Güneşli sokak hocam burası, cihangir caddesinin üstündeki sokak fiyatlar 2 milyondan aşağı değil
Printable View
O meshur Antalya Konyaalti daki konut fiyatlarina baktim ve hic sasirmadim
Dolar cinsinden yine zarar
https://i.ibb.co/7YTkXGk/Capture.png
Güneşli sokak daha da pahalı...Sokak isimlerini değiştirmişler. Sormagir, Başkurt sokak olmuş. Tavuk uçmaz, Kuş konmaz diye sokak isimleri vardı buralarda. Bence en değerli sokak Özoğul sokaktır, Haliç'ten Boğaz köprüsüne kadar kesintisiz manzarası vardır. Bu özellikli siteler falan yapılmadan ünlüler buralarda otururlardı. Ayazpaşa da da çok oturan vardı, Ayazpaşa'nın ünlü sokakları; SAray Arkası sokak, Molla Bayırı sokaktı, boğaz manzarası müthiştir. Tabii ki Kabataş set üstü.
Ahmet abi senin en büyük yanılgın şurada:
Bu grafiklerde gördüğun tepe noktalara yakin yerlerden satılan konut sayisi toplama göre çok az. Bu adamlara bu konutlar kazık fiyatlardan satıldı. Fiyatlar daha da artacak diye bile bile aldılar.
Bi ara sogan patates fiyatlarida artti biliyosun. 15 20 liradan soğan yiyen oldu.Kazık oldugunu bile bile yediler.Soğan fiyat grafigine mi bakicaz simdi, yeni soğan fiyati icin.
Yani Türkiyede üretilip satilan bircok şeyin grafiği konut fiyatlari grafiğine benzer.
Bak şimdi:
Ben 25 30 yaş arasi bir dairede oturuyorum.kira 1600 lira satişina 550bin isteniyor.
Şuanki kurlarla; ev 81000 dolar, kira 235 dolar. Kira carpani 345....
Bu ev dolar 3.83 civarinda iken 110bin dolar ederine satilmaya calisiliyordu.Kira carpani 340. Yani benim icin ayni.
Peki benim maasim ne oldu. Dolar artti diye arttimi, hayir. Onceden TL olarak 1000 dolara yakin alirken, şimdi 750 dolara yakin aliyorum.
Anlayacagin, fakirleşmeme rağmen bu ev bana ayni yuksek kira carpani ile satilmak isteniyor.
Peki ev sahibi bu evi 340 carpanlami aldı.hayir.
Eee kim 340 carpanla aldi da benim ev sahibi de bunu istiyor. Iste burda o grafikte gördügün kazık yiyen kerizler devreye giriyor.Toplama göre 3 5 keriz bu parayi verdi diye biz niye keriz olalim.
Sen Amerikada yaşiyordun galiba.Şimdi ben sana soruyorum.
340 kira carpaniyla standat 2+1 veya 3+1 Abd den ev almaya kalksan kendini kazik yemiş hissedermisin hissetmezmisin?
Not: Redfin den Abd konutlarini takip ediyorum ona göre :)))
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu forum şahit ben 2013 yılından beri Ankarada ev arıyorum. Oturmak istediğim herhangi bir evi değil 250, 300 kira çarpanı ile bile bulamadım 7 senedir. En ucuz zaman bu sene mart idi benim şahsi gözlemim, şu an ise bariz bir pahalılık var ama martta da en dip 300 çarpan filan oldu. A segment bakıyorsun diyeceksiniz, belki öyledir ama 2 çocuk + bir ton misafirle 5+1 e bile ucu ucuna sığıyorum, bir kapalı otopark olsun yeri de fena olmasın diyiverince uçup gidiyor. En son 1200 e bir daire beğendim anlaştık içinde kiracı vardı ki 4000 den oturuyordu yani o bile 300 çarpan idi, onda da faiz düşer düşmez adam fiyatı 1500 yaptı sonra da aramadım sormadım içinde kiracı varken o riske girip alsam 300 çarpana geliyordu o da tam krizin dibinde en kötü zamanda. Gidip 1+1 2+1 veya eski 3+1 lere ortalayıp hesap yapıp ucuz pahalı demekle olmuyor segment segment fiyatlar çok değişiyor.