bistte anlamadıgım grup kagıtlarından en onunde gelir .
Peki birsey soracagim. Is kuran, uretim yapan bir girisimci mutlaka kar edecek para kazanacak diye bir kural mi var? Sonucta is kurdun risk aldin, risk gerceklesti kriz oldu. Eee, ben bilmem kardesim kur yukseldi, maliyet yukseldi, ben hammadde aliyorum, elektrige zam geldi, uretir, maliyetin ustune kar marjini koyar okuturum, kimse de karisamaz. Boyle bir mantik var mi? Migros'a git, adam yazmis, cikis su fiyat satis su fiyat arada daglar kadar maliyet unsuru, kar marji vs. Kardesim, normal durumda bunu yap ama ulke bu durumdayken bu nedir dalga gecer gibi. Millet 20 yil okuyor, is bulamiyor issiz, oteki ekiyor yagmur yagiyor dolu yagiyor urun gidiyor, adam doktor oluyor biri gelip vuruyor. Yani hicbirsey garanti degil, senin kar etmen para kazanmak nasil garanti? Bence devletin fiyatlari kontrol etmesi bu gibi hallerde normaldir. Zaten polis ya da zabita ya da devlet, kanunlarda bulunmayan bir yetkiyi kullanamaz.
Bu durumdan iktidarin politikalari sorumlu. Dogrudur, ulkeyi kim yonetiyorsa butun olan bitenden sorumludur. Secimler olur, begenmeyenler baskalarini iktidara getirir. Ama o zamana kadar elindeki yetkilerle, devletin gucunu kullanir. Ben kar edemiyorum diyorsa, dukkani kapatir. Zorla ureteceksin, bedava vereceksin diyen de yok. Serbest piyasa o kadar da serbest degil demek ki. Bu tuccar, esnaf, sirketler deli gibi kar ederken, ey ahali cok para kazandik alin bu da bizden olsun mu dedi?
Mevduatlar Gunluk :wave:
Yakın vadeli , Tüfe + endeksli tahviller (-) eksi faizden işlem görmeye başladı !!!
20.02.2019 tahvil ( kupon 1.75)
alıcı %-0.45 ......... satıcı% -3.01